8 x deze Aziatische restaurants in Delft wil je uitproberen - indebuurt Delft

2022-08-21 07:40:22 By : Ms. Grace Wu

Saté ayam, babi pangang of een goede curry: in een Aziatisch restaurant gaat alles er bij ons in als zoete koek. Of het nou Chinees, Indonesisch of  Thais is. In Delft hebben we een paar echte pareltjes als je houdt van de Aziatisch eten, om uitgebreid te dineren óf om thuis op te eten. We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Tot voor kort vond je maar één Cambodjaans restaurant in Nederland, namelijk in Breda. Maar sinds een paar maanden kunnen we ook van deze bijzondere Aziatische keuken genieten in Delft! De Cambodjaanse Maow staat er elke dag met haar Thaise compagnon Pisri in de keuken. “We koken allebei zoals we in ons thuisland ook zouden koken. Dus alles wordt vers gemaakt, en we maken niet één, maar meerdere gerechtjes.”, vertelde Maow in eerder. Wanneer je bij Angkor gaat eten, zorgen de dames dat je zowel de Thaise als de Cambodjaanse keuken proeft.

Tot voor kort vond je maar één Cambodjaans restaurant in Nederland, namelijk in Breda. Maar sinds deze week kunnen we...

Angkor Delft Verwersdijk 14, Delft Meer informatie Meer informatie

De allernieuwste aanwinst in Delft is Streetfood by Han, in het oude pand van VOC aan de Oude Delft. De keuken van Street Food by Han is gebaseerd op gerechten die je in Azië op straat kunt eten. “Denk bijvoorbeeld aan bao buns, gevulde gestoomde broodjes met bijvoorbeeld pekingeend, komkommer en lenteui”, vertelde eigenaar Han ons eerder. “Daarnaast hebben we ook poké bowls en ramen. Vooral dat laatste gerecht is echt een aanrader: dit is een noodlesoep met zelfgemaakte boullion, groenten en vlees.”

We weten niet hoe het met jou zit, maar wij zijn gek op de Aziatische keuken. Pokébowls, ramen, bao buns......

Veel Chinese restaurants zijn niet écht Chinees, maar hebben ook Kantonese en Indonesische invloeden. Dat is bij Lychee op de Oude Delft niet het geval. “Onze chef is opgeleid in China en weet als geen ander hoe hij Chinees moet koken”, vertelt eigenaresse Lili. “We serveren gerechten als dumplings, kipfilet in pikante saus en ossenhaas met zachte tofu. Precies zoals je het ook in China kunt bestellen.” Dit betekent ook dat de meeste gerechten vrij pittig zijn, maar daar heeft Lychee iets op bedacht. “Op de ene bladzijde van de menukaart staan pittige gerechten, op de andere bladzijde staat het eten dat niet zo heet is. Zo zit er altijd voor iedereen iets lekkers bij.”

Je kunt veel mensen wakker maken voor een goede portie Chinees eten. Alleen waren de Chinese restaurants in Delft niet...

Als je wel eens in Japan bent geweest, heb je ongetwijfeld (meer dan) eens genoten van ramen. Tegenwoordig hoeven we geen uren in het vliegtuig te zitten om de noodles te kunnen eten, want de Japanse Chef Koji Nishikawa heeft vorig jaar een restaurant geopend aan het Oosteinde: Ramen Nikkou.   Jarenlang heeft Koji een restaurant gehad in Japan. Daar stond zijn restaurant steevast op nummer 1 als beste restaurant van de stad op Tabelog; de grootste restaurantreview site van Japan. Ook hier blijken zijn ramen populair: er wordt geregeld een wachtende rij gespot buiten zijn kleine pandje.

Een béétje fan van de Aziatische keuken kent Malee in Delft wel. Dit Thaise restaurant aan de Voldersgracht werd zo’n vijftien jaar geleden opgericht door de Thaise ‘Tante Malee’ en haar man Paul. Je eet hier een menu, dat dagelijks vers bereid en bedacht wordt (lekker geen keuzestress, dus!). Vooraf krijg je een soepje, als hoofdgerecht vier verschillende gerechtjes en toe een heerlijk dessert.

Zeg je comfortfood, dan zeg je de Indonesische lekkernijen van Redjeki! Sinds jaar en dag vind je dit restaurant én toko in de Choorstraat. Je kunt gaan voor een complete rijststafel, of een hoofdgerecht zoals bami goreng rames, rendang, saté ayam of gado gado. In het restaurant kun je uitgebreid tafelen, maar heb je zin om thuis met een bak lekkers op de bank te ploffen dan kan dat ook. In de toko naast het restaurant kun je afhalen of thuis laten bezorgen. En tip van ons: probeer hier ook eens de spekkoek!

Soms zijn er van die dagen dat je niet zo’n zin hebt om te koken. Maar lang tafelen? Mwah, dat is dan weer teveel van het goede. Voor zulke dagen hebben we een tip voor je: haal je eten bij Toko Idola. Het eten wordt vers voor je gemaakt door de familie Tedjawardana en de smaak is in één woord fantastisch.  “De meeste gerechten zijn echt Javaans”, vertelde Edo ons ooit. “Aan sommige gerechten heeft mijn moeder een twist gegeven of ze heeft ze zelf bedacht.” Een voorbeeld hiervan is de boerenkool: “Een Hollandse groente, maar mijn moeder heeft er een Javaans tintje aan gegeven door er kokosmelk en sereng aan toe te voegen.”

Toko Idola Brabantse Turfmarkt 32a, 2611 CN Delft Nu gesloten Meer informatie Meer informatie

Brabantse Turfmarkt 32a, 2611 CN Delft

Van nigiri’s tot maki’s en van sashimi tot poké bowls: sushi gaat er altijd wel in. Maar waar moet je zijn voor goede sushi? Bij Shabu to go! Je kunt er flink je gang gaan, want Shabu to go heeft héél veel soorten sushi op het menu staan. Denk bijvoorbeeld aan klassiekers, maar ook sushi gevuld met zalmmousse en avocado. Naast sushi heeft Shabu to go ook warme gerechten, zoals ramen, noedels en sesamballen. Ook de poké bowls zijn erg populair. Ideaal voor een avondje op de bank met Aziatisch tintje, lijkt ons zo!

Martinus Nijhofflaan 5 D, 2624 ER Delft

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Delft en blijf op de hoogte van alles over en rondom Delft.

Horecazaak Martinus opent na de zomer: ‘Het gezellige van vroeger en het vernieuwende van nu komen bij ons samen’

Aangeboden door Martinus Eten en Drinken

Aangeboden door Uitvaartverzorging De Laatste Eer

Nieuw! Lotte en Evelien openen hun Kunstlab aan de Nieuwe Langendijk

Blijf op de hoogte van alles uit Delft

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden