Dit vegetarische Vietnamese restaurant is dé plek voor hot pot | De ster

2021-12-01 07:30:02 By : Ms. cherry chan

Deze kopie is alleen voor persoonlijk, niet-commercieel gebruik. Ga naar: www.TorontoStarReprints.com om presentatieklare exemplaren van Toronto Star-inhoud te bestellen voor distributie aan collega's, klanten of klanten, of om te informeren naar toestemmingen/licenties

Er is geen tekort aan Vietnamese pho-restaurants en banh mi-winkels langs Dundas Street East, van Bloor tot Hurontario in Mississauga. Maar Dai Bi Chay, een vegetarisch Vietnamees restaurant, is een van de weinige plekken waar je een hete pot kunt krijgen.

Het is een prachtig gezicht: een ring van sla, waterkers, champignons, tofu-blokken, nagebootste zeevruchten en vlees zitten boven een draagbare kachel van borrelende bouillon (verkrijgbaar in paddenstoelen, sojabonenpasta met citroengras, taropasta of, de meest populaire optie, tom jammie). Bewaar de noedels voor het einde, zodra de bouillon nog smaakvoller wordt na het sudderen van de champignons en groenten.

Voor het solo-diner heeft de bun bo hue chay (pittige vegetarische noedelsoep) greens, tofu, champignons en sticks taai nepvlees dat in een felrode bouillon zwemt.

Eigenaar Cathy Huyna en haar man Quoc hadden eerder restaurants die de gebruikelijke runderbouillon pho maakten, maar in 2012 werd Cathy vegetariër toen ze naar Vietnam ging nadat haar moeder stierf.

“Ik ben een boeddhist. Ik heb 49 dagen voor haar gebeden en ben vegetarisch gaan eten”, zei ze. “Toen ik terugkwam in Canada, had ik een Pho-restaurant en kookte ik nog steeds vlees, maar in mijn hoofd wilde ik een vegetarisch restaurant openen. Ik ga veel naar de tempel en de monniken koken heel goed vegetarisch en ik heb van hen geleerd.”

Naast het zittende restaurant is er ook een warme afhaalbalie met groenten en nepvlees (inclusief een aantal zeer overtuigende gebraden varkensvlees met knetterende). Aan de voorkant is een minimarkt met verpakte gedroogde seitan, specerijen zoals veganistische vissaus en zelfgemaakte chili-oliën, en flessen geconcentreerde Vietnamese koffie te koop.

Er is een verhaal in Noord-Amerika dat plantaardig eten nog steeds een noviteit of een zware strijd is, maar toen Dai Bi Chay in 2017 op het plein opende, was het meteen een hit omdat vegetarisch koken al lang ingeburgerd is in Aziatische culturen.

"Die dag toen ik opende, kreeg ik 60 mensen van de (nabijgelegen) Chinese tempel en we waren volgeboekt", zei Cathy. "Op dit moment worden veel mensen veganist en vegetariër, dus dat levert meer klanten op."

Het plein op 2399 Cawthra Rd. misschien gemakkelijk over het hoofd worden gezien, maar degenen die het weten blijven terugkomen.

"Mensen houden van mijn eten omdat ik er veel werk en details in heb gestopt", zegt Cathy. "Ik stop liefde in alles."

Lees alle verhalen in de voedselverslaggeving van Toronto van deze week:

Deze Palestijnse zuivelwinkel heeft enkele van de moeilijkst te vinden soorten kaas, ijs en ghee

Voor overheerlijke Iraakse kebabs hoef je het maar te vragen

Het wachten waard in de rij: de jumbo cashewnoten en pistachenoten van Roasted Nut Factory zijn subliem

Copyright eigendom van of in licentie gegeven door Toronto Star Newspapers Limited. Alle rechten voorbehouden. Herpublicatie of verspreiding van deze inhoud is uitdrukkelijk verboden zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Toronto Star Newspapers Limited en/of haar licentiegevers. Om exemplaren van Toronto Star-artikelen te bestellen, gaat u naar: www.TorontoStarReprints.com