Zo hervul je wegwerppeper- en zoutmolentjes. Oók als ze potdicht zitten! | RTL Nieuws

2022-09-11 07:28:33 By : Ms. DAVID HUANG

We hebben ze bijna allemaal in het keukenkastje staan: wegwerpmolentjes met peper, zout of andere kruiden. Maar waarom weggooien als je ze nog prima na kunt vullen? Nou, omdat sommige varianten maar lastig open zijn te maken. Behalve als je de volgende truc toepast!

Het is vast geen verrassing als we vertellen dat je veel duurder uit bent als je iedere keer weer een nieuw peper- of zoutmolentje aanschaft dan wanneer je ‘m steeds navult. Sterker nog, een halve kilo grof zeezout is zelfs ongeveer de helft goedkoper dan één klein wegwerpmolentje met slechts 70 à 85 gr. zout. 

Eén keer zo’n wegwerpmolentje kopen en voortaan steeds bijvullen zou dus de perfecte oplossing zijn. Maar… dan moet ‘ie natuurlijk wel open te krijgen zijn. En juist dat lijkt bij een aantal wegwerpmolentjes (zoals die van Silvo of Drogheria & Alimentari) haast onmogelijk. Hoe hard je ook trekt of draait, je krijgt ‘m niet zomaar open. Behalve met de volgende truc! 

Zet het molentje ondersteboven (met de draaidop naar beneden) in een kommetje en vul deze met heet (of bijna kokend) water tot aan de rand van de dop. Wacht vervolgens ongeveer minuut en haal ‘m er weer uit. Nu kun je de dop als het goed is, eventueel met een theedoek, vrij gemakkelijk van het flesje duwen of trekken. Werkt het nog niet? Zet ‘m dan nog even langer in het hete water en probeer het daarna nog eens. 

Is de dop eraf? Let dan op dat je de dop eerst heel goed laat drogen voordat je ‘m weer op het gevulde flesje zout of peper duwt, om te voorkomen dat het vochtig wordt. 

Voilà! Nu kun je je ‘wegwerpmolentje’ eindeloos blijven vullen! 

Altijd weten wat er speelt? Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.