Wereld Vegan Dag: 9x hier in Nijmegen eet je vegan

2021-12-01 07:56:01 By : Ms. Liza Chen

Veganistisch eten moeilijk en saai? Nou, die dagen zijn allang voorbij. Vooral in Nijmegen is de keuze tegenwoordig enorm. Dit zijn negen plekken waar je als veganist terecht kunt.

World Vegan Day is een jaarlijks evenement dat elk jaar op 1 november wordt gevierd door veganisten over de hele wereld.

Voor de leken onder ons: vegan eten of vegan eten betekent dat je geen dierlijke producten eet. Denk bij dierlijke producten aan vlees, maar ook aan eieren, melk, kaas en honing. Dit is dus anders dan vegetarisch eten, waarbij je alleen vlees en vis uit je dieet haalt.

De naam zegt het al: hier eet je heerlijke groenten. Alles op het menu is veganistisch, biologisch en uit de Creoolse keuken. Daarnaast zijn veel gerechten glutenvrij. Zo vind je er bijvoorbeeld Jamaicaanse Johnnycake, huisgemaakte Surinaamse stippen en een typisch Noord-Amerikaans broodje met gebakken oesterzwammen. Hoofdgerechten kosten hier ongeveer 18 euro. Op donderdag draait het allemaal om feesten, want dan is er 'Roti Thursday'. Feest!

Tati is misschien wel een van de bekendste vegan restaurants van Nijmegen. Het menu is volledig veganistisch. In dit restaurant in Nijmegen-Oost vind je heerlijke Indonesische Rendang en diverse burgers. De hoofdgerechten kosten hier ongeveer 15 euro.

Geen zin om uit eten te gaan maar wel zin in een heerlijke vegan maaltijd? Bezoek dan Maoz falafel op de Grote Markt! Je krijgt een pitabroodje gevuld met falafelballetjes. Daarna kun je het broodje helemaal tot de rand vullen met allerlei lekkernijen zoals olijven, couscous, groenten en verschillende soorten saus. Voor zo'n broodje betaal je zo'n 7,50 euro. Eet smakelijk!

Fingerz is te vinden in de Lange Hezelstraat. Ze hebben heerlijke Spaanse tapas, paella en sangria. Voor veganisten is er een speciaal menu samengesteld. Dit menu bevat vegan paella en nacho's. Deze paella kun je samen delen en kost 13,50 euro per persoon. Geniet van een beetje Spanje hier in Nijmegen!

Café de Plak maakt al decennia lang deel uit van de gevestigde orde van veganistische Nijmeegse restaurants. Het bekendste gerecht van Café de Plak is zonder twijfel het gehakt. Op veel Nijmeegse festivals kun je gehakt bestellen bij de foodtruck van Café de Plak. Een bord gehakt kaas met friet kost 13,50 euro. Dit gerecht is zowel vegetarisch als veganistisch verkrijgbaar.

Ook in Nijmegen kun je heerlijk veganistisch eten bij DOWN TOWN. Voor het diner kun je hier niet terecht, maar voor lunch en ontbijt zit je hier goed. Het grootste deel van het menu is vegetarisch en ook voor veganisten is er genoeg te kiezen. Een broodje pulled jackfruit kost hier 8 euro en vegan luchtige pannenkoeken met vers fruit 9,50 euro. Lekker!

Bhalu aan de Bloemerstraat is meer dan een yogastudio. Ook kunt u hier terecht voor ontbijt, lunch en diner. Je raadt het al: alles is vegan. Na een yogales kun je hier genieten van een complete zen-maaltijd! Voor een hoofdgerecht zoals de Curry Bhalu betaal je 15 euro.

Bij Thibeau in de Ziekerstraat kun je elke dag terecht voor ontbijt, lunch en diner. De menukaart staat vol met heerlijke vegan gerechten zoals een groene curry of ravioli. Ze bieden ook veel glutenvrije opties. Voor een kleiner hoofdgerecht betaal je hier rond de 11 euro en voor een groter hoofdgerecht rond de 20 euro.

In deze hippe en gezellige hotspot kun je heerlijk eten voor weinig geld! Bestel bijvoorbeeld het vegan maaltijdbord met soepen, broodje jackfruit rendang, parelcouscous en bloemkoolnuggets met sausjes. Voor dit gerecht betaal je slechts 15 euro per persoon. Bij Cali zijn alle gerechten vegetarisch en voor een groot deel ook veganistisch!

Goed om te weten: dit is geen compleet overzicht van alle lekkere vegan restaurants in Nijmegen, maar een lijstje met tips ter inspiratie. Een overzicht van alle vegan restaurants vind je in onze gids. Staat uw bedrijf er niet bij? Vraag hier een gratis bedrijfspagina aan.

Wil je jouw favoriete vegan eetcafe in Nijmegen tippen? Dat is goed! Reageer dan onder dit bericht op Facebook of tip jouw favoriete plekjes in Nijmegen via dit formulier. Dan maken we er een mooi artikel van.

Iedereen vergeet 's ochtends wel eens brood te smeren, of eet thuis liever verse bam. Je hebt alleen…

Klim in de pen en raak het vaartuig

De kerstkaartenactie is er weer: doe mee voor Nijmeegse ouderen en hun mantelzorgers

Wauw! Valerie heeft gratis brok gewonnen voor haar hond Lily voor een hondenleven: en zo maak je ook nog eens kans op gave prijzen

Aangeboden door 's Heeren Loo

Kerstboom kopen in Nijmegen: dat doe je hier

Blijf op de hoogte van alles uit Nijmegen

© 2021 - DPG Media BV - Alle rechten voorbehouden