We hebben 12 soorten Cup Noodles getest, zodat u dat niet hoeft te doen. Dit zijn de beste | The Seattle Times

2021-12-14 20:02:19 By : Ms. Mandy Lee

Het concept is misschien ondoorgrondelijk voor de huidige kapotte slaapzalen en zieke kinderen die alleen thuis zijn gelaten, maar er was een tijd dat instant-cupnoedels niet bestonden. 

Toen, op 18 september 1971, een openbaring: 13 jaar na het debuut van 's werelds eerste instant ramen, veranderde het Japanse Nissin Foods het spel opnieuw met 's werelds eerste voorgevormde instant noedels. Volgens de website van het bedrijf begon de verkoop van Nissin's vlaggenschip Cup Noodles die herfst in het Isetan Department Store in het Shinjuku-district van Tokio, een voedseldebuut dat "enorme aandacht van jonge mensen trok".

Sommige dingen veranderen nooit.  

Nou, in feite is er veel veranderd in de halve eeuw sinds 1971, maar als er niets anders is, kun je nog steeds een kopje noedels krijgen voor een schamele prijs in je buurtsupermarkt. (Deze kopjes kosten tussen $ 1,19 en $ 2,30.) En in Seattle, met een buurtsupermarkt als Uwajimaya, kun je een hele reeks smaken van plastic schuim gebonden noedels krijgen en vergelijken en contrasteren op een zeer zoute middag in de naam van journalistiek. 

Dat is wat we deden. 

Gewapend met sarsaparilla-frisdrank en bananen om een ​​deel van het zoutgehalte te doorbreken, en ter ere van 50 jaar OG Cup Noodles, plunderden we een gangpad bij Uwajimaya en probeerden we een dozijn verschillende kopjes noedels om de beste bouillon- en noedelcombinatie te vinden die (heel weinig) geld kan kopen. Dit is wat we ontdekten. 

Natriumtelling: 1.920 mg (83% dagelijkse waarde)

Jenn: Lekkere zwarte pepersmaak, maar ik miste echt de krab. Wat jammer is. Ik had hogere verwachtingen. Ondanks het natriumgehalte smaakte het niet overweldigend zout. De noedels waren redelijk.

Trev: Deze waren best lekker, niet te veel pit. Deze coole, zwarte beker krijgt meer punten voor marketing dan voor echte smaak. De kleine stukjes krabvlees zijn een beetje triest, maar de noedels hadden een mooie consistentie en smaak. Onze ontwerper en fotograaf Steph suggereerde dat meer kruiden voor betere noedels zouden kunnen zorgen. Al met al een mooie speciale smaak van de originele Cup Noodles.

Jenn: Ik keek hier erg naar uit en mijn smaakpapillen werden niet teleurgesteld. Het smaakte meer naar een curry noodle stroganoff versus een bouillon kopje noedels. Een verleidelijk aroma en lekkere stukjes aardappel en groenten. Ik zou dit aan de bovenkant van het assortiment instantnoedels plaatsen.

Trev: Geen doorsnee Cup Noodle, deze smaak had ik nog niet eerder gezien. (Ook, ja, dit is Cup Noodle, geen "s.") Niet zoveel bouillon als je zou verwachten met een Cup Noodle-plastic schuim, maar de currysmaak was een leuke afwisseling. Lekkere aardappelstukjes en groentestukjes accentueren deze andere "premium" Cup Noodle-variëteit.

Jenn: Dit rook echt hartig, maar de eigenlijke smaak was blah. Waar is de miso? Ik wilde meer umami in deze beker, maar het miste zijn doel. Het enige leuke eraan was de mini-opvouwbare vork die erbij werd geleverd.

Trev: Dit was de eerste beker die voor mij een dikke pluim kreeg. Zoals Jenn zei, voldeed niet aan de hype van zijn geur. Deze kop had een overdreven zoute bouillon die niet echt een uitgesproken miso-smaak had, plus flauwe noedels. Natuurlijk sorteren we aan het eind van de dag noedels die zijn bereid in plastic schuimbekers. Maar dit was een verliezer voor mij.

Jenn: Dit was een geruststellende beker. Ik denk dat het een mooi gekruide bouillon in evenwicht bracht met goede stukjes vlees en de groenten ook goed gerehydrateerd. De noedels waren een mooie consistentie en hadden nog steeds een beetje lente. Ik zou dit oppikken voor een snelle maaltijd of snack op een koude dag.

Trev: Het is moeilijk om het origineel te verslaan, die witte kop zit net zo vol nostalgie als noedels, hoewel een deel van die voorkeur waarschijnlijk alleen maar merkherkenning is. Lekkere stukjes vlees in de stomende bouillon, dit kopje was gemakkelijk te eten - puur comfortvoedsel, met een rustgevende smaak en veel groenten erin gemengd. Zal je niet teleurstellen als je ziek, dronken, moe en/of blut bent.

Jenn: Hoewel we een paar varianten van het merk OG Cup Noodle hebben geprobeerd, waren er wat problemen met deze. Het idee van gerehydrateerde zeevruchten maakt me een beetje gek en de garnalen hierin waren gewoon klein en triest. De bouillon had pittiger en smaakvoller kunnen zijn. De noedels waren redelijk, maar dit was geen vervanging voor een goede tom yum-soep.

Trev: De kleine babygarnalen in dit kopje waren ook een beetje ontmoedigend. Niet dat ik grote ole-garnalen verwachtte. Maar, zonder context, gewoon triest uitziende kleine garnalenklompjes. Er was OK pit aan deze beker, maar met de letterlijke vlammen op de voorkant, had ik een beetje meer kick niet erg gevonden. Nog een marketingwinst: ik was verkocht op de mooie paarse beker. Noodles waren hier de winnaar, maar uiteindelijk voldeed dit niet aan de hype.

Jen: Ahhh. deze. Dit verwachtte iedereen aan tafel van een instant noedelsoep in een plastic schuimbeker. De geur was nostalgisch, als een zelfgemaakte bouillon. De noedels waren zacht maar niet papperig. De groenten waren verrassend mollig. Ik had de hele beker naar binnen kunnen slurpen.

Trev: Dit is precies wat in me opkomt als ik denk aan kopnoedels: plastic schuimcontainer, terugtrekbare deksel, klaar voor die automaatlevensstijl. En de klassieker stelt niet teleur. De groenten rehydrateerden goed, de smaak was net zout genoeg zonder overweldigend te zijn, en ik dronk het kopje op en wilde meer. Dat is belangrijk omdat we een halve doos kopjes diep waren. De perfecte quick fix noodle.

Jenn: Ik hield helemaal niet van de noedels. Ze waren bijna korrelig en een beetje korrelig. Ik dacht dat het kwam omdat ze volkoren waren, maar andere kopjes gebruiken dezelfde bloem, dus wie weet? De kimchi-smaak was er echter, en ik zou net zo blij zijn geweest om alleen van de bouillon te nippen. Maar ik ga niet mijn best doen om dit opnieuw te kopen.

Trev: Dit was een verdeeldheid zaaiende kop noedels in onze smaaktestgroep. Ik dacht dat de bouillon een van de beste was die we de hele dag probeerden - pittige kimchi-smaak, een vleugje kruiden - maar de noedels voldeden niet aan dezelfde standaard. Tussen mijn aantekeningen gekrabbeld terwijl we last hadden van zouthoofdpijn: "bijna kartonachtig." Wel goede bouillon.

Jen: Meh. Dat is het. Niet beledigend. Niet memorabel. Niet de waarde van de dollar waar ik ooit nog naar toe zal gaan.

Trev: Mijn eerste opmerkingen: "Heldere bouillon, weinig geur, aanstootgevende smaak." Maar deze saaie kop noedels belandde bij mijn laagst gerangschikte opties, hoe meer tijd ik ermee doorbracht. Ik vond weinig voordelen. U, meneer, bent een belediging voor opwarmbare noedelschotels die in schuim zijn opgesloten.

Jenn: Ik was geïntrigeerd door deze new-agey klinkende beker, maar het was zo'n teleurstelling. Het koken duurde te lang. Zelfs na vier minuten waren de rijstnoedels een beetje taai. Voor iets dat opschept over het roosteren van knoflook, was deze bouillon zo, zo flauw. Je papieren beker is misschien composteerbaar, maar dat is waar de inhoud ook thuishoort, in de prullenbak.

Trev: We weten niet eens zeker of deze beker in de competitie had moeten worden opgenomen. Het was een soort opgewarmde, kant-en-klare pho, die ambitieuzer leek dan de eenvoudige kopnoedel. En ja hoor, onze geroosterde knoflooknoedels waren gedoemd te mislukken. Heel saai. Bruine rijstnoedels werden niet zo goed opgewarmd als de typische noedels in instant-ramenstijl, en de smaak was over het algemeen niet indrukwekkend.

Jenn: Het rare aan dit kopje was dat het er cool uitzag met zijn koningsblauwe en felgele label en afbeelding van zachte noedels met daarop groenten, maar het was nogal saai. Ik kon hier niet echt een onderscheidend aroma van krijgen, hoewel de bouillon een beetje een paddenstoelensmaak had. Anders niet uniek.

Trev: Nog een geval van betere marketing dan winst met dit schattige blauwe kopje noedels. Klassieke ramen-smaak, milde smaak, niet zo veel kruiden - niet slecht, maar niet bijzonder opwindend. Perfect middle-of-the-road instant noedels in Koreaanse stijl.

Jenn: Ik wilde dat dit me zou raken met aroma, maar het kruid kwam meer met de nasmaak. De noedels waren zacht en smakelijk, maar niets over dit schreeuwde "gastronomisch". Volgende.

Trev: Taaie noedels met een lekker pittige bouillon. Goede smaak, maar niet overweldigend of bijzonder onderscheidend. Ik denk dat dit kopje leed onder het feit dat we bijna een dozijn kopje noedels diep waren en mijn hersenen in massa waren verdubbeld vanwege nieuwe zoutreserves. Er waren niet genoeg sarsaparilla-frisdranken in de wereld om mijn dorst te lessen. God heeft mij verlaten; Ik had een dutje nodig. En minder noedels.

Jenn: Dit was niet de pittige zeevruchtenthriller die ik verwachtte. Het had een lekkere geur en verrassend taaie noedels, maar dat is het dan ook. Ik heb het gevoel dat ik weer opgelicht ben door de marketing.

Trev: Dit Spicy Seafood-nummer had een gladde bouillon om van te nippen, met een aangename, verleidelijke geur die uit de verpakking kwam. De noedels waren taai, de presentatie was eenvoudig. Terwijl sommige andere kopjes een heleboel groenten of andere ingrediënten in de verpakking stopten, had deze beker geen stukjes voedsel, wat in zijn voordeel werkte. Gewoon wat lekkere noedels en kruiden. Terug naar de basis. Niet armoedig.

De meningen in de commentaren van lezers zijn alleen die van de auteur en weerspiegelen niet de meningen van The Seattle Times.