Uncle Fong - Populair hotpot-restaurant in Chongqing-stijl geopend in Great World - Miss Tam Chiak

2022-06-25 07:11:11 By : Ms. Karen Chen

U bent hier: Home » Blog » Uncle Fong – Populair hotpot-restaurant in Chongqing-stijl geopend in Great WorldLiefhebbers van hotpots hebben nu nog meer om naar uit te kijken met de komst van het razend populaire Uncle Fong Hotpot Restaurant in Singapore.Het werd voor het eerst geopend in Hong Kong en werd explosief ontvangen, met veel Hong Kong-beroemdheden zoals Carina Lau, Julian Cheung en Stanley Kwan die daar dineren.Het restaurant is opgericht door de heer Fong Chi Chung, liefkozend bekend als Fang Shu Shu, die voor het eerst zijn naam kerfde met het met een Michelin-ster bekroonde restaurant Putien.Na talloze hotpot-restaurants in Chongqing te hebben bezocht, stelde hij zijn persoonlijke favorieten samen om een ​​authentiek hotpot-restaurant in Chongqing te openen, gericht op veeleisende hotpot-fijnproevers.Bij Uncle Fong Hotpot Restaurant kunnen gasten authentieke Chongqing hotpot-aanbiedingen verwachten, en ingrediënten die niet vaak worden aangetroffen in andere hotpot-restaurants.Met name de soepbases worden gebrouwen en gestoofd met premium kruiden en specerijen, terwijl de verse ingrediënten die in de pan gaan speciaal zijn samengesteld om de soepen aan te vullen.Een van de meest herkenbare kenmerken van Uncle Fong Hot Pot is de unieke lay-out met negen rasters (九宫格) van de pot, die deze in drie verschillende warmtezones verdeelt.De verschillende niveaus zorgen voor verschillende temperaturen van soep, waarbij de hitte het sterkst is in het middelste vierkant waar het vuur meer geconcentreerd is, waardoor het ideaal is voor het blancheren van snel gekookt voedsel in plaats van lang koken.Aan de andere kant worden de vier roosters rond het middelste vierkant van de pot verwarmd met een meer gelijkmatige, matige hitte, waardoor ze het beste zijn voor het pocheren van voedsel.Ten slotte krijgen de hoekroosters de minste hoeveelheid warmte en dit maakt ze perfect voor het stoven van je gewenste ingrediënten.Door de negen roosters is oom Fong een goede plek om iemand mee te nemen met een lage hittetolerantie, hoewel ik in de war raak over in welk rooster ik mijn eten moet koken, dus moesten we constant om hulp vragen.Uiteindelijk hebben we besloten om de meeste items gewoon in de hoekroosters te leggen, omdat de soep daar het minst pittig is.We hebben hun Signature Chongqing Soup Base (招牌重庆锅底) geprobeerd, die is gebrouwen uit vijf zorgvuldig geselecteerde hoofdingrediënten: Chongqing Shizhuhong Chilli, Sichuan Hanyuan Pepper, Refined High Quality Beef Tallow, Sichuan Pixian Bean Paste en Yunnan Yellow Ginger.Soepbases zijn op een nieuwe manier geprijsd - voor $ 7 per persoon, met de maximale kosten van $ 28 per pot.Afgezien van de verse selectie van vleeswaren, zeevruchten, groenten en producten, heeft Uncle Fong Hotpot Restaurant zijn hotpot-ingrediënten zorgvuldig samengesteld om de soepbases speciaal aan te vullen.Het streeft er ook naar om aanbiedingen te brengen die niet vaak worden gevonden in andere hotpot-restaurants, met nieuwigheden zoals koraalmosselen, de ingewanden van rode zeekomkommer, Putien zachte tofu en gedroogde gong choi.Seizoensingrediënten zoals Razor Clams ($ 24 volledige portie, $ 12,50 halve portie) worden wekelijks rechtstreeks vanuit Putien naar Singapore gevlogen.Deze mosselen, die elk jaar alleen van april tot augustus verkrijgbaar zijn, worden geoogst in een klein vissersdorpje dat deze waardevolle vangst al meer dan 600 jaar kweekt.De met de hand geoogste scheermessen zijn geoogst uit voedzame zwarte modder en zijn mollig en minstens 6 cm lang, en beloven zoet, hartig en sappig te zijn.Wat speciale items betreft, zijn enkele van de must-orders Beef Pens ($ 24 volledige portie, $ 12,50 halve portie), US Prime Beef Short Ribs ($ 42 volledige portie, $ 21,50 halve portie), zelfgemaakte Ebiko Prawn Paste ($ 16 volledige portie, $ 8,50 halve portie), Pig Throat ($ 18 volledige portie, $ 9,50 halve portie) en Coral Mossels ($ 38 volledige portie, $ 19,50 halve portie).Een groene optie die zeker in de smaak zal vallen, zijn de Celtuce Slices ($ 8 volledige portie, $ 4,50 halve portie).De Dried Gong Choi ($ 8 volledige portie, $ 4,50 halve portie) zal niet teleurstellen, en de Putien Soft Tofu ($ 6 volledige portie, $ 3,50 halve portie) zal tofu-fans zeker bevallen.De Wulong-aardappelnoedels ($ 8 volledige portie, $ 4,50 halve portie), die platte noedels zijn gemaakt van zoete aardappel van hoge kwaliteit voor zoetere en stevigere hapjes, voldoen aan alle koolhydraatbehoeften.Zelfs als je voorzichtig bent om deze happen snel uit de bubbelende pot te trekken, zullen de pepers en Sichuan-peperkorrels je vroeg of laat inhalen.De hitte bouwt zich geleidelijk op op je tong, infiltreert in je dipsaus en de kenmerkende mala-tingle zal het overnemen.Op dat moment valt er natuurlijk niet te vechten, hoewel een kom witte rijst een goede investering is.Aan het einde van de maaltijd is het gesprek aan tafel helemaal gestopt omdat de kleine kopjes water niet meer helpen.Gelukkig helpen hun Oolong Iced Tea ($ 8), Iced Roselle Tea met Fresh Orange ($ 8), Iced Bayberry Juice ($ 8) of Captain Cool Passionfruit Cocktail (bevat alcohol) ($ 9) om een ​​deel van de hitte te verlichten.Adres: Great World #B1-108/109, 1 Kim Seng Promenade, Singapore 237994Facebook: https://www.facebook.com/UncleFongHotpotGeboren in een familie van enthousiaste fijnproevers, heeft Maureen altijd van alles culinair gehouden, vooral de lokale keuken hier in Singapore.Met een levenslange fascinatie voor de snel evoluerende eetcultuur in Singapore, begon ze deze website in 2007 om alle soorten lokale Singaporese gerechten te ontdekken en te vieren en om haar liefde voor reizen en eten met de wereld te delen.Met 4 jaar ervaring als journalist en producer heeft ze een schat aan ervaring in foodwriting, fotografie en styling.Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen.Lees hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.Swee Guan Hokkien Mee - Op houtskool gebakken Hokkien Mee die al sinds 1968 bestaat!南洋岛 NAN YANG DAO - Een overvloed aan gerechten in Maleisische stijl in SerangoonDon Don Prawn Noodles - Jumbo Prawn Noodles & Malse Varkensribbetjes in Circuit Road Hawker Centre!Yen Ju Yong Tau Foo - Eenvoudige, probleemloze Yong Tau Foo verborgen in TampinesKu-Kai Izakaya - Verborgen Izakaya in Admiraliteit!The Original Botak Jones – OG Western Food Brand opent zijn vierde outlet in Buona Vista!San Hu Bak Chor Mee – Smaakvolle Bak Chor Mee & Laksa gevonden in Tiong Bahru CoffeeshopMISS TAM CHIAK |ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN |© 2018