De dubbele vreugde en dubbele droefheid van het eten van ramen in de VS |SoraNews24 -Japan Nieuws-

2022-08-14 09:07:32 By : Mr. Stone Wang

Vandaag brengt u het nieuws van gisteren uit Japan en Azië.Het eten smaakte goed tijdens onze reis naar dit ramenrestaurant in Seattle, maar sommige dingen waren heel anders dan onze verslaggever in Japan gewend is.Tijdens hun overzeese reizen doen PK Sanjun en de rest van onze Japanstalige verslaggevers graag twee dingen: zich onderdompelen in de lokale cultuur en zien wat voor soort Japanse cultuur in het buitenland doordringt.Dus toen zijn maag begon te knorren tijdens zijn recente reis naar Seattle, vroeg PK een van zijn Amerikaanse vrienden of hij een goed ramenrestaurant kon aanbevelen.PK had geluk, want zijn vriend stelde snel Kizuki voor, een combinatie van ramenrestaurant en izakaya (pub in Japanse stijl).Overzees Japans eten kan nogal wisselvallig zijn, maar Kizuki wordt beheerd door hetzelfde bedrijf dat Kukai runt, een populaire keten van ramenrestaurants in Japan, dus PK had hoge verwachtingen van de smaak en authenticiteit.Hoewel het op een doordeweekse dag vroeg in de avond was, was bijna elke stoel in het restaurant vol, en dit was het eerste dat PK deed glimlachen.Het is nog niet zo lang geleden dat Japans eten in het algemeen nog geen mainstream populariteit in het buitenland had bereikt, en zelfs nadat sushi de status van favoriet voedsel had gekregen onder de internationale fijnproeversgemeenschap, duurde het enkele jaren voordat het imago van ramen in het westen verder ging dan goedkoop instant noedels.Het zien van de mensen van Seattle die de vreugde van restaurant ramen ervaren, bracht ook vreugde in het hart van PK.En het tweede dat PK gelukkig maakte?Kizuki's ramen zijn legitiem lekker, en niet door de meer bescheiden verwachtingen die PK heeft leren toepassen op het eten van Japans eten buiten Japan.Zelfs beoordeeld naar de Japanse normen voor ramen, doet Kizuki geweldig werk, en PK genoot enorm van de smaak van de knoflooktonkotsu shoyu ramen die hij had besteld, wat volgens het restaurant het populairste item op hun menu is.Er waren echter ook enkele dingen waar PK niet zo enthousiast over was, te beginnen met de prijs.Een kom knoflooktonkotsu shoyu ramen kost US $ 15,50, wat op het moment van PK's reis neerkwam op ongeveer 2.170 yen.Dat is ongeveer twee keer de prijs van vergelijkbare ramen in Tokio, en aangezien die $ 15,50 exclusief belasting en fooi is, voelt die kom ramen nog schokkender duur aan.Toegegeven, een deel daarvan is te wijten aan het feit dat de wisselkoers van de yen/dollar tegenwoordig behoorlijk uit balans is, maar zelfs bij de meer gewone koers van ergens tussen de 100 en 110 yen voor de dollar, zou je nog steeds kijken naar het equivalent van ergens rond de 2.000 yen na belasting en fooi, vergeleken met ongeveer 1.000 yen voor ramen in Japan.Maar nog meer dan de prijs, de grotere schok voor PK was de bouillon.Zoals we hierboven al zeiden, heeft PK geen klachten op de smaakafdeling.De bouillon van Kizuki was echter niet heet.Als je je vrijgevig voelde, zou je het misschien 'warm' kunnen noemen, maar 'lauw' zou de betere omschrijving zijn.In Japan wordt ramen gloeiend heet geserveerd, maar bij Kizuki is de bouillon zo koel dat je kunt beginnen met kauwen zodra de kom op je tafel wordt gezet.Toen hij om zich heen keek, zag PK niet eens iemand op de noedels blazen om ze af te koelen, en toen hij zijn vriend vertelde hoe anders dan Japan dit is, gaf zijn vriend hem de volgende uitleg:“Het is niet alleen hier.Vrijwel alle ramenrestaurants in de VS serveren hun bouillon op deze temperatuur.Ik denk dat het komt omdat als de soep te heet is en iemand eraan verbrandt, ze het restaurant kunnen aanklagen.Het is niet zo'n grote zorg met dingen als pasta of pizza, maar aangezien ramen in een kom komen, maken ze zich waarschijnlijk zorgen over wat er zal gebeuren als het wordt omgedraaid en hete bouillon eruit loopt.Dus bouillon met deze temperatuur is voor Amerikanen zo'n beetje een verwacht onderdeel van uit eten gaan, maar voor Japanners zoals jij wil je waarschijnlijk dat de bouillon heter is, toch?'Rechtszaken over persoonlijk letsel zijn niet ongehoord in Japan, maar ze komen veel minder vaak voor dan in het Amerikaanse rechtssysteem.PK had er nooit echt over nagedacht dat de traditionele temperatuur van ramenbouillon een veiligheidsrisico of wettelijke aansprakelijkheid zou zijn.Hoewel zijn vriend het niet ter sprake bracht, is het ook de moeite waard om op te merken dat verschillen in tafelmanieren ook een rol kunnen spelen.In Japan is het toegestaan, en zelfs aangemoedigd, om je noedels hoorbaar te slurpen, omdat het wordt gezien als een teken dat je van de maaltijd geniet.Slurpen heeft echter een bijkomend voordeel, omdat de lucht de noedels afkoelt als ze geleidelijk in je mond komen.Aan de andere kant, de Amerikaanse etiquette fronst over het algemeen de wenkbrauwen bij slurpen, en als je een hele mondvol noedels in één keer rechtstreeks in je mond stopt, moeten ze aanzienlijk koeler zijn dan wanneer je ze zou slurpen.Wat de reden ook was, op deze dag hadden PK's ramen een bijgerecht van een cultuurschok gekregen.Niet dat hij echter helemaal spijt heeft van zijn maaltijd, en in feite moedigt hij iedereen aan om de ramen in Kizuki, of een ander ramenrestaurant dat zich in het buitenland probeert te vestigen, eens te proberen.Houd er rekening mee dat de ervaring misschien niet helemaal hetzelfde is als het eten van ramen in Japan, zelfs als de smaak dat wel is.Gerelateerd: Kizuki-foto's © SoraNews24 ● Wil je meer weten over de nieuwste artikelen van SoraNews24 zodra ze zijn gepubliceerd?Volg ons op Facebook en Twitter![ Lees in het Japans ]© SoraNews24 -Japan Nieuws- / SOCIO CORPORATION