Recept voor zoete en zoute garnalen in Thaise stijl - NYT Cooking

2021-12-01 07:49:58 By : Mr. Nick -Quway

David Malosh voor The New York Times. Voedselstylist: Barrett Washburne.

Gemaakt van gelijke delen suiker, vissaus en azijn, de saus in de beroemde pad Thai in Kris Yenbamroong's Night + Market-restaurants in Los Angeles is te goed om uitsluitend op rijstnoedels te worden gebruikt. Deze bewerking wordt gestoofd met een wirwar van garnalen, pinda's, lente-uitjes, chili en limoensap voor een zoete, zoute roerbak. Voeg een snelkookgroente, zoals erwten, dun gesneden asperges of taugé, toe aan de garnalen, of vervang de garnalen door tofu, zalm of in blokjes gesneden kippendijen zonder been. Serveer over geraspte kool, rijst, een geroosterde zoete aardappel of rijstnoedels. —Ali Slagle

Aangepast van Kris Yenbamroong's Night + Market-restaurants in Los Angeles

3 1/2 uur, plus 6 tot 24 uur rijzen

Joan Nathan, Congregatie of VeShalom

NYT Cooking is een abonnementsservice van The New York Times. Het is zowel een digitaal kookboek als een kookgids, beschikbaar op alle platforms, die thuiskoks van elk niveau helpt om 's werelds beste recepten te ontdekken, op te slaan en te ordenen, terwijl het hen ook helpt om betere, competentere koks te worden. Schrijf u nu in voor volledige toegang.