10 van de beste nieuwe bars en restaurants van Folkestone | Zomervakantie | de bewaker

2021-12-01 07:36:27 By : Ms. Jacy Wong

Bezoekers van de vijfde kunsttriënnale van de stad zullen genieten van een levendige mix van eet- en drinkgelegenheden, van streetfood tot een strandcafé

Laatst gewijzigd op do 22 jul 2021 04.28 EDT

Rocksalt was een van de belangrijkste restaurants die de huidige eetcultuur van Folkestone vorm hebben gegeven toen het in 2011 werd geopend, waardoor de haven werd omgevormd tot een eetbestemming. Het succes heeft geleid tot verschillende zusterlocaties in de stad, waaronder de nieuwe Pilot-bar op het strand en de buur Little Rock, die deze maand werd geopend - het "funky jongere zusje" van de groep, zei de serveerster. Met palmbomen, zonnezeilen (verrassend effectief tijdens een brandende lunch) en een glanzend wit terras met uitzicht op de oceaan, is het meer Ibiza dan de kust van Kent. Visspecialiteiten - waaronder hus, tong en rog - komen van dagboten die vanuit de haven van Folkestone varen. Citrusgezouten goudbrasem met lente-uitjes en chili bleek een geschikt zonnig voorgerecht bij gekoelde vinho verde, terwijl met pale ale gehavende kabeljauwwangen, hun vlees ondoorzichtig, gepimpt werden door een pittige tartaarsaus bezaaid met kappertjes. Azuurblauw glaswerk en een zacht kloppende soundtrack versterken de vakantievibes. Hoofdgerechten vanaf £ 9,50, littlerockfolkestone.co.uk

Een half decennium na Rocksalt kwam er een ander belangrijk moment voor de Folkestone-foodscene, toen de Kentse chef-kok David Hart zijn kleine, veelgeprezen Folkestone Wine Company opende. De nieuwste gamechanger is nu Pickup Pintxos, de baby van de door Gravesend opgevoede Gianni Modena. Na sinds afgelopen herfst als afhaalrestaurant te hebben gewerkt, is het eetrestaurant in juni in South Street gelanceerd. Met een aantrekkelijk rustiek gebrand oranje en ceruleanblauw interieur, is de specialiteit de asador, een traditionele hout- en houtskoolgrill die in Baskenland wordt gebruikt: carnivoren zouden boterzachte txuleton (Galicische prime beef rib) moeten bestellen, roze geserveerd, het smeltend smakelijke vlees en vet bestrooid met zeezout. Warme en koude pintxos zijn onder meer gesmolten jamon en bechamel croquetas, zilverachtige ansjovis op fruitige gehakte piquillo en een plak tortilla met sobrasada en groene pepers, de randen knapperig goudbruin. Bespaar ruimte voor de rijke, traditioneel gebakken cheesecake. Kleine schotels vanaf £ 4, pick-uppintxos.com

Een ander belangrijk moment in de opkomst van Folkestone als voedselbestemming was de regeneratie van de havenarm in 2016 tot een broedplaats voor jonge horecabedrijven. De nieuwe Goods Yard streetfood-markt, met alles van pizza tot poke, is dit voorjaar volledig geopend, een grote sociale ruimte met een gigantisch scherm voor wedstrijden en films. Twee kraampjes die het ontdekken waard zijn, zijn Bao Baron - voor umami-verpakt Szechuan-varkensvlees met radijs, miso, cashewnoten en pompoenpitten - en Taco Shed, voor zijn veganistische knapperige bloemkool, ingelegde rode kool en cascabel-taco. De bar op het terrein wordt beheerd door de lokale brouwerij Angels & Demons, die ook een taproom heeft in Tontine Street. @goodsyardfstone op Instagram, folkestoneharbourarm.co.uk/about/the-goods-yard/

Het Rendezvous Street-gebied zit vol met goede opties, met verschillende - zoals de Luben-pizzeria, Tin & Tap Rooms en het pan-Aziatische restaurant Market Square - dat eigendom is van de nabijgelegen Church Street-gastropub The Pullman. De nieuwste aanwinst deze zomer is de Londense burgerbar Lucky Chip, wiens oprichter Ben Denner twee jaar geleden naar de stad verhuisde. Victoriaanse taxidermie in het raam - een haas en een vos, beide op achterpoten, verrekijker en geweren geklemd - zet een speelse toon, terwijl binnenin roodleren cabines, een tropische palm of twee en een draaitafel zijn. Ambachtelijk bier wordt geserveerd in ijskoude glazen (probeer Cheltenham brouwerij Deya's superieure pale ale), en de hamburgers zijn onder meer de Kevin Bacon, een romige cheeseburger met daarop appelgerookte bacon, en de Steve Martin (The Jerk), een groente en zwart Bonenpasteitje Met Jerk Saus En Sla. Hamburgers vanaf £ 8,20, luckychip.co.uk/folkestone

De kabelbaan, die sinds 1885 passagiers tussen de kust en de boulevard vervoerde, werd in 2017 om veiligheidsredenen gesloten. Afgelopen september werden de wachtkamers opnieuw opgestart als het Lift Cafe door de lokale bevolking Jamie Evans en Emily Fahley, het bordeauxrode interieur opgetild met lommerrijke kamerplanten; buiten strekken banken zich uit in de richting van het tropische Lower Leas Coastal Park. Espresso komt van de Oost-Londense branderij Notes, terwijl de kleverige bananencake is om voor te sterven. Andere lekkernijen voor de zoetekauwen zijn onder meer roodfluwelen cakes en gezouten chocoladebrownies. Probeer voor de lunch een gehaktbal Marinara-toastie met mozzarella en ingelegde venkel op lokale Docker Bakery-zuurdesem. De eigenaren hebben een percentage van de omzet opzij gezet om de lift te helpen herstellen. Lunches vanaf £4, theliftcafe.co.uk

Vijftien jaar geleden was de steil geplaveide Old High Street het middelpunt van de eerste regeneratiegolf van Folkestone, geleid door multimiljonair Roger De Haan. De Creative Quarter bruist nu van de onafhankelijke winkels: newbie Folklore, die eind vorig jaar werd geopend, is een cocktailbar en café, met koffie die langs de kust in Deal wordt gebrand, en 's avonds plengoffers op maat (negroni-fans zouden op een maandag moeten komen ze zijn een vijfje), en een wisselend schema van livemuziek, dj's en films. Liefhebbers van cocktails moeten ook vooruit boeken voor de nabijgelegen Potting Shed, een verborgen speakeasy in jaren 1920-stijl (alleen open op donderdag-za-avonden), toegankelijk via een interieurwinkel met dezelfde naam. folklorect20.com, thepottingshed.shop/bar

De prijs voor de beste heruitvinding van een historisch gebouw gaat naar Bobbies Bakehouse, een omgebouwd seinhuis op het voormalige Havenstation. De allitererende naam komt van de oude term "bobby" voor een seingever: nu prachtig gerestaureerd, originele hendels nog steeds intact, het café serveert koffie en gebak, evenals zelfgemaakte bagels in Brick Lane-stijl. Probeer het 10-daagse gezouten gezouten rundvlees en augurk of de specialiteit van de ploeger, terwijl u neerstrijkt op de slanke houten toonbank en geniet van het uitzicht over de haven. Het team bedient ook de Taco Shed bij Goods Yard (zie hierboven). Bagels vanaf £ 5, bobbiesbakehouse.com

Dit charismatische Sandgate Road streetfood-café, dat al vol zit met enthousiaste locals, is pas in mei geopend. Door slim gebruik te maken van de beperkte ruimte, is het eclectische interieur een mengelmoes van gezellige hokjes, kanariegele stoelen en kleurrijke muurschilderingen, met een houten hutbar in de hoek die wordt voorgezeten door mede-eigenaar Chris. De klassieke gerechten van het menu worden bereid door zijn vrouw, Yaya (het restaurant is vernoemd naar haar moeder): werk je een weg door zijdezachte garnalendim sum, knapperige zout- en peperinktvis, gemarineerde moo ping-varkensspiesjes (met een zoetzure dipsaus met chilisaus ), gefrituurde eendentamarinde en overtreffende trap "Thai Crying Tiger" ribeye, de rossige reepjes hoog opgestapeld op een bedje van noedels. Een leuke soundtrack uit de jaren 80 draagt ​​alleen maar bij aan de culturele mix. Hoofdgerechten vanaf £ 7,95, @thong_dees_thai op Instagram

De thuisbasis van kunstlocatie het Quarterhouse en het verlichte werk van kunstenaar Nathan Coley, Heaven is a Place Where Nothing Really Happens, Tontine Street roept een 'downtown'-sfeer op die verschilt van andere delen van Folkestone. In juni opende The Old Buoy op het terrein van de voormalige Lime Bar: een gezellige Belgische joint gerund door Thierry Lepoutre, het zijn allemaal olieverfschilderijen en de gloed van oranje verlichting, het soort vriendelijke plek waar je snel een gesprek aanknoopt met je buurman. Ga voor moules frites, croque monsieurs of stevige runderstoofpot, alles weggespoeld met Vlaamse bieren. Hoofdgerechten vanaf £8, @theoldbuoyftown op Instagram

Sinds de opening, in 2017, is de Bouverie Tap zo populair gebleken dat hij afgelopen augustus werd uitgebreid naast de deur om een ​​veel grotere ruimte te creëren, met een ander gevoel. Nostalgie wordt opgeroepen door muren die zijn versierd met oorlogsmemorabilia, terwijl een biertuin en een terras op de stoep waar u buiten kunt drinken en dineren. Bouverie Road zelf is bezaaid met onafhankelijke winkels en cafés, dus de pub koopt vlees van tweedeurs slagers Watson Neal & Sons: probeer de 8 oz dry-aged rumpsteak, druipend van wilde knoflookboter (en een goede prijs voor £ 15) , terwijl vegetarische dagtaart en visopties, evenals vele bieren en wijnen, lokale leveranciers gebruiken. Net daarachter ligt de elegante Radnor Arms, een andere buitenpost van het Rocksalt-rijk. Hoofdgerechten vanaf £12, thebouverietap.co.uk