Nieuw! Deze 12 toffe restaurants zijn vorig jaar geopend in Rotterdam - vlakbij Rotterdam

2021-12-14 20:03:00 By : Mr. Roman Zhu

We worden er zo blij van: er openen nieuwe restaurants in onze stad. Ook in dit rare jaar waarin de horeca grotendeels dicht was hebben we weer veel pareltjes binnen gekregen. Hier is een overzicht van onze nieuwe favorieten die in 2020 zijn geopend.

Bij veel van deze hotspots kun je ook voor thuis bestellen, anders kunnen ze aan je lijstje worden toegevoegd voor het moment dat we het huis weer uit mogen!

Misschien was je het bijna vergeten, maar afgelopen zomer konden we toch echt wat meer genieten van leuke dingen buiten de deur. Zoals gezellig borrelen bij deze nieuwe favoriet: het pop-up terras Palmboompjes. In een zomer zonder vakanties en festivals zat je hier goed tussen de tropische takken met uitzicht over de Maas. Houd je vingers gekruist dat deze hotspot in 2021 weer de deuren opent.

Noem je jouw pop-up bar 'Palmboompjes', dan denken we dat je al een pré bent. En dan ziet het...

Een bericht gedeeld door Bar Berta (@barbertarotterdam)

In mei is het tapasrestaurant Bar Berta in de Veerhaven geopend. Voor de lekkerste Spaanse hapjes en drankjes kun je hier terecht: denk aan pata negra of manchego met een glaasje Vermouth. Leuk weetje: Bar Berta is vernoemd naar de hond van baasjes Remco en Magdalena. Tijdens de lockdown kun je hier ook een tapasbox voor thuis bestellen!

Ken jij Osteria Vera, in de Karel Doormanstraat? Je kunt er echt goed Italiaans eten. En nu gaan de eigenaren open...

Heerlijk eten met een prachtig uitzicht over de stad: bij Fontein's rooftop restaurant zit je goed. Bij de opening van dit fine dining restaurant mochten we langskomen voor een proefdiner. En dat was een feestje! Op het dak van Fontein zitten alle gasten tegelijk aan tafel, wat zorgt voor een gezellige sfeer. Voeg de zonsondergang toe en de avond is compleet.

Daken, daar houden we van! Dus toen we hoorden dat het dakterras van Fontein openging, waren we enthousiast. Een vijfgangen verrassingsmenu...

Sinds het voorjaar vind je Ajisan Ramen aan de Coolsingel. In dit restaurant eet je noedelsoep zoals die in Japan wordt geserveerd. We spraken eigenaar Tony over zijn lessen bij de Japanse raamkampioen en het openen van een bedrijf op afstand.

Rotterdam heeft een nieuw ramenrestaurant rijker: Ajisan Ramen aan de Coolsingel. Eigenaar Tony is trots: “Ik ben bij de Japanse...

De Maaskantine is een nieuwe hotspot in de Esch, een plek waar je normaal niet komt. Denk aan een urban beachbar, met uitzicht over onze geliefde Maas. En een menu vol Caribische gerechten van de barbecue. Ook voor allerlei lekkers voor in huis kun je tijdens de lockdown bij de Maaskantine terecht: van cocktails tot chicken wings.

Er komen langzaamaan weer wat nieuwe bedrijven bij en de Maaskantine is daar één van. Het is voor de meeste...

Het eiland Brienenoord is nu al een onontdekte parel van de stad; de gezellige Buitenplaats Brienenoord is nog minder bekend. Afgelopen zomer kookte eilandchef Jasper hier elke vrijdag 'een weerstandsverhogend driegangendiner van half vijf tot kampvuur'. Dat klinkt als een sprookje! Houd de zenders in de gaten of er in het nieuwe jaar weer diners op deze bijzondere plek worden geserveerd.

Een weerstandsverhogend driegangendiner van half vijf tot kampvuur: zo omschrijft eilandchef Jasper vrijdagavond op het eiland Brienenoord....

Cocktails en Karaoke: wat wil je nog meer? Populair Koreaans restaurant Seoul Sista opende in augustus een tweede vestiging op het Weena. Je kunt hier genieten van de 'all-you-can-eat barbecue', maar je kunt ook allerlei andere gerechten van de kaart bestellen. Na het diner is het tijd om de stembanden op te warmen, want bij Seoul Sista kun je ook genieten van karaoke.

Warm je stembanden op! Omdat Seoul Sista, dat we kennen van de Koreaanse barbecue op Hartman Street,...

TIWYA aan de Kruiskade is een club vs. restaurant. Je krijgt kleine Indonesische hapjes geserveerd in een donkere omgeving met een enorme bar in het midden. Zodra de gong klinkt, is het tijd voor de DJ om zijn of haar beats te draaien. Tijdens de lockdown kan je bij TIWYA ook voor thuis bestellen. Check de website voor meer informatie.

De Kruiskade heeft er een nieuw Indonesisch restaurant bij: TIWYA (This Is What You Are) is geopend vanaf 11 september....

Ze waren vijf dagen open voordat de tweede lockdown begon. Het Statencafé heeft nog niet veel gasten mogen ontvangen, maar de deuren staan ​​wagenwijd open voor de hele buurt. Je kunt er terecht voor een uitgebreide afhaalkaart. Van verse croissants en sap voor het ontbijt tot broodjes voor de lunch of een lekker diner voor thuis. Eigenaar Wim kan niet wachten tot het terras in het voorjaar van 2021 open gaat.

Op de hoek van de Statenweg en de Statensingel komt een nieuw café-restaurant: Het Statencafé. Ze waren vijf dagen open tot...

The Spanish Mother is een nieuw afhaal- en bezorgrestaurant aan het Bentinckplein. Na een succesvolle vestiging in Den Haag opent deze moeder met haar twee zoons een tweede vestiging in Rotterdam. Op de menukaart staan ​​traditionele gerechten zoals stoofschotels en ook onze eigen versie van onze kapper: met een basis van patatas bravas, chorizo, spiegelei, sla en gesmolten Manchego kaas.

De Spaanse moeder Carmen kookt al jaren traditionele familiegerechten voor haar vier kinderen. Recepten die van generatie op generatie zijn doorgegeven...

In dit restaurant aan het Oostplein gebruiken ze volgens de serveerster aubergine in elk gerecht. Dus hou je van deze paarse groente, bezoek dan zeker de Silk Road Culinary. Eigenlijk sowieso als je van de mediterrane keuken houdt. Ze serveren hier authentieke gerechten uit alle landen van de Zijderoute.

We hebben weer een parel in Rotterdam: The Silk Road Culinary. In dit restaurant aan het Oostplein voel je je...

Een bericht gedeeld door ARZU ROTTERDAM (@arzurotterdam)

In 2020 opende Arzu een tweede vestiging in de stad. De nieuwe locatie aan het Middellandplein heeft zelfs een kleine binnentuin, zodat je lekker buiten kunt zitten. Voor de rest eet je hier, zoals je van Arzu gewend bent, stapels American pancakes en allerlei zelfgemaakte chocoladerepen. Deze foodrepen zijn er in allerlei smaken: van salted crunch tot mellow fudge of blue vanille.

Let op zoetekauw! De rijkelijk gevulde en handgemaakte chocoladerepen van Arzu zijn nu ook te koop op het Middellandplein. Arzu maakt...

In deze vreemde tijden openen zich nog steeds nieuwe bedrijven in Rotterdam. Op de 1e Middellandstraat in Rotterdam-West bevindt zich...

Wat ik leuk vind aan Rotterdam is dat je hier alles kunt vinden. Ik koop bijvoorbeeld groenten bij de Marokkaanse winkel, haal een simit bij de Turkse bakker of doe mijn boodschappen in de Aziatische toko. In mijn vrije tijd loop ik langs de Rotte of in het Kralingse Bos en lees ik graag de weekendkrant in een van de vele fijne koffietentjes. Ik drink een drankje in een bruine kroeg of beter nog op een terras in de zon. Voor de buurt duik ik de stad in op zoek naar verhalen van mede-Rotterdammers. Heb je iets leuks te delen? Stuur me een e-mail op [email protected]

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Rotterdam en blijf op de hoogte van alles over en rondom Rotterdam.

Prachtig wonen in Rotterdam: de voorverkoop van nieuwbouwproject KOER is net gestart

Aangeboden door Monuta Rotterdam Memoriam

Aangeboden door La Vita è Bella

Aangeboden door La Vita è Bella

Familie oliebollenbakker Richard Visser: 'Hij is echt een vakidioot'

Aangeboden door La Vita è Bella

Blijf op de hoogte van alles uit Rotterdam

© 2021 - DPG Media BV - Alle rechten voorbehouden