Meer dan 5.000 voedselbankbenodigdheden geleverd aan mensen in Morecambe Bay in de afgelopen zes maanden | Lancaster Guardian

2021-12-01 07:38:16 By : Ms. alice yin

Brew Me Sunshine cafe in Morecambe genomineerd voor enterprise awards

BEKIJK: Hartverscheurende alternatieve John Lewis kerstadvertentie 2021 met in de hoofdrol Lancaster man heeft kijkers in tranen

De cijfers zijn een stijging van 64,4 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2019, en de voedselbank is van mening dat de toename van de lokale bevolking die haar steun nodig heeft, te wijten is aan de druk van de pandemie, de verlaging van £ 20 op Universal Credit en stijgende energierekeningen.

De voedselbank maakt deel uit van het Trussell Trust-netwerk, dat tussen april en september dagelijks gemiddeld meer dan 5.100 noodvoedselvoorraden aan mensen in het VK heeft verstrekt.

Daarvan waren er bijna 2.000 bestemd voor kinderen. Het is een stijging van 11 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2019 en in de afgelopen vijf jaar was er een stijging van 74 procent.

De voedselbank waarschuwt dat gezinnen een nog strengere winter tegemoet gaan nadat vorige maand £ 20 per week werd afgeschreven van Universal Credit-betalingen. Dit komt bovenop de stijgende brandstofkosten deze winter en de stijgende inflatie.

Dusty Thomas, beheerder van Morecambe Bay Foodbank, zei: “Het is niet juist dat mensen in onze gemeenschap de hulp van een goed doel nodig hebben om eten op tafel te zetten. Iedereen moet de noodzakelijke dingen kunnen betalen. En we weten dat onze cijfers slechts het topje van de ijsberg zijn, aangezien verschillende gemeenschapsorganisaties, onafhankelijke voedselbanken en lokale autoriteiten ook tijdens de pandemie hebben gewerkt om onze gemeenschap te ondersteunen.

“We staan ​​altijd versteld van de hoeveelheid steun en vrijgevigheid die lokale mensen tonen bij het ondersteunen van ons werk – ons vitale werk is alleen mogelijk geweest dankzij die ongelooflijke steun. Heel erg bedankt.

“Hoewel onze hulp nodig blijft, doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat mensen die niet genoeg geld hebben voor voedsel toegang hebben tot noodhulp. Omdat we vinden dat het niet juist is dat iemand van ons zich moet wenden tot een goed doel voor noodvoedsel.

"Daarom zijn we er trots op samen te werken met andere voedselbanken in het netwerk van de Trussell Trust om de langetermijnveranderingen door te voeren die we nodig hebben om een ​​toekomst te bereiken waarin iedereen genoeg geld heeft voor de essentiële dingen."

December is vaak de drukste maand van de voedselbank, dus het goede doel vraagt ​​mensen die overwegen hun werk te steunen om voedsel te doneren via de lokale donatiepunten van het goede doel in het district, of om een ​​regelmatige maandelijkse donatie te doen om het werk van de voedselbank te ondersteunen.

De liefdadigheidsinstelling heeft bijna geen enkele belangrijke items meer voor haar voedselvoorziening, en met de koudere temperaturen wordt aangenomen dat de vraag naar hun diensten waarschijnlijk zal stijgen.

Ze hebben vooral de volgende items nodig: cup a soup, potnoedels, instant puree, mugshots, lang houdbaar vruchtensap, ontbijtgranen - gezinsdozen, geen pap, kleine kerstkoekjes, vla, gestoomde puddingen, warme chocolademelk, houdbare melk en grote luiers maat 5 & 6.

Donatiepunten bevinden zich achter de kassa's in Asda Lancaster, Tesco Carnforth, Sainsbury's Morecambe en Sainsbury's Lancaster, dus doneer alstublieft aan als u kunt