Met deze taart wordt (veel) groenten eten voor iedereen een feestje - LINDA.nl

2022-05-28 08:49:59 By : Mr. Jeff Liu

Deze kleurrijke hartige taart zit boordevol groenten en is extra rijk van smaak door de feta. Dit recept uit het Wat eten we?-weekmenu is daarom een goed idee voor het hele gezin.

Verder op het menu deze week:

Gegrilde sla? Ja, echt. Door de romaine little gem even kort te grillen, krijgt de sla extra veel smaak en een lekkere bite. Heerlijk crispy en fris om samen met de hartige taart te eten.

Voorbereidingstijd 30 min Wachttijd 25 min Totale tijd 55 min

500 g zoete aardappelen 3 rode paprika’s 5 el olijfolie 1,5 el kerrie 450 g tuinerwten (diepvries) 300 g vers quiche- & taartdeeg rond 200 g feta 4 mini-sla romaine little gem (2 zakken à 2 stuks) grillpan pureestamper springvorm (ø 24 cm)

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Schil de zoete aardappel, snijd in gelijke stukken van ca. 3 cm en kook in 12 min. gaar. Snijd de paprika’s in stukken van ca. 3 cm en doe in een kom. Schenk er 1 el olie bij. Voeg 0,5 el kerrie toe, breng op smaak en schep om. Verhit de grillpan en gril de paprika 5 min. rondom. Kook de tuinerwten in 5 min. gaar.

Giet de zoete aardappel af en doe terug in de pan. Schenk er 1 el olie bij, voeg een 0,5 el kerrie toe en breng op smaak. Stamp de zoete aardappel met de pureestamper fijn. Giet de tuinerwten af en doe terug in de pan.

Rol het quiche- & taartdeeg met het bakpapier uit en leg, met het bakpapier onderop, in de springvorm. Verdeel er in laagjes de zoete-aardappelpuree, tuinerwten en paprika over. Verkruimel er de feta over en bak de groentetaart in 25 min. gaar in de oven.

Haal de taart uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Verhit de grillpan. Halveer de kropjes sla in de lengte. Meng 3 el olie met een 0,5 el kerrie. Breng de olie op smaak en bestrijk er de sla mee. Gril de sla 2 min. op de snijkant. Keer en gril nog 1 min.

Haal de taart uit de vorm en snijd in punten. Leg op elk bord 2 stukken gegrilde sla en een stuk taart.

Bekijk hier alle recepten uit het Wat eten we?-weekmenu.