Lekker Vega Restaurant Week: 9 x hier eet je vegetarisch of veganistisch in Eindhoven - indebuurt Eindhoven

2022-10-02 12:13:02 By : Mr. curry zhang

Wil je minder vlees of vaker plantaardig eten? Van 28 september tot en met 2 oktober is de Lekker Vega Restaurant Week. In deze week eet je extra veel vegetarische of veganistische gerechten bij restaurants in Eindhoven. Deze Eindhovense horecazaken doen mee.

Bij Jungle Café scoor je koffie, ontbijtjes en lunch. Hier gebruiken ze veel biologische producten en alles op de kaart is vegan. De gerechten zijn stuk voor stuk huisgemaakt: van de granola tot de carrot cake. Kom je iets eten en drinken met kinderen? Ook voor de kleintjes hebben ze opties, zoals een babyccino met haver. Je vindt dit veganistische café aan de Edisonstraat.

A post shared by KOFFIE & VEGAN FOOD -EINDHOVEN (@jungle.eindhoven)

Uit eten zonder vlees: dat kan hier. Bij Albrecht serveert alleen vegetarische en plantaardige gerechten. Je kunt bij dit restaurant terecht voor een private dining of lunch, bereid door chef Manfred Albrecht die een passie voor groenten heeft. Bij Albrecht zit in de Gagelstraat, vlak bij het Philips Stadion.

A post shared by Bij Albrecht (@bijalbrecht)

De naam zegt het al: bij deze snackbar haal je geen frikandellen en kroketten, maar veganistische guilty pleasures. Je hoeft niets te missen, want je bestelt hier allerlei vegan varianten van bekende snacks. Zo hebben ze Dutch Balls, een plantaardige versie van de bitterbal. En wat dacht je van een veganistische kapsalon? Alles op het menu is plantbased.

A post shared by Vegan Heroes (@veganheroesfood)

Ja, je leest het goed… Ook snackpaleis Smullers biedt vegetarische en veganistische opties. De menukaart is voor dertig procent vega(n). Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit een portie gewone friet of zoete aardappelfriet, een hamburger met vlees of een vegaburger en een ‘echte’ of vegetarische kipcorn. In Eindhoven vind je een vestiging van Smullers op het centraal station. Kun je toch vegetarisch of veganistisch snacken als je onderweg bent met de trein.

A post shared by SMULLERS (@smullers_nl)

Oeh, vegan bonbons, witte chocolademousse… Bij Viola’s Patisserie geniet je van allerlei zoetigheden en er zijn genoeg opties voor vegetariërs en veganisten. Patissier Viola Cennini maakt ware kunstwerkjes die ook een lust voor het oog zijn. Alles op het menu is vegetarisch en daarvan is vijftig procent vegan. De patisserie zit op het Klein Tongelreplein.

A post shared by Patissier Viola Cennini (@violaspatisserie)

Bij restaurant De Karpendonkse Hoeve bestel je een diner voor thuis. Met een paar simpele stappen trakteer je je gasten op een sterrenmenu met verschillende gangen. Bij De Karpendonkse Hoeve serveren ze meerdere vegetarische of plantaardige gerechten.

A post shared by Karpendonkse Hoeve (@karpendonksehoeve)

Ook bij SushiPoint aan de Aalsterweg kun je prima eten als vegetariër of veganist. Zo geniet je toch van sushi. Dertig procent van het menu bestaat uit vegetarische en vegan gerechten.

A post shared by SushiPoint Nederland (@sushipoint.nl)

In het centrum vind je Bar Bistro Calypso, waar alles veganistisch is. Zelfs vleeseters kunnen hier hun hart ophalen met ‘keivegan’ bitterballen, speciaalbiertjes en tapasplanken. Het plantaardige restaurant kreeg meerdere onderscheidingen: zo waren ze in 2021 Restaurant van het Jaar in de gemeente Eindhoven.

A post shared by Bar Bistro Calypso (@barbistrocalypso)

Zin in een ontbijtje of lunch? Bij Anne & Max op de Kleine Berg geniet je in een huiselijke sfeer van een kop koffie en iets lekkers. Op het menu vind je 75 procent aan vegetarische opties en dertig procent aan plantaardige opties. Zo bestel je er een vegan smoothiebowl, clubsandwich, chocoladetaart of roze koek.

A post shared by Anne&Max Eindhoven Kleine Berg (@annemaxeindhoven)

Kleine Berg 79-81 , 5611 JT Eindhoven

Compleet losgaan in je lederhosen of dirndl met een biertje in de hand. Dat is in het kort het Duitse…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Eindhoven en blijf op de hoogte van alles over en rondom Eindhoven.

Veel Eindhovenaren krijgen een nieuwe container en dit is waarom

Aangeboden door Nicky’s Lingerie

Stem op ons! indebuurt is genomineerd voor Website van het Jaar

Blijf op de hoogte van alles uit Eindhoven

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden