Zo bespaar je tijd in de keuken - Zin.nl

2021-12-01 07:45:47 By : Mr. Loki lee

De tijd van je leven

Alles van Zin, inclusief abonnementen & boeken

Snelle levering binnen 3 tot 5 werkdagen

Veilige online webshop met het groene slotje

Gratis verzending (in NL) met code GRATIS

Handige trucs voor allerlei keukenproblemen

In december brengen we extra tijd door in de keuken. Deze handige keukenhacks zullen je veel tijd en frustratie besparen.

Wil je harde boter snel smeerbaar maken? Houd een glas onder de hete kraan en zet dit warme glas een paar minuten op de boter. Nu bent u klaar om te smeren.

Water koken zonder water over te koken? Je kunt dit voorkomen door een houten spatel over de pan te leggen. Ja, dat werkt echt.

Weet je niet zeker of de eieren nog goed zijn? Dompel ze in water. Als ze drijven, zijn ze verrot. Zinken ze naar de bodem? Dan kun je ze eten.

Zo maak je de perfecte roerei: voeg een scheutje sinaasappelsap toe aan de kom en bereid het eiermengsel zoals gewoonlijk. Je ei was nog nooit zo lekker.

Snel een fles wijn of bier koud nodig? Wikkel de fles in natte papieren handdoeken en leg deze in de vriezer. Je drankje is in een mum van tijd koud.

Weinig ruimte op je aanrecht? Plaats een snijplank in de besteklade.

Smeer een sneetje brood met de achterkant van een lepel in plaats van een mes, dit is echt makkelijker.

Is de rijst plakkerig geworden? Leg een theedoek over de pan, doe de deksel erop en laat vijf minuten staan. De theedoek neemt het vocht op en de rijstkorrels komen weer los.

Urenlang aardappelen schillen? Ongevraagd. Kook aardappelen in hun schil en laat ze schrikken in ijskoud water. De schil zal loskomen.

We merken dat het snijden van tomaten met een broodmes sneller gaat dan met een groentemes.

De dunne schil van een ui is meestal moeilijk te verwijderen. Houd de ui voor het snijden enkele seconden onder warm water. De schil neemt het water op en je kunt hem dan in één stuk verwijderen.

Bij het verwijderen van de schil van gember gaat een groot deel onnodig de prullenbak in. Gember schil je daarom het beste met de zijkant van een lepel. Ja, u leest het goed. Je schraapt de huid eraf, in plaats van hem weg te snijden. Met een soeplepel heb je nog meer grip.

Wist je dat jouw vuile pollepel precies in dat rondje past aan het uiteinde van een steelpan, steelpan of gewone pan? Zo heb je het altijd bij de hand en blijft je aanrecht schoon.

Hete peper gesneden? Wrijf vervolgens uw handen in met neutrale plantaardige olie. Zo voorkom je dat je ogen gaan prikken als je per ongeluk je gezicht aanraakt.

Zitten er aangekoekte etensresten in uw magnetron? Vul een bak met water en citroensap of schoonmaakazijn. Verwarm dit een paar minuten in de magnetron en je kunt alle aangekoekte resten gemakkelijk schoonmaken.

Bestrooi een bakvorm na het invetten met een beetje suiker. Hierdoor wordt je baksel extra zoet en krokant.

Het uiteinde van een bosui wordt vaak weggegooid. Doe het niet. Doe ze vervolgens in een glas water. Zo groeien ze weer.

Heb jij ook een truc? Laat het ons hieronder weten.

Tags: hacks, keuken, tips, weetjes

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Zie een nieuwe horizon: accepteer het leven en word een rijker mens | Terschelling in de herfstzon | Youp van 't Hek over zijn nieuwe (laatste) voorstelling | Uit Azië met liefde: 3x een heerlijk streetfood recept met wijntips Bestel de nieuwste Zin Word abonnee