Gezond eten voor onderweg met een zelfverwarmende lunchbox

2021-12-01 07:59:54 By : Mr. Yongqiang Wang

Heatbox is een Nederlandse startup opgericht door Amit Jaura, Kevin de Krieger, Dennis Giezeman en Michael Kasbergen. Zij hebben zich ten doel gesteld problemen op te lossen die consumenten ervaren op het gebied van gezondheid, kosten en afhankelijkheid. Met hun eerste product willen ze mensen de mogelijkheid geven om overal makkelijk, gezond en warm te eten.

De uitvinding is een zelfverwarmende lunchbox die je de mogelijkheid biedt om buitenshuis een gezonde warme maaltijd te eten. Met de Heatbox bereid je in acht tot twaalf minuten een warme maaltijd. De uitvinders geloven dat het vaak een uitdaging is om een ​​gezonde warme maaltijd te eten als je overdag aan het werk bent. De Heatbox moet daarom hét alternatief worden voor een gezonde en verse warme maaltijd zonder afhankelijk te zijn van bijvoorbeeld een magnetron of andere (ongezonde) alternatieven.

De Heatbox app geeft je toegang tot drie verschillende stoomprogramma's voor verschillende soorten maaltijden. De aantrekkelijk ogende lunchbox is oplaadbaar via een meegeleverde USB-oplader en kan drie maaltijden opwarmen met één keer opladen. De box wordt aangezet met een knop of via een app waarin ook recepten te vinden zijn en calorieën bijgehouden kunnen worden. Via de Heatbox kunnen ook telefoons worden opgeladen.

Voor het bereiden van drie warme maaltijden heb je maar 30 milliliter water nodig. In de Heatbox worden de maaltijden verwarmd met behulp van stoom, waardoor de voedingswaarden beter behouden blijven dan bij bijvoorbeeld het opwarmen van maaltijden in de magnetron. De technologie is geïnspireerd op au bain-marie koken. Bij deze methode wordt een pan in een waterbad geplaatst waar voedsel tot het kookpunt kan worden verwarmd.

De uitvinders van Heatbox hebben inmiddels patent aangevraagd op de technologie die water en maaltijd gescheiden houdt.

Heatbox behoort tot een groep van vijftig startups die Prins Constantijn traditioneel meeneemt naar de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas in januari. In het Holland Paviljoen zijn ze er samen met anderen om te laten zien wat Nederland te bieden heeft op het gebied van innovatie, vooral gericht op de consument. De makers hopen de productie van de Heatbox te financieren via een campagne via crowdfundingplatform Kickstarter.

@fithealthyrecipes - Florentijnse vis ???????????? . . . Nog een geweldig gerecht om mee te nemen met Heatbox ????????! Lees meer over onze voedseloplossing en productlancering op Kickstarter @myheatbox. . . . #myheatbox #food #instafood #healthy #healthyfood #mealprep #mealprepideas #ifitfitsyourmacros #iifym #gym #bodybuilding #fitness #vegan #veganfood #crowdfunding #kickstarter #indiegogo #gofundme #design #productdesign #tech #dailytech #innovation #gadget @indiegogo

Een bericht gedeeld door Heatbox (@myheatbox) op 25 september 2019 om 4:08 uur (PDT)

Henk is Internet Entrepreneur, oprichter van Dutchcowboys en tevens tech- en reisblogger, fotograaf, visual storyteller en vooral digital nomade....