Dit nemen mensen in 15 verschillende landen mee naar kantoor voor de lunch

2021-12-14 20:09:23 By : Ms. Julie Zhang

Copyright © 2021 Business Insider Nederland. Alle rechten voorbehouden. Registratie of gebruik van deze site is onderworpen aan de algemene voorwaarden en het privacybeleid. Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookie-overzicht | Adverteren

Neem iets anders dan een kroket. Foto: Flickr/City Foodsters

Heb jij ook elke dag een broodje eiersalade of balletje gehakt als lunch? Wij hopen van niet.

Af en toe van achter je scherm kruipen is gezond, maar een gevarieerde lunch is nog beter.

En toch nemen veel mensen dag in dag uit hetzelfde mee naar kantoor in hun tas. Nederlanders beschouwen de lunch niet eens als een belangrijke maaltijd. We geven veel minder uit aan lunch dan in andere Europese landen.

Dus we kunnen wel wat inspiratie gebruiken. Viking, leverancier van kantoorartikelen, keek daarom naar wat medewerkers in 14 andere landen meenemen in hun box. En dat is geen bam met kaas of een kroket:

Een uitgebreide warme maaltijd is normaal voor de lunch in Oostenrijk. De schnitzel is natuurlijk een nationale klassieker, vooral met aardappelen en een kleine salade.

Feijoada is een langzaam gegaarde stoofpot in een rijke jus. Je kunt dit beroemde Braziliaanse gerecht bestellen in barbecuerestaurants of bij straatverkopers.

Een bericht gedeeld door Bian Dang UK (@bian_danguk)

De Chinezen nemen soms eten mee van huis of kopen een bian dang op weg naar hun werk, een maaltijd in een doos waarvan de naam letterlijk 'handig' betekent. Rijst zit er altijd in, en een portie vlees of ei, dumplings (dumplings) en groenten. En in China is de pauze na de lunch voor sommige werkgevers een motivatie om hun personeel na het eten een dutje te laten doen.

Veel Duitsers kiezen voor een snelle hap en blijven liever dicht bij kantoor, of eten net als Nederlanders in de bedrijfskantine. Lunchen langer dan een half uur is ook aan de lange kant bij onze oosterburen.

Currywurst staat in zo'n Duitse kantine altijd op het menu, in stukjes gesneden als je hem bestelt en natuurlijk met een min of meer pikante saus.

Ook neem je 's ochtends afscheid van je familie, lunchen op het werk in India blijft toch een familiebelevenis. De thuisblijvers maken de lunch klaar voor de werkende familieleden en stoppen die in metalen doosjes die ze vervolgens aan koeriers geven, de tiffin wallahs, die de bestelling bij de hongerige medewerkers bezorgen.

De lunch bestaat meestal uit rijst, een groentecurry, mungbonen en een chapati (dun, plat brood). Sweet chai – Indiase thee – volgt op het einde.

Italiaanse stadswerkers nemen een lunchpauze van ongeveer een uur aan de tavola calda, de 'warme tafel'. Hier wachten de vierkante pizza's vaak al op de hongerige arbeiders.

Italianen die thuis eten verkiezen een kom pasta met tonijn, tomaat, olijven en salade.

Een snel halfuurtje buiten de deur, de meeste Japanse kantoorklerken krijgen niet meer tijd voor de lunch - een maaltijd moet daarom snel en voedzaam zijn. Een zogenaamde Bento - een doos met warme en koude compartimenten - en de populaire ramen-noedels zijn beide klassieke opties.

Op het menu in Kenia staat meestal een 'stuk' pap genaamd ugali, een stijve substantie gemaakt van maïsmeel. De werklieden genieten ook van een gerookte of gebakken vis met een portie gebakken kool.

We moeten ervoor zorgen dat we 17 kilo kaas per jaar krijgen, zeker bij de lunch. En dus is het broodje kaas nog steeds populair. Want waarom zou je afwisselen voor een lekkere combinatie van donker brood, licht zoute boter en die belegen kaas? Wat vers fruit als toetje en we zijn klaar om te gaan.

In veel delen van Spanje valt de lunch samen met de heetste tijd van de dag en de beroemde siësta. De meeste medewerkers gaan naar huis voor een lading tapas met het gezin en een kort dutje.

De maaltijd is dan ook vaak de zwaarste van de dag. Meerdere gangen zijn gebruikelijk, inclusief salade of gazpacho (koude tomatensoep) aan het begin en een groot bord vlees- en vistapas.

Een bericht gedeeld door girlsandbuns (@girlsandbuns)

De Zweden vinden het typisch Zweeds: fika. In feite is het niet veel meer dan een kopje koffie drinken in gezelschap van een zoet gebakje, zoals een kanelbulle (kaneelbolletje) of een chokladbol (chocoladebolletje met kokos aan de buitenkant). Overigens zijn dit pauzes die bovenop de lunch komen, waarvoor de gemiddelde Zweed meestal een broodje van huis meeneemt.

Een langwerpige pizza mag je het in Turkije niet noemen, maar de pide doet daar onherroepelijk aan denken, gezien de topping van saus, groenten, kaas en vlees. Het is een veelvoorkomend straatvoedsel en daarom ideaal voor Turkse kantoormedewerkers.

De populairste lunch onder de Britten is volgens Viking een simpel broodje tonijn met aardappel-preisoep uit de magnetron en een zakje Maltesers als afsluiter.

Over de oceaan schieten de calorieën omhoog. 62 procent van de werknemers in de VS knabbelt graag aan een pepperoni-pizza, terwijl ze aan hun bureau zitten. Suikerhoudende snacks zoals een zakje Skittles, ijs of cola worden door Amerikanen gebruikt om de middagdip te vermijden.

Het levendige straatmenu van Vietnam is ideaal voor een drukke werknemer om een ​​snelle lunch te pakken. Twee populaire opties zijn bánh xèo en bánh mì. De eerste is een krokante pannenkoek met een hartige vulling, zoals gebakken varkensvlees, garnalen en groenten, terwijl de tweede een soort ongebakken loempia is met gestoofd vlees, wortel, chilipepers en komkommer.

Neem nu het heft in handen en maak je professionele ontwikkeling belangrijk met de hulp van Emerce Academy. Bekijk trainingen >

Zo ontdek je welke verzekering je nodig hebt

Wordt een arbeidsongeschiktheidsverzekering binnenkort verplicht?

Dit kost een zieke werknemer per dag + 6 andere feiten over verzuim

Neem nu het heft in handen en maak je professionele ontwikkeling belangrijk met de hulp van Emerce Academy. Bekijk trainingen >

Zo ontdek je welke verzekering je nodig hebt

Wordt een arbeidsongeschiktheidsverzekering binnenkort verplicht?

Dit kost een zieke werknemer per dag + 6 andere feiten over verzuim

De Nederlandse overheid wil in 2020 haar energiedoelstellingen halen. Als gevolg hiervan verandert de wetgeving voor ondernemers op het gebied van energiebesparing voortdurend. Wat je moet weten?

Copyright © 2021 Business Insider Nederland. Alle rechten voorbehouden. Registratie of gebruik van deze site is onderworpen aan de algemene voorwaarden en het privacybeleid. Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookie-overzicht | Adverteren