Comfort food: 6x hier kun je heerlijke soep afhalen of bestellen - vlakbij Gouda

2021-12-01 07:53:23 By : Ms. Rebecca Wu

Ben jij ook zo'n soepmonster? Het is (in de meeste gevallen) gezond en voor velen ook echt comfort food. Zelf zijn we fan van een lekkere tomatensoep of iets pittigs, maar er zijn natuurlijk veel meer varianten. We gingen op onderzoek en kwamen deze heerlijke soepen tegen die je kunt afhalen of bestellen.

Uitgelichte afbeelding: © Zeb van Drie

Het Curcuma-menu wisselt wekelijks en je kunt elke week genieten van een gezonde soep. Deze week (t/m 6 februari) kun je een romige broccolisoep afhalen en wij zijn nu al benieuwd naar de soep van volgende week. U kunt de soep afhalen als onderdeel van uw lunch (€15) of als diner (€17,50), maar de soep kan ook per halve liter worden afgehaald voor €6,50.

Een bericht gedeeld door Lunchcafé curcuma Gouda (@curcumagouda)

De vegan foodbar Miss Nice Banana staat bekend om haar heerlijke verse en verrassende soepen. Ook hier verandert de menukaart continu, dus houd social media en haar website in de gaten om te zien welke soep er momenteel op het menu staat. Deze week (1 t/m 7 februari) staat de Caraïbische Pindasoep op het menu met een vegan broodje kaas voor € 9,99.

Een bericht gedeeld door Miss Nice Banana (@missnicebanana)

LF Gouda is vorig jaar tijdens de coronacrisis gestart met de Soepfabriek en is daarom the place to be voor een heerlijke kom (of liter) soep. Voor € 12,50 bestel je een liter tomatensoep, Franse uiensoep of Tom kha kai, inclusief brood met tapenade en kruidenboter. Ook LF Gouda doet mee aan De Stadswandeling, waar je voor een klein prijsje een kom uiensoep krijgt.

Een bericht gedeeld door LF-Gouda (@lfgouda)

Zin in een heerlijke Saotosoep? Bezoek dan Klein Suriname aan de Korte Groenedaal. Hier haal je deze heerlijke pittige Surinaamse soep af voor € 6,-. De soep bestaat uit vegan bouillon, taugé, gepofte aardappel, ui, vermicelli en eventuele toevoegingen van geraspte kipfilet en ei.

Een bericht gedeeld door Klein Suriname (@kleinsuriname)

BarBier is alleen in het weekend geopend voor afhaal. Ze staan ​​dan met hun koek & zopie kraam voor hun pand op de Markt. Naast snacks kun je hier ook verse soep halen. De soep varieert, maar meestal is het een erwtensoep met of zonder worst. De soep kost € 3 per tray of € 9 per liter.

Een bericht gedeeld door Indebuurt Gouda (@indebuurtgouda)

Ook als soepliefhebber kun je je hart ophalen bij Koeien en Kaas. U kunt twee verschillende soepen bestellen: Kaassoep of Goulashsoep. U betaalt € 4 voor 300 ml of € 9,50 voor een liter. De soepen kunnen afgehaald of besteld worden. Natuurlijk kun je ook terecht voor andere lekkernijen, zoals de kaasfondue:

Een bericht gedeeld door Koeien en Kaas Gouda (@koeienenkaasgouda)

Achter de Waag 20, 2801 JA Gouda

Heb je ooit het water in de mond gekregen tijdens het kijken naar een film? De lekkere gerechten van Ratatouille, de magische hapjes van Harry Potter…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Gouda en blijf op de hoogte van alles over en rondom Gouda.

Partij! Gouda750: dit staat allemaal op de planning

Naar de tandarts in Gouda: onze gemeente heeft zoveel tandartspraktijken

Gepresenteerd door De Goudse Schouwburg

Geleverd door The Sound of Music

Doe mee aan de nabije kerstkaartenactie voor kwetsbare en eenzame inwoners van Gouwen

Blijf op de hoogte van alles uit Gouda

© 2021 - DPG Media BV - Alle rechten voorbehouden