Bekijk hier de állereerste foto's van Brouwcafé de Vaart dat aankomend weekend haar deuren opent!

2022-08-27 19:42:18 By : Ms. lark guo

De Tramkade wordt steeds hipper, leuker en ook voller. Dit weekend openen de Bossche Brouwers hun deuren, waardoor er weer een plaatsje vervuld is op het o, zo populaire vernieuwende terrein in Den Bosch. Wij gingen langs en spraken Leo Hamers die met zijn compagnons Victor Kooijmans en Arie van den Brand deze toffe nieuwe hotspot gaan openen.

”Ik brouwde met zes vrienden bij iemand in z’n schuur op Orthen, maar daar moesten we uit – dus ging ik op zoek naar een andere plek. De Tramkade vind ik een hele leuke, vernieuwende plek en daarom zijn we specifiek hier gaan zoeken. Voordat we gingen verbouwen was dit gedeelte een silogebouw, met staal tot op de bodem. We hebben héél veel weg moeten halen. Ik kon er op het begin niet helemaal doorheen kijken, maar gelukkig zag Victor meteen mogelijkheden.”

”We zijn nu één jaar aan het verbouwen, er zat helemaal niks in van tevoren. Geen glas en dus geen ramen, niks! De silo’s zaten vol met rottend veevoer, je kon hier niet fatsoenlijk ademen. We hebben vervolgens alles schoongespoten en afgetopt, niks zat erin van wat je nu ziet. Na dat proces zagen we opeens dat de ruimte groter was, en er dus nóg meer mogelijkheden waren. Daar hebben we nu optimaal gebruik van gemaakt met op de eerste verdieping een brouwgedeelte en beneden het café!”

(tekst loopt door onder de foto’s)

”Over zeven weken wordt hier ons eigen bier gebrouwd, ik kan niet wachten! Voor het openingsweekend werken we samen met andere brouwers uit Den Bosch, zoals Boegbeeld en D’n Draok, we willen bier graag toegankelijk maken. Zodra alles loopt, gaan we ook workshops en bierproeverijen geven. Op dit moment worden er twee boten gemaakt door Bossche Bootjes, zodat we proeverijen op het water kunnen gaan geven met biertafels erop. Ook hebben we aan allebei de kanten terras, dus je kunt altijd wel een zonnetje pakken.” Laat die zomer maar komen!

De opening van zo’n prachtig pand moet natuurlijk wel groots gevierd worden, zo dachten de eigenaren Leo, Victor en Arie. Daarom hebben ze er niet één openingsdag van gemaakt, maar een heel weekend. Er is van alles te doen! Vrijdag wordt de bar getest en die moet uiteraard goed worden ingeluid, dus kun je vast een biertje proeven. Zaterdag komt Rauwkost Festival langs (inclusief drie livebands) en zondag kun je lekker bijkomen met speciaalbier en goede muziek. Ga jij een kijkje nemen?

[mc4wp_form id=”5250″]

De zomer uit met een splash: bezoek dit waterpark vlakbij Den Bosch

Aangeboden door BillyBird Park Hemelrijk

Gespot op Funda: in dit romantische herenhuis maak je jouw woondromen waar

Aangeboden door Reimus Makelaardij & Hypotheken

Aangeboden door Gemeente Stadskantoor Den Bosch

Aangeboden door Theater aan de Parade

Aangeboden door BillyBird Park Hemelrijk

Het Muntelbolwerk: foto’s van toen en nu

Aangeboden door De Wit Schijndel

Aangeboden door Sitio | Food – Drinks – Friends

Blijf op de hoogte van alles uit Den Bosch

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden