Bas en Annette openen soep- en saladebar SOEpel in Woerden: 'Wekelijks wisselt menu' - indebuurt Woerden

2021-12-14 20:01:54 By : Mr. Mai Qijia

Fan van soep en salades? Nou, hou je vast, want er opent een soep- en saladebar in Woerden. Daar kun je lekkere verse maaltijden (of bijgerechten) krijgen voor lunch of diner. Ondernemers Bas en Annette hebben de afgelopen weken een ingrijpende verbouwing ondergaan. Op zaterdag 13 november om 09.30 uur op de hoek Havenstraat en Paardensteeg gaan de deuren van SOEPel open.

De ramen van SOEPel (je spreekt het gewoon glad) zijn de afgelopen maand afgeplakt. Het hele pand – waar vroeger Printpaleis zat – is opgeknapt en je herkent het niet meer. Binnenkort worden hier de lekkerste soepen en salades gemaakt die je kunt afhalen.

Bas Rozendaal en Annette Rozendaal-Morón kijken reikhalzend uit naar de opening. “SOEPel is een verlengstuk van onze woonkamer. We gaan graag voluit voor gezond eten en hebben al jaren het gevoel om voor onszelf iets te beginnen”, vertelt Annette.

De eerste week hebben we Caribische bananensoep en de 'Green Lean Machine'.

SOEpel gaat over comfort food dat je mee kunt nemen als take away. Snel, gezond en leuk. Bijvoorbeeld als je gewoon geen tijd hebt om uitgebreid te koken, maar toch iets lekkers en gezonds wilt eten.

Tekst gaat verder onder de foto >

Een bericht gedeeld door SOEpel (@soepel0348)

Er staan ​​vijf soepen op het menu, bestaande uit twee klassiekers en drie soepen die wekelijks wisselen. “De eerste week hebben we Caribische bananensoep en de 'Green Lean Machine'. De recepten hebben we zelf gemaakt en de soepen hebben uitgesproken smaken. De derde soep heet Pumpk-in Love, een pompoensoep met een twist.”  

In het wisselende weekmenu houden Bas en Annette rekening met verschillende dieetwensen zoals lactose allergie, maar ook vegan(s). Zo is er voor ieder wat wils!

Naast soepen biedt SOEpel ook heerlijke salades. “We hebben altijd drie salades op het menu en die wisselen we wekelijks. De eerste week maken we een gevulde couscoussalade die naar meer smaakt. Er is een geroosterde uiensalade met een mooie balans tussen zoet, zuur, pittig en veel smaken.” De derde salade, La Sicilia, bevat kikkererwten en geroosterde tomaten.

De geroosterde uiensalade is de absolute favoriet van Bas. "Als ik een zware week heb gehad, vrolijkt deze salade me altijd op."  

Tekst gaat verder onder de foto >

Een bericht gedeeld door SOEpel (@soepel0348)

De soepen en salades zijn verkrijgbaar in verschillende maten. De soepen van klein tot XL. “Voor de salades kun je kiezen tussen bij (bijgerecht) en hoofdgerecht (hoofdgerecht). U kunt bijvoorbeeld ook een bijgerecht combineren met een kleine soep. Dat noemen we een maaltijddeal.”

Alsof dat nog niet genoeg is, kan je bij SOEpel ook terecht voor een koffie to-go of een warme chocolademelk. Ook hebben ze elke week verschillende huisgemaakte lekkernijen voor je. Dit omvat pompoenkoffiecake, granola en bananenbrood.

Na een aankoop ontvang je van Bas en Annette een stempelkaart. Bij elke tiende soep krijg je een medium soep gratis. Ook krijg je bij elke tiende koffie een gratis koffie to-go.

Tekst gaat verder onder de afbeelding >

Een bericht gedeeld door SOEpel (@soepel0348)

“Toen Bas en ik net gingen samenwonen, hadden we al snel elke week een soep- en saladedag op het menu.” Het stel wilde al heel lang samen iets beginnen. Ook als ze elkaar niet hadden ontmoet. Voor beiden was het een droom om een ​​eigen bedrijf te hebben. “We hebben samen de beslissing genomen.”

Het echtpaar woont in Kockengen, maar als ze naar de stad gaan, gaan ze naar Woerden. “Woerden is nog steeds mijn thuis”, zegt Bas. Hij heeft lange tijd in Woerden gewoond en zijn familie en vrienden wonen er nog steeds. Na zijn tijd bij Minkema ging hij naar de hotelschool.

“Ik was in die tijd erg druk met eten en drinken. Door stages in het buitenland maakte ik kennis met andere culturen. Na mijn opleiding besloot ik niet meer in de horeca te gaan werken en kwam ik op kantoor terecht. Maar vorig jaar begon het weer te kriebelen.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding >

Een bericht gedeeld door SOEpel (@soepel0348)

Ook in het buitenland heeft Annette veel inspiratie opgedaan voor soepen en salades. Ze is geboren en getogen op Curaçao. “Met veel plezier kwam ik op mijn 18e naar Nederland om politicologie en internationale betrekkingen te studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Voor studie en werk heb ik in Londen en Cambodja gewoond. Door deze ervaringen heb ik kennis gemaakt met verschillende culturen en gerechten.”

De twee leerden elkaar kennen via een datingapp. Annette: “Ik was net twee weken op bezoek bij mijn zus in Utrecht.” En Bas was op dat moment net in de stad met zijn broer. Via de app hadden ze een match. Bas: “Het klikte meteen, vanaf dag één. Als we toen allebei niet in Utrecht waren geweest, hadden we elkaar niet ontmoet."

En het verhaal gaat verder in Woerden, waar Bas en Annette een soep- en saladebar openen. Op zaterdag 13 november is het zover. Iedereen is welkom vanaf 9.30 uur. Op de openingsdag zijn ze open tot 17.00 uur.

“We vinden het heel leuk om voor mensen te koken en ze bij elkaar te brengen. We merken dat soepen en salades achteraf altijd een goed gevoel geven. Eten verbindt en het is nog lekker ook.”

De soep- en saladebar is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Handig: alle soepen zijn warm tot sluitingstijd. De openingstijden van SOEpel zijn:

SOEpel bezorgt niet bij je thuis, maar je kunt met een app al een soep of salade bestellen.

Maak kans op een luxe dinerbox met vier gangen voor 2 personen van chef Jeffrey

Gegeven door Forien Training & Coaching

Blijf op de hoogte van alles uit Woerden

© 2021 - DPG Media BV - Alle rechten voorbehouden