Barbecue Kip Quinoa Salade - Huisgemaakt

2022-05-29 08:52:16 By : Mr. Nick Zeng

Als het koken begint uit te putten en je gewoon niet weet wat je voor het avondeten moet maken, is rotisserie-kip het antwoord.Zwaai langs de deli, gooi een tas in je winkelwagen en je bent op weg naar verschillende probleemloze maaltijden.Je kunt het gemak van een rotisserie-kip niet verslaan om je te helpen tijd te besparen en gezond te eten.Als je eenmaal thuis bent, breek je je kip af en scheid je het lichte en donkere vlees als je wilt.Gebruik de benen om toeschouwers af te weren die plotseling verhongeren en te ongeduldig zijn om te wachten.Verwijder het resterende vlees, gooi de schil weg als je wilt, en versnipper het terwijl je gaat.De kip is veel gemakkelijker te hanteren als hij warm is en je kunt het vlees desgewenst in kleinere zakjes verpakken, afhankelijk van wat je ermee wilt doen.Je kunt taco's, burrito's, quesadilla's en nacho's, kipsalade, kippensoep, stoofschotels, pottaart, chili, pizza, wraps maken, of je kip gebruiken om een ​​gepofte aardappel te garneren of BBQ-kip-sliders te maken.Stop ook een zak versnipperd vlees in de vriezer, zodat je wat bij de hand hebt voor een andere keer.Voor een snel, gemakkelijk en heerlijk diner, probeer deze Barbecue Chicken Quinoa Salad.Ik ben dol op dit recept omdat het snel klaar is en het heel gemakkelijk is om de lunch van de volgende dag klaar te maken terwijl je de restjes opbergt.Het originele recept was om alles in een grote kom te mengen, wat perfect is voor potlucks en barbecues, maar ik maak het graag in Cobb-saladestijl.Maak je geen zorgen over de hoeveelheden ingrediënten.Omdat u individuele porties maakt, kunt u zo veel of zo weinig van elk ingrediënt gebruiken als u wilt.Om een ​​beetje frisheid en knapperigheid aan mijn kom toe te voegen, voeg ik ongeveer 1 kop gehakte romaine sla toe, maar je kunt ook een handvol gemengde groenten toevoegen, of zelfs wat gehakte kool of koolsalademix voor wat extra vegetarisch krediet.Gebruik verse maïs, die nu zo smaakvol is, en versterk de smaak door het te grillen.Voor extra gemak kunt u bevroren maïs ruilen, en nogmaals, probeer de vuurgeroosterde variant voor extra smaak.Je kunt dit warm, koud of op kamertemperatuur serveren.Ik hou van opgewarmd, dus ik verwarm de bonen en houd de kip en quinoa warm voordat ik iedereen zijn kommen laat maken.Probeer voor snelle, luchtige, moeiteloze quinoa je Instant Pot.Gebruik voor elk kopje quinoa dat je wilt koken 1 kopje water.Omdat er geen verdamping is, kun je de hoeveelheid quinoa verdubbelen of verdrievoudigen zonder de waterverhouding of de kooktijd te veranderen.Voeg een snufje zout toe als je wilt, of gebruik groente- of kippenbouillon in plaats van het water voor extra smaak.Je kunt het toevoegen van de olie helemaal overslaan, maar ik hou ervan om mijn quinoa te sauteren voordat je het water toevoegt.Dit maakt de korrels meer pilafachtig, nootachtig, pluizig en onderscheidend, met slechts een beetje kauwen.Om de kou weg te jagen van deze resterende regenachtige nachten, maak je Chicken a la King.Dit recept is een favoriet uit mijn studententijd, maar toen was het van een Banquet Boiling Bag.Nadat ze waren stopgezet, begon ik dit thuis te maken en het werd een favoriet voor doordeweeks.Je kunt de boter en bloem in dit recept veilig met de helft verminderen, met slechts 3 eetlepels boter en 1/4 kopje bloem.Om dit glutenvrij te maken, ruil ik maïzena in voor de bloem.Verwijder in dit geval 3 eetlepels water uit de 1 kop en meng het met 3 eetlepels maizena om een ​​brij te maken.Voeg het water, de melk en de bouillon toe, voeg dan de slurry toe, roer tot het ingedikt is.Je kunt ook een halve kop geraspte Amerikaanse kaas toevoegen aan de verdikte saus om Cheesy Chicken a la King te maken.Gooi rotisserie kip en barbecuesaus samen in een kleine kom.Schik quinoa, zwarte bonen, gehakte romaine (indien gebruikt) en barbecue kip in rijen in afzonderlijke kommen.Verdeel de maïs over het geheel.Voeg geraspte kaas toe aan het midden van de kom en bedek met avocado.Garneer met lente-uitjes en verse koriander.Genieten van!– aangepast naar recept van Gaby DalkinSpoel de quinoa onder stromend water af tot het water helder is.Smeer de bodem van Instant Pot in met olijfoliespray of olijfolie.Voeg quinoa toe aan Instant Pot en selecteer Sauté.Kook af en toe roerend, tot het nootachtig ruikt, ongeveer 5 minuten.Voeg water toe, sluit het deksel en zet de klep op "Afdichting".Selecteer Handmatig of Snelkoken en stel in op 1 minuut.Laat de druk 10 minuten op natuurlijke wijze ontsnappen.Laat de klep los op Ontluchting, verwijder vervolgens het deksel en pluis de quinoa los met een vork.Bewaar in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot 1 week, of vries tot 3 maanden in.Smelt boter in een middelgrote pan en roer dan de bloem erdoor.Voeg melk, water en kippenbouillon in één keer toe.Kook en roer op middelhoog vuur tot het dik en bruisend is;kook en roer nog 1 tot 2 minuten.Roer in blokjes gesneden kip of kalkoen, champignons en Spaanse peper erdoor.Voeg bevroren erwten toe, indien gebruikt.Warm door.Serveer geschept over rijst, Engelse muffins of toastpunten.– Better Homes and Gardens Cookbook, 1981Ik hou van koken, tuinieren en schrijven over alle dingen in Vancouver en het noordwesten die het leven zo geweldig maken.