Alle recepten van deze week ter inspiratie voor je vrije zondag | wat eten we vandaag? - Leeuwarder Courant

2022-09-18 04:00:44 By : Ms. JENNY WANG

De een kookt in het weekend uitgebreid en de ander gaat juist voor makkelijk. Wij hebben voor jou zes heerlijke recepten op een rij gezet, die je vandaag zou kunnen maken of misschien kunt gebruiken ter inspiratie voor de komende week.

Hilly Lautenbach Foto: Corné Sparidaens

Loopt het water je al in de mond bij het zien van deze zomerpizza met perzik, burrata en pesto? Wacht dan maar tot je ’m proeft. Want deze pizza gaat tot de laatste kruimel op.

Wij maakten deze zomerpizza’s met kant-en-klare pizzabodems met groente. Die zijn zo lekker makkelijk, maar je kunt natuurlijk ook pizzadeeg gebruiken.

Wist je dat het eigenlijk heel simpel is om zelf flatbreads te maken? Deze volkoren flatbreads met rozemarijn zijn perfect om te serveren bij de borrel. Bijvoorbeeld lekker met tzatziki, aubergine tapenade of een goede extra vierge olijfolie. Maar je kunt de flatbreads ook serveren bij een zelfgemaakte curry of stoofpotje.

Deze Chinese gebakken rijst, geïnspireerd op een recept van The Dumpling Sisters, is al een tijdlang een van onze favoriete maaltijden. Je maakt hem snel met de restjes uit je groentela of wat je dan ook maar lekker vindt.

Het geheim van een goede gebakken rijst zit ‘m in de rijst. De beste variant maak je met rijst die al van tevoren is gekookt en goed is afgekoeld, liefst al de dag van tevoren. Heb je hier geen tijd voor, spreid de warme nasi dan uit op een bakplaat en zet die even in de koelkast.

Nog een geheim is een glaasje koud water naast je wok. Als je hier af en toe wat van toevoegt, wordt je gebakken rijst ultiem fluffy . En da’s precies wat we willen!

Havermout wordt vaak bij het ontbijt gegeten, maar is ook geschikt voor de lunch, als tussendoortje of als ingrediënt in gerechten en baksels. Vaak wordt havermout met melk gegeten of in de yoghurt gestrooid. Er kan ook havermout in muesli en andere ontbijtproducten zitten, en in koekjes en voorverpakte repen.

Deze havermouttaartjes zijn echt een feestje om te maken (en op te eten). Met slechts een paar ingrediënten maak je het en het smaakt fantastisch. Pluspunt: Ze zijn ook nog eens voedzaam. Lekker bij de koffie of bij het ontbijt.

Wil je een feestje maken van je lunch? Probeer dan eens deze aubergine tapenade. Deze tapenade is perfect voor op brood, toastjes of gewoon zo. Na heel veel proeven en kijken welke ingrediënten hierin zitten ging Hilly Lautenbach de uitdaging aan om zelf aubergine tapenade te maken. Na een aantal pogingen is het gelukt om de smaak van de aubergine tapenade van de markt te evenaren.

Er gaat een ingrediënt in die je niet direct verwacht bij deze tapenade. Zo gaat er venkel in. Venkel geeft een frisse twist en een anijsachtige smaak aan de tapenade. Dit gaat perfect samen met het zoute van de zongedroogde tomaatjes en het zachte van de aubergine. De aubergine tapenade is perfect voor bij een borrelplank maar is ook heerlijk op een boterham.

Kun je wel een oppepper gebruiken? Deze wortelsoep met munt en dukkah is niet alleen razend snel klaar; je wordt er ook nog eens blij van. Dat komt door die zonnige oranje kleur, maar vooral ook door de smaak. Door een paar blaadjes munt mee te laten koken, krijgt deze soep een heerlijk fris tintje.

De yoghurt is een friszure tegenhanger van de zoete wortels en de dukkah geeft de boel niet alleen een bite, maar ook iets kruidigs. Wij maakten een dukkah van amandelen, sesamzaad en korianderzaad, maar je kunt natuurlijk ook je eigen mengsel verzinnen.

Iedere maandag tot en met zaterdag plaatsen wij om 11:00 uur op deze site recepten van Nancy van Batenburg van Culy en Hilly Lautenbach van Hilicious . Op zondag zetten we ze nog even voor je op een rij.

Release: 3c615d5bccdb7846f0e391049539bb5460d4955c