Een paar van LA's beste Spies Hot Pot-restaurants | LAist

2021-12-01 07:35:08 By : Ms. Lisa Zhang

LAist maakt deel uit van Southern California Public Radio (SCPR), een door leden ondersteund publiek medianetwerk. Hoor ons nieuws on-air op onze partnersite:

Livestreamschema persoonlijk

Een hotpot-restaurant is het eetequivalent van een zelfgekozen avonturenroman. Zwevend rond een ketel geurige bouillon gevuld met rode chili-bommen en Sichuan-peperkorrels, wacht je op het perfecte moment om oesterzwammen, kool, taugé, daikon, sesampasta, eiertofu, visballetjes, garnalen en allerlei soorten dun gesneden vlees en slachtafval. De meeste hiervan zullen slechts enkele seconden nodig hebben om te koken, maar dit feit tempert slechts gedeeltelijk de anticipatie.

Vaak gaat uw maaltijd gepaard met een letterlijke scheut gevaar. Je moet met je eetstokjes of pollepel in de dampende pot rond vissen en felbegeerde ingrediënten proberen te halen zonder jezelf te verbranden. Voor onhandige eters die alle drie de huidlagen willen behouden (is dat te veel gevraagd?), is er een andere manier: chuan chuan xiang hete potten.

Chuan chuan xiang hotpot-restaurants serveren ingrediënten op spiesjes in plaats van los op borden, wat verschillende voordelen heeft.

Het schuiven van spiesjes in kokende bouillon betekent over het algemeen minder spatten. De spiesjes zijn ook gemakkelijker terug te vinden en ze zijn meestal een hap, zodat je meer items kunt proeven omdat je niet een heel bord hoeft te bestellen. Ingrediënten zijn vaak zelfbediening, dus als een spies mals rundvlees gewikkeld om een ​​massa enoki-paddenstoelen of een reepje delicate tofu-huid of een enkel pittig kippenhart je opvalt, hoef je alleen maar in een van de koelkasten te reiken de eethoek en pak er een. Plus, wie wil dat meerdere mensen hun eetstokjes in dezelfde pot laten ronddraaien terwijl we ons midden in een pandemie bevinden?

Afkomstig uit de stad Chengdu in de Chinese provincie Sichuan, zijn hotpot-restaurants met spiesjes populair sinds de jaren tachtig. Ze verschijnen al sinds 2018 in Zuid-Californië en helaas zijn er een paar gesloten tijdens de COVID-19-pandemie. Zoals met zoveel voedseltrends, is ground zero de San Gabriel Valley, het epicentrum van de regionale Chinese keuken in Los Angeles County.

Nu het weer afkoelt (hopen we!), is dit het perfecte moment om een ​​chuan chuan xiang hot pot te proberen. Deze vier restaurants blinken daarin uit.

Een bericht gedeeld door 马路边边资格老成都麻辣烫 洛杉矶唯一直营门店 (@malubianbianla)

Malubianbian, wat 'kant van de weg' betekent, is een geliefde keten uit Sichuan. Binnen de twee SGV-buitenposten zijn met bosbessen getinte tafels geïnspireerd op het blauw van Chinese operamaskers, terwijl de muren zijn beschilderd met scènes uit China in de jaren tachtig, een knipoog naar de tijd dat chuan chuan xiang populair werd. Het heeft het typische maak-je-eigen-sausbuffet, waar je je sauzen helemaal zelf kunt samenstellen door onder andere koriander, groene uien, oestersaus en saté te combineren. Uniek aan Malubianbian is de kant-en-klare pasta van gemalen pinda's en gedroogde chili. Het is pas klaar als je bij je tafel komt en je sauskom vult met een lepel bouillon uit je hete pot. Het resultaat is een lichtzoete, boterachtige, kruidige mondvol.

Kies uit vier soepbases - speciale pittige pot, speciale pittige lekpot, pittige champignon of pittige tomaat - die allemaal kunnen worden aangepast met drie niveaus van warmte. Kies vervolgens uit meer dan 30 spiesjes met groenten, zeevruchten en vlees. Spiesjes kosten $ 0,38 per stuk en bestaan ​​uit één hap eten. Duurdere stukken vlees worden aan twee of meer stukken gestoken. Een maaltijd voor twee personen van 50 spiesjes, een paar bosjes chrysantenbladeren en een bord ei-tofu kost $ 35 - $ 40 per persoon. Beide locaties hebben zitplaatsen binnen en buiten. Ze zijn geopend voor diner, van maandag tot en met donderdag. Ze openen om 12.00 uur vrijdag - zondag.

Verscholen in de hoek van een van de talloze stripwinkelcentra van SGV, is Nice to Meet You groter dan de meeste zelfbedieningsrestaurants in chuan chuan xiang, met 26 tafels. De onopvallende buitenkant verbergt een strak interieur versierd met gedempte Chinese lantaarns en antieke uitgesneden houten verdelers waar Chinese techno en rap uit de speakers bonkt. De drie soepbases - huisgekruide rundertalg, tomaten- en pittige soep en champignonsoep en pittige soep - kunnen worden aangepast aan uw warmtevoorkeur. We raden de basis van tomaat en pittige soep aan, die een bevredigende zoete en pittige smaak heeft.

Je kunt kiezen uit ongeveer 25 verschillende spiesen waaronder pittige enoki-paddenstoelen, eendentong, buikspek, oesterzwammen, paksoi, gamba's en visballetjes. Er zijn ook comboplaten met niet-spiesjes groenten (kroonmadeliefje, spinazie, Chinese kool) en champignons. Bij het sausbuffet zijn alle ingrediënten duidelijk in het Engels geëtiketteerd. Mis de rijke, huisgemaakte sesamolie niet, die de perfecte basis is voor je dipsaus. Je krijgt veel waar voor je geld bij Nice to Meet You. Een maaltijd voor twee personen met alle bevestigingen kost ongeveer $ 30 per persoon, vóór fooi.

Een bericht gedeeld door Chengdu Taste (@chengdutaste)

Chengdu Taste, geprezen door Jonathan Gold, wordt vaak gecrediteerd voor het brengen van authentieke Sichuan-gerechten naar LA. Hoewel het vooral bekend staat om zijn tandenstoker komijnlam, mondverbrandende koude, in blokjes gesneden konijn en dramatisch vergulde koraalduivel (staand op zijn buik), biedt het ook chuan chuan xiang-spiesjes, die kant-en-klaar worden geserveerd, zodat je ze niet aan tafel hoeft te koken. Een server brengt een ondiepe kom naar je tafel, samen met een toren van spiesjes die rechtop in een kom chili-olie staan. Elk bevat één hap, misschien lotuswortel of kip of een stukje varkensdarm.

De special bij Chengdu Taste, Boiling Vegetable and Meat in Sichuan Style Special Hot Sauce, is een adembenemende, peperige olie met daarop gesneden serrano-chili en een hoop Sichuan-peperkorrels. Slaap niet op de mungbonengelei met chilisaus, een verfrissend voorgerecht gegarneerd met peperkorrels, pinda's en chilipepers. Verwacht te besteden $ 55 - $ 60 voor een maaltijd voor twee personen.

Een bericht gedeeld door @kats9livez

Restaurant in Szechuan-stijl The Hibiscus Tree verving het geliefde Green Zone-restaurant in Valley Plaza. Het interieur is schoon en modern en biedt plaats aan ongeveer 30 personen. Klanten worden begroet door neonreclames in het Mandarijn Chinees, wat zich vertaalt naar 'onder de hibiscusboom'. Een dramatisch kunstwerk ter grootte van een muur toont een Chinese keizerin met doordringende rode ogen.

Hibiscus Tree is gespecialiseerd in maocai, een Sichuanese stoofschotel. Het is vergelijkbaar met een hete pot, behalve dat de ingrediënten volledig gaar zijn wanneer ze op tafel komen. Je kunt ook kiezen voor een gewone hot pot in vier verschillende smaken soepbasis: de kenmerkende rode olie, tomaat, rotanpeper en varkensbot. Bij het buffet zijn voorgekookte spiesjes verkrijgbaar voor $ 0,68 per stuk. U kunt een vooraf ingestelde selectie spiesjes bestellen in groene of rode chilisaus. Hibiscus Tree biedt momenteel een Yelp-incheckdeal aan voor een gratis Szechuan Style-dessert, dat bestaat uit een heldere gelei met daarop dadels en goji-bessen. Het maakt een stevige afsluiting van een vurige maaltijd. Bereid je voor om ongeveer $ 35 - $ 40 / persoon te betalen voor een diner voor twee.

LAist maakt deel uit van Southern California Public Radio (SCPR), een door leden ondersteund publiek medianetwerk. Hoor ons nieuws on-air op onze partnersite:

Livestreamschema persoonlijk