7 x plantenwinkels in het centrum van Den Bosch - indebuurt Den Bosch

2022-08-27 19:42:15 By : Ms. fenglian Ao

Woon je het liefst in een urban jungle vol kamerplanten en gezellig groen? Dan sta je vast te popelen om je volgende plant te adopteren. Wordt het een monstera, cactus of een pannenkoekenplant? Je vindt het allemaal in de binnenstad van Den Bosch. Wij zetten zeven plantenwinkels voor je op een rij.

Deze plantenwinkel vind je in de Vughterstraat. Je kunt hier een plant inwisselen en een nieuwe adopteren. Ook voor advies hoe je de nieuwe aanwinst het beste kunt verzorgen ben je hier aan het juiste adres. Bij Oerwoud vind je ook altijd leuke manden, terracotta potten en hangers om je plant in te zetten.

Dit is niet zomaar een plantenwinkel. The Green Bar vind je in het pand van Werk Aan De Winkel. Je kunt hier terecht voor een terrarium-, eco-systeem- of hydrocultuur-‘cocktail’. Oud glas dat gedoneerd wordt door de lokale horeca, krijgt een nieuw doel. Een wijnglas als stolpje, een drankfles als container voor een eco-systeem of een cognacglas gevuld met een hydrocultuur. Je neemt plaats aan de bar en kijkt mee hoe je groene kunstwerkje wordt klaargemaakt.

Volledig nieuw in Nederland: The Green Bar. Nee, geen tarwegras en groene smoothies, zelfs geen fairtrade koffie of virgin-cocktail, maar...

Dode Nieuwstraat 32, 5211 EK Den Bosch

Bij Wanderwood kun je terecht als je op zoek bent naar een nieuw plantje, meubelstuk of kleine accessoires als fotolijstjes of plaids. Duurzaamheid staat voorop bij deze plantvriendelijke boetiek. Je vindt Wanderwood in de Snellestraat.

Ben jij dol op planten en maak jij van je woonkamer het liefst een urban jungle? Dan word je zeker blij van...

Je kunt bij Westside heel goed slagen voor mooie cadeaus, kleding en dus ook planten. Ze verkopen zelfs informatieve boeken over planten. Zo weet je zeker dat je urban jungle in volle glorie doorgroeit. En wil je heel fanatiek aan de slag met je nieuwe plantbaby? Dan vind je hier ook mooie gieters en schepjes!

Bij deze conceptstore vind je kleding, woonaccessoires en – yes! – kamerplanten. Je nieuwe groene vriend wil je natuurlijk goed verzorgen. Om jezelf daarbij een handje te helpen haal je hier voeding van Soil Sisters, voeding waar je plant een jaar lang blij van wordt.

Bij Waar verkopen ze allerlei leuke hebbedingetjes, waaronder groen voor in je huis. Je vindt hier een een selectie van kamerplanten, maar ze hebben ook kweekzakjes en keukentuintjes. Die kweek je zelf en verzorg je tot de plant groot is. Als je er goed voor hebt gezorgd, kun je vervolgens zelf oogsten.

Inmiddels is het voormalig pand van Hudson’s Bay al een tijdje het huis van Shoeby. Wist je dat ze hier ook planten verkopen? In deze pop-upstore vind je Roets. Hier kun je een fijne kamerplant kopen, maar ook veel gedroogde bloemen. Ideaal tijdens heet zomerweer!

Schapenmarkt 2-4, 5211 ET Den Bosch

Marije Bleijlevens (23) is recent afgestudeerd en ze woont op kamers in Den Bosch. Hier leeft ze samen met haar...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Den Bosch en blijf op de hoogte van alles over en rondom Den Bosch.

De zomer uit met een splash: bezoek dit waterpark vlakbij Den Bosch

Aangeboden door BillyBird Park Hemelrijk

Gespot op Funda: in dit romantische herenhuis maak je jouw woondromen waar

Aangeboden door Reimus Makelaardij & Hypotheken

Aangeboden door Gemeente Stadskantoor Den Bosch

Aangeboden door Theater aan de Parade

Aangeboden door BillyBird Park Hemelrijk

Het Muntelbolwerk: foto’s van toen en nu

Aangeboden door De Wit Schijndel

Blijf op de hoogte van alles uit Den Bosch

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden