De juiste manier om havermout te bereiden en 5 tips om het beter te maken |Goed eten

2022-10-02 12:13:08 By : Ms. Bella wu

Havermout is een bevredigende, gezonde ochtendmaaltijd.Het is een volkoren graan - iets dat de meeste Amerikanen niet vaak genoeg eten.Het bevat veel oplosbare vezels, die kunnen helpen het "slechte" LDL-cholesterol te verlagen, en heeft 26 gram eiwit per portie van 1 kopje, waardoor u zich tot de lunch verzadigd zult voelen.Bovendien is het een voedsel met een lage glycemische index (GI), en uit onderzoek blijkt dat het eten van een maaltijd met een lage GI voordat je gaat sporten je kan helpen meer vet te verbranden.Het maakt niet uit welk type haver je kiest, snelle haver, staal gesneden en gerolde haver zijn even voedzaam.Bedek het met je favoriete fruit om meer vezels en noten toe te voegen voor extra knapperigheid en het vullen van gezonde vetten.Hier zijn kookmethoden voor de meest voorkomende soorten havermout.Gebruik deze instructies om een ​​portie havermout te bereiden, of volg de aanwijzingen op de verpakking.Een portie van elk type havermout hieronder is ongeveer 150 calorieën (bereid met water) en 4 gram vezels.Snelkokende haver, of snelle haver, is voorgekookt, vervolgens gedroogd en gerold.Zoals de naam al doet vermoeden, hebben ze een korte kooktijd - ze worden soms 'instant havermout' of 'instant havermout' genoemd.Kookplaat: 1. Breng 1 kopje melk of water en een snufje zout (indien gewenst) aan de kook in een kleine steelpan.2. Roer 1/2 kopje haver erdoor en zet het vuur laag tot medium;kook gedurende 1 minuut.3. Haal van het vuur, dek af en laat 2 tot 3 minuten staan.Magnetron: 1. Combineer 1 kopje water (of magere of magere melk), 1/2 kopje haver en een snufje zout (indien gewenst) in een magnetronbestendige kom van 2 kopjes.2. Magnetron op Hoog gedurende 1 1/2 tot 2 minuten.3. Roer voor het serveren.Ouderwetse haver is gestoomd en vervolgens gerold.Ze worden soms 'gerolde haver' genoemd.Gebruik melk voor romige havermout.Kookplaat: 1. Breng 1 kopje water (of magere of magere melk) en een snufje zout (indien gewenst) aan de kook in een kleine steelpan.2. Roer 1/2 kopje haver erdoor en zet het vuur laag tot medium;kook, af en toe roerend, gedurende 5 minuten.3. Haal van het vuur, dek af en laat 2 tot 3 minuten staan.Magnetron: 1. Combineer 1 kopje water (of magere of magere melk), 1/2 kopje haver en een snufje zout (indien gewenst) in een magnetronbestendige kom van 2 kopjes.2. Magnetron op Hoog gedurende 2 1/2 tot 3 minuten.3. Roer voor het serveren.In staal gesneden haver wordt geroosterd en in havergrutten gesneden - de haverkorrel die van de schil is verwijderd.Het is niet moeilijk om staal gesneden haver te koken, maar het kost wel wat meer tijd.Ze worden soms aangeduid als 'Ierse havermout'.Kookplaat: 1. Breng 1 kopje water of melk en een snufje zout (indien gewenst) aan de kook in een kleine steelpan.2. Roer 1/4 kopje haver erdoor en zet het vuur laag;kook, af en toe roerend, tot de haver de gewenste textuur heeft, 20 tot 30 minuten.Afgebeeld Recept: Chocolade Banaan HavermoutAdd-ins maken elke havermout lekkerder, maar ze maken het ook voedzamer.Door havermout te vullen met je favoriete fruit worden de vezels een boost gegeven.Het toevoegen van ongezouten noten biedt ook gezonde vetten en maakt je ontbijt meer vullend.Specerijen: Strooi een vleugje van je favoriete specerij om de smaak en het aroma van je havermout een boost te geven.Bovendien kunnen kruiden zoals kaneel, nootmuskaat en gember een antioxidant boost geven.Afgebeeld recept: romige havermout met bosbessen en pecannotenJa, ze hebben veel meer tijd nodig om te koken dan snelkokende haver of ouderwetse "gerolde haver", maar ze zijn het waard.De textuur van in staal gesneden havermout is tegelijkertijd heerlijk, romig en taai.De meeste instant havermoutpakketten bevatten toegevoegde suikers.Te veel toegevoegde suiker kan leiden tot negatieve gezondheidsresultaten, zoals gewichtstoename en verhoogde ontsteking.Door je eigen havermout te maken, kun je de hoeveelheid toegevoegde suikers in je ontbijt onder controle houden terwijl je toch geniet van de smaken die je lekker vindt.Lees de instructies op de zijkant van je havermoutcontainer en doe wat ze zeggen om een ​​pasteuze, plakkerige puinhoop of een soepachtige brij te voorkomen.Voor staal gesneden haver is de verhouding 1 kopje vloeistof per 1/4 kopje haver.Als u snelkokende of gerolde haver gebruikt, is de verhouding 1 kopje vloeistof per 1/2 kopje haver.Voor een boost van calcium en romige smaak, maak havermout met magere melk of plantaardige melk in plaats van water.Of probeer het in plaats daarvan met appelcider voor een boost van smaak.De verhouding vloeistof tot haver blijft hetzelfde, dus deze switch kun je gemakkelijk maken.Als je eenmaal havermout hebt geprobeerd met een vleugje smaak doordrenkt met het koken, ga je nooit meer terug.Wat is er beter dan een heerlijke, troostende kom havermout in de ochtend?Wat dacht je ervan om het klaar te hebben als je wakker wordt!Maak op zondag een grote partij havermout in je slowcooker en bewaar deze in je koelkast.Schep elke ochtend gewoon een portie in een magnetronbestendige kom, voeg een eetlepel of twee water toe en magnetron tot het heet is (1 tot 2 minuten).Het is een eenvoudige, smakelijke manier om je favoriete ontbijt elke dag van de week klaar te hebben staan.Of probeer 's nachts haver te maken: meng gelijke delen ouderwetse haver (niet snelkokend) en water samen met een snufje zout in een pot, dek af en zet een nacht in de koelkast voor maximaal drie dagen.Je kunt het 's ochtends koud eten of opwarmen in de magnetron.Het maakt niet uit of je voor de mix-in of de kookmethode kiest, een kom havermout in de ochtend is een manier om je dag goed te beginnen.Als er op de verpakking van de haver een houdbaarheidsdatum of houdbaarheidsdatum staat, kunt u de datum gebruiken om de versheid te bepalen.Je kunt onbereide havermout ook goed afgesloten in de originele verpakking bewaren of ze tot 12 maanden in een luchtdichte verpakking op een koele, donkere plek in je voorraadkast bewaren voordat ze oud worden.Ongekookte haver is ook een jaar houdbaar in de vriezer.