Gewokte noedels met verse shiitake-paddenstoelen, tofu en kool Recept | Goed eten

2021-12-01 07:54:59 By : Ms. fenfen jin

Dit gerecht benadrukt de obsessie van de Chinese chef voor textuur. Ik ben dol op koken met en eten van de transparante vermicelli-achtige glasnoedels, die gemaakt zijn van gemalen mungbonen. Ze zijn gemakkelijk te vinden en te bereiden, ze bieden een geweldige textuurervaring en zijn uitstekende middelen voor smaak. De verse shiitake-paddenstoelen, kool en wolkenoorzwam versterken niet alleen de textuurcontrasten in dit gerecht, maar zorgen ook voor een substantiële vegetarische optie.

100 g glas (bonendraad) noedels

3 el lichte sojasaus

1 el moutazijn

1 el bruine suiker

2 el arachideolie

5cm x 2cm knop (20g) gember, fijn gesneden

6 verse shiitake-paddenstoelen, ontsteeld, heel gelaten

110 g vijfkruiden geperste tofu* (½ pakje), fijngesneden

3 el shao hsing-wijn of droge sherry

2 Chinese koolbladeren, dik diagonaal gesneden

100 g verse zwarte wolkenoorzwam (1 pakje), klokhuis verwijderd, grof gescheurd

2 lente-uitjes, in stukken van 7 cm gesneden

1. Week de noedels 15 minuten in heet kraanwater. Goed laten uitlekken en met een keukenschaar in grove stukken snijden.

2. Meng sojasaus, azijn, suiker en sesamolie in een kleine kom en zet apart.

3. Verhit arachideolie in een hete wok tot het oppervlak een beetje lijkt te glanzen. Voeg gember, champignons en tofu toe en kook, af en toe roerend, gedurende twee minuten, of tot tofu licht goudbruin is.

4. Voeg wijn of sherry toe en kook 30 seconden. Voeg knoflook, kool en zwarte wolkenoorzwam toe en roerbak een minuut.

5. Voeg het sojasausmengsel, de noedels en de lente-ui toe en roerbak twee minuten, of tot de noedels zijn opgewarmd. Serveer onmiddellijk.

*Vijfkruiden geperste tofu is perfect om mee te roerbakken omdat hij stevig van structuur is, in tegenstelling tot de super delicate zijden tofu, die veel beter geschikt is om te stomen.