Sauce Magazine - Beste nieuwe restaurants 2021 // Nr. 2 Tai Ke Shabu Shabu

2021-12-01 07:35:16 By : Ms. Helen Ying

Servicevoorwaarden / Privacybeleid

© Saus Tijdschrift. Alle rechten voorbehouden.

Met de herlancering van Tai Ke dit jaar als Tai Ke Shabu Shabu, heeft de geliefde Taiwanese plek het potentieel waar het al jaren naartoe werkt volledig gerealiseerd. De originele Tai Ke bouwde snel een cult-aanhang op na opening, ondanks dat ze relatief verborgen waren achter een stripwinkelcentrum in University City. Er was een zekere charme om binnen te rollen met je eigen koeler bier (omdat ze geen drankvergunning hadden) en een gloeiend hete bestelling van yan su ji (Taiwanese popcornkip) of de speciale driekops-champignonschotel verpletterden. Toen Tai Ke de sluiting aankondigde en van plan was om een ​​nieuw concept verder naar het westen op Olive Boulevard te openen in afwachting van de beruchte Costco-ontwikkeling in het gebied, konden we niet anders dan ons zorgen maken over hun lot.

Alle vrees smolt weg toen we voor het eerst zaten voor een maaltijd in de nieuwe incarnatie. Warme, gloeiende lantaarns accentueren de hoge plafonds en natuurlijk licht stroomt naar binnen door kamerhoge ramen. Een gladde, witte balk met inductiekookplaten is de ster van de ruimte. Dit is waar de magie gebeurt.

Tai Ke's nieuwe specialiteit is een kijk op de Japanse shabu shabu, die zelf een kijk is op de Chinese hot pot, waar groepen samenkomen aan tafels met grote potten smaakvolle, sudderende bouillon om zelf te koken. Tai Ke's versie transformeert de ervaring van een groepsactiviteit naar een één-op-één ervaring - beschouw het als de persoonlijke pan-pizzaversie van hot pot. Bekijk het uitgebreide menu en kies je bouillon, van champignons en lamsvlees tot zeevruchten; bouillons zijn verkrijgbaar in origineel of pittig. Elke bouillon wordt geserveerd met zijn eigen unieke set ingrediënten met schijnbaar eindeloze add-on-opties, waaronder gefrituurde tofu, dunne plakjes rundvlees, mosselen, noedels, speciale hotpot-knoedels - de lijst gaat maar door.

Je kunt nu zelfs een biertje bestellen in plaats van er een uit je tas te halen; we raden Taiwan Beer aan, een lichte pils die uit Taiwan wordt geïmporteerd. Op zoek naar een niet-alcoholische speciaaldrank? Probeer Apple Sidra, een koolzuurhoudende drank met appelsmaak, een ander product uit Taiwan. Zelfs met al deze leuke, nieuwe opties, kunnen we het niet laten om een ​​bestelling Taiwanese worst fried rice toe te voegen, de luchtigste, lichtste gebakken rijst die je maar kunt wensen, vol met taaie happen van zoetzure varkensworst.

Tai Ke Shabu Shabu slaagt erin om een ​​meesterlijk menu waar we jaren geleden verliefd op werden, samen te smelten met een spannende nieuwe eetervaring. Hoe liefdevol we ook terugdenken aan de dagen van beursbieren, we zijn verheugd om te zien hoe het restaurant zijn visie uitvoert in een frisse, mooie ruimte. 

Tai Ke Shabu Shabu, 9626 Olive Blvd, Olivette, MO 63132, taikeshabushabu.com

Tags : Plaatsen, Restaurants, Beste nieuwe restaurants

Dit zijn de 9 restaurants die dit jaar ons hart hebben veroverd.

Pizza is misschien de voor de hand liggende keuze bij Noto Italian Restaurant, maar de ongelooflijk malse gestoofde ...

Volgens eigenaren en broers en zussen Mimi Lordo en Chris Gambaro, kan Missouri Baking Co. nauwelijks houden...

Dit zijn de 9 restaurants die dit jaar ons hart hebben veroverd. Nee. ...

Pizza is misschien de voor de hand liggende keuze bij Noto Italian Restaurant, maar de ...

Swirl Sangria Red Noboleis Vineyards nieuwe lijn van ingeblikte sangria, Swirl, is gemaakt ...