Markthal Rotterdam: 10 x onze tips om lekker te eten

2022-08-21 07:38:25 By : Mr. Jimmy Huang

De iconische Markthal is niet meer weg te denken uit Rotterdam. Zin in Aziatische hapjes, Spaanse tapas, mezzes, zoete lekkernijen of een kroket? Het kan hier allemaal. Wij tippen een aantal zaken in de Markthal van Rotterdam waar je lekker kunt eten en drinken. Schuif ergens aan of nóg beter: scoor bij elke kraam een heerlijk hapje.

Een overzicht van alle kramen, winkels en restaurants vind je op de website van Markthal Rotterdam.

Als je via de Binnenrotte de Markthal betreedt, wandel je direct tegen Het Kroket Loket aan. Hier kun je terecht voor de oer-Hollandse snack. Ga je voor een klassieke rundvleeskroket, of een experimentele smaak zoals Rotterdamse kaas, truffel-bospaddestoelen of Indonesische rendang? Last van keuzestress? Er is ook een proeverij met zes kleine kroketjes.

A post shared by Markthal (@markthal)

Burgerliefhebbers opgelet! Je kunt The Duck Truck kennen van hun foodtruck op festivals. Gelukkig hebben we in Rotterdam een vaste stek waar je kunt genieten van hun broodjes eend. Of hoe ze het zelf zeggen: “Ambachtelijke brioche bollen van de Franse bakker uit Rotterdam, eenden uit de Veluwe en smeuïge toppings van de kaaswinkel om de hoek.” Kwijl.

A post shared by Markthal (@markthal)

De Indiase Rani is op jonge leeftijd naar Nederland geëmigreerd. Nu kookt ze de lekkerste vega(n) gerechten van thuis bij 55 Bombay Street. We tippen je haar specialiteit: samosa. Dit is een krokant vegetarisch pasteitje, met verschillende toppings die je zelf kunt kiezen (zoals zelfgemaakte chutneys, kikkererwten, granaatappel en pikante groene peper). Bestel er een chai of mango lassi bij en je bent een gelukkig mens.

A post shared by Markthal (@markthal)

Een Griekse taartenwinkel?! Jazekers. En geloof ons, this sh*t is goooood. De zoete varianten van TSU worden allemaal gemaakt met tsureki (Grieks paasbrood), en vervolgens gevuld met bijvoorbeeld chocolade praline of Griekse yoghurt met walnoten en honing. Zin in hartig? Ga dan voor een heerlijk filodeegtaartje met feta en spinazie, kip of vegan kaas. Verse baklava, galaktoboureko (custardtaart) en koekjes zijn er ook. En verse limonades!

From a craziness to an idea to creation. Fancy our TSU? TSU-tella ❤️📍 @markthal UNIT 85#intsuwepray #tsutella…

Zodra je Big Jo’s passeert kun je je ogen niet afhouden van de rijkgevulde bakken. Deze kraam bewijst dat less is more niet altijd hoeft, want hier scoor je heerlijke gerechten van over de hele wereld. Denk aan gemarineerde olijven, bami, kipballetjes in yakitorisaus, panini’s, paella, saté en spareribs. Een eigen sandwich samenstellen kan ook! Succes met kiezen.

A post shared by Markthal (@markthal)

Zin in Turks? Ga dan naar Ekmekci! Bij deze zaak kun je je eigen kumpir (gepofte aardappel met toppings) of gözleme (gevuld platbrood) samenstellen. Wij zijn megafan van de laatste, waarbij vers yufka (deeg) wordt gevuld met allerlei lekkers. Denk aan feta, spinazie, gekruide aardappel, falafel, kip, tonijn of sucuk. Even grillen op de bakplaat en daarna krijg je het mee in een schattig klein doosje.

A post shared by Markthal (@markthal)

Drie keer raden wat de specialiteit is van de Saté Lounge… Saté! Marilena en Johan Kelly bereiden de lekkerste spiesjes, die je kunt bestellen met stokbrood, noedels of fried rice. Zoals kipsaté met Indonesische pindasaus, Argentijnse ossenhaas met gezouten aardbeiensaus en gamba’s met honing-mosterd. Wil je zwemmen in hun zelfgemaakte saus? Bestel dan een lekkere pot voor thuis.

A post shared by Saté Lounge (@sate_lounge)

Vlak voor de ingang zit – het altijd volle – 21 Pinchos. Zoals de naam als zegt, geniet je hier van 21 soorten Spaanse pinchos (sneetjes stokbrood met de lekkerste toppings). Maar dat is niet alles, want op het menu staan ook allerlei warme en koude tapas en verschillende kroketjes. Schuif aan een hoge tafel, aan de bar of neem plaats op het dak. Smullen wordt het sowieso.

A post shared by Markthal (@markthal)

Voor liefhebbers van de Japanse keuken is de Markthal een goede spot. Zo kun je voor sushi naar Sumo en Umi Sushi, eten bij Kiiro Japanse Curry House en Takumi. Wij lichten graag deze zaak uit: Ramen Bar Sensai.

Zoals de naam al zegt, scoor je hier hét Japanse comfort-food: ramen. De soepen bestaan uit bouillon, noedels, groenten, vlees, vis en verschillende (vegetarische) toppings. Alles is geïmporteerd uit Japan. Zorg dat je een plekje hebt onder de rode lampionnetjes en geniet van een dampende kom vol lekkers.

A post shared by Markthal (@markthal)

Bom dia! Verwacht bij Brazuca Coffee een bakkie pleur op zijn Braziliaans, want hier weten ze wat goede koffie is. Wandel erlangs voor een take away-beker of neem plaats aan de bar. Als je dat laatste doet, zorg dan ook dat je nog niet ontbeten hebt. De açai bowl en pão de queijo (deegbolletjes met kaassmaak) zijn verrukkelijk.  

A post shared by Brazuca Coffee (@brazucacoffee)

Hebbie honger?! Of je nu houdt van een gezonde lunch, een vette hap of iets ertussen in, Rotterdam heeft genoeg…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Rotterdam en blijf op de hoogte van alles over en rondom Rotterdam.

Tof! Tijdens dit festival wordt Feijenoord versierd met street art

Aangeboden door Kipperij Rotterdam Zuidplein

Aangeboden door Zeeland Nazomerfestival – Stichting Theaterproductiehuis Zeelandia

Aangeboden door Reimus Makelaardij & Hypotheken

Gigantische horecazaak met sterrenchef uit New York: dit komt aan de Coolsingel

Blijf op de hoogte van alles uit Rotterdam

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden