Eilandhotpot: Een smakelijk gerecht in Mekong Delta

2022-09-18 03:56:41 By : Ms. Cindy Kong

De hotpot is niet alleen geliefd om zijn smakelijke, aromatische smaak, maar ook om zijn kleurrijke decoratie.Anders dan hotpots in het noorden, bevat het gerecht hier meer ingrediënten.Ze zijn onder andere varkenshart, lever en merg, gegrilde 'die lat'-vis (een soort geurige en zoete vis uit de regio), eendenei, een stuk gedroogde varkenshuid, gedroogde inktvis, gedroogde garnalen, varkenspasta, kool, wortel , cassave, witte radijs, koriander, zout, suiker, peper, bouillon, kwaliteit Phu Quoc vissaus en chili.Om het gerecht te maken, maak je eerst de botten schoon, kook je ze voor en giet je het water eruit voordat je twee liter water in de pot giet en twee uur blijft koken.Wanneer de bouillon klaar is, worden gedroogde garnalen, inktvis en witte radijs toegevoegd, daarna zout, suiker en bouillon.Het hart en de lever van het varken worden in dunne plakjes gesneden en vervolgens voorgekookt.Het wordt gemengd met de vispasta en verse ui, peper en vissaus.Het eendenei wordt geroerd en vervolgens gebakken, bedekt met vispasta, opgerold en na het stomen in dunne draadjes gesneden.We moeten de gedroogde varkenshuid een uur laten weken en dan gember toevoegen voordat we gaan frituren.De volgende stap is om de kool en verse ui voor te koken, varkenspasta op de kool te smeren en te rollen, waarbij je de voorgekookte ui gebruikt om het te binden voordat je het 10 minuten stoomt.De laatste stap is om alle ingrediënten in de pot te doen en te wachten tot het kookt.De hotpot wordt genoten met vermicelli of noedels.