Hotspot alert! Café en yogastudio Kula in Little C is nu open

2021-12-01 07:52:52 By : Ms. Tracy Liu

Een trendy strandbar op een tropisch eiland? Nee, het is Kula in Little C. Een restaurant en yogastudio waar iedereen welkom is. Of je nu houdt van een naar beneden gerichte hond of je wilt genieten van een acai bowl in de Coolhaven. Je kunt ook gewoon een biertje drinken.

Waar de nieuwe wijk aanvoelt als New York, zou deze hotspot net zo goed op Bali kunnen zijn. Dus op vakantie in eigen stad! Dit past ook bij het idee dat eigenaren Annemijn van der Vorm en Berend Romijn hebben met hun nieuwe bedrijf. Woorden als ontspannen, opladen, welzijn en geluk komen over als ze over Kula praten.

Het café is gerangschikt rond een prachtige grote 'boom' van hout en stof. Annemijn: "Als het zomer is en de wind door de open ramen waait, komt de boom tot leven." De koffer heeft allerlei verschillende zitjes; van hangstoelen tot bank of leestafel. Het interieur is rustig met veel natuurlijke kleuren, licht hout en terracotta muren. In de zomer is er een groot terras dat Kula deelt met Old Scuola, die de buren aan de overkant worden. Het groene Tuchinski Park ligt direct voor de deur.

Lees meer onder de foto's >

In de open keuken zijn de koks hard aan het werk. Ze maken koffie, persen gembershots, maken ontbijtjes en bakken hamburgers. Griekse Foteini Syragaki heeft Kula's vegetarische menu samengesteld met haar ervaring uit de keukens van Spirit en Trattoria Sophia, evenals uit de vele reizen die ze heeft gemaakt.

Burgers zijn er trots op: “Het is een explosie in je mond. Japan is echt mijn favoriete land en dat zie je terug in de crunch van wasabi en sesam bovenop het broodje.” Eén ding is zeker: een echte vleeseter zal hier geen vlees missen. Bestel een portie zoete aardappelfrietjes met truffelmayo, Parmezaanse kaas en olijven bij je burger. Heb je na je yogales zin in een lichte maaltijd? Foteini: “In de avond serveren we een soep of curry.”

Lees meer onder de foto's >

Boven het restaurant bevindt zich de yogastudio van Kula. In het rooster staan ​​elke dag zes lessen, vanwege de huidige coronamaatregelen komen de avondlessen momenteel te vervallen. Van rustige yin yoga of yoga nidra, tot een pittige vinyasa flow: er is voor ieder wat wils. Er zijn ook ademwerksessies, nieuwe maancirkels en misschien wel extatische dans in de toekomst. Je kunt de yogalessen ook volgen met OneFit of ClassPass.

Annemijn en Berend waren negen maanden bezig met het opzetten van hun eigen bedrijf. “Net als een zwangerschap. Het voelt alsof we zijn bevallen van ons kind.” Het feestelijke openingsweekend is op 4 en 5 december. Kula is zeven dagen per week geopend vanaf 08.00 uur.

Old Scuola krijgt een tweede vestiging in Rotterdam, namelijk in de nieuwe wijk Little C. Vanaf december kun je hier terecht…

Wauw! Valerie heeft gratis brokjes gewonnen voor haar hondje Lily voor een hondenleven en ook maak je kans op gave prijzen

Aangeboden door Christian SBO De Toekomst

Nieuw in Rotterdam: 10 x deze koffers afgelopen weken geopend

Blijf op de hoogte van alles uit Rotterdam

© 2021 - DPG Media BV - Alle rechten voorbehouden