4 dingen die je kunt doen met een weckpot - Culinair - Knack Weekend

2021-12-01 07:49:27 By : Mr. Manchi Wang

De weckpot heeft een comeback gemaakt en wordt tegenwoordig voor veel meer gebruikt dan je oma vroeger deed. Kent u deze vier toepassingen al?

Een gezellig zomers tuinfeest met een cocktail in de hand, wat wil je nog meer? Dat klopt: niet veel. Wat je als gastvrouw vooral niet wilt, is de hele middag en avond staan ​​shaken. Gelukkig is de oplossing dichtbij: de aanschaf van een lading weckpotten kan een barman overbodig maken.

Bereid de cocktails vooraf door in elke weckpot de juiste ingrediënten (behalve de ijsblokjes) te schenken en zet ze vervolgens met gesloten deksel klaar in je tuin. Als je gasten arriveren, hoef je alleen maar een grote emmer ijsblokjes naast hen te zetten, zodat ze zichzelf kunnen helpen met een verse cocktail!

Enkele geschikte recepten vind je hier.

Ja, we weten het, je oma deed dit vroeger met haar weckpotten, maar we moeten echt inblikken in deze lijst opnemen. Net als de weckpot is de manier van conserveren weer razend populair. Als je zelf nog nooit groenten hebt ingeblikt, is dit het perfecte moment om te gaan experimenteren. Al was het maar omdat er een oud gezegde is uit de tijd van je oma: wat je zelf doet, doe je beter.

Wilt u de aloude bewaartechniek nieuw leven inblazen? Kijk dan eens naar deze recepten:

Peren met rum en citroengras

Tomaten met knoflook en tijm

Citroenen met kruiden en zeezout

Rabarber en selderij jam

Ook zo moe van die eeuwige boterhammen met kaas? Dan hebben we een prachtig alternatief voor je, want ook hier kan de weckpot uitkomst bieden. Verbaas je collega's met een gezonde versie van instant noedels, waar je eindeloos mee kunt variëren.

De weckpot: zeer multifunctioneel en helemaal terug.

Deze gezonde lunch bouw je in laagjes op: op de bodem van de weckpot begin je met de kruiden - dat zou een blokje kippenbouillon kunnen zijn - en wat chilisaus als je van pittig houdt. Leg er dan wat gedroogde paddenstoelen en eventueel gedroogd rundvlees op. Je sluit af met snelkokende noedels. Deze kun je in principe al in je lunchtas doen, maar heb je liever wat meer bite, dan kun je er ook allerlei smaakmakers aan toevoegen. Hak bijvoorbeeld wat verse kruiden, lente-uitjes en wortelen fijn en doe ze in een plastic zak. Je duwt dan zoveel mogelijk lucht naar buiten en legt deze eenvoudig op de noedels. Weckpot en hop, aan het werk.

Zodra je op je werk aankomt, hoef je alleen nog maar op zoek te gaan naar een waterkoker. Strooi het zakje kruiden over de droge ingrediënten, giet voldoende kokend water in je weckpot en laat enkele minuten trekken met de deksel erop. Roer kort als je noedels gaar en klaar zijn.

Waarom zou je zo'n mooi object pas tevoorschijn halen als er iets te eten is? Dat vinden verschillende social media gebruikers, want ze gebruiken regelmatig weckpotten als vazen ​​voor hun wildgeplukte bloemen, bijzondere kandelaars of originele buitenlampen. Genoeg inspiratie op Pinterest!

Knack Weekend Partner Content biedt bedrijven, organisaties en overheden toegang tot het Knack Weekend netwerk. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.

Deze week in Knack Weekend

Van een hartverwarmend boek tot een bekroonde modecollectie, dit zijn de winnaars van 2021

Ontvang wekelijks het laatste lifestyle nieuws in je mailbox

© 2021 Roularta Media Group Alle rechten voorbehouden.