Beste Instant Pot 2021: snelkookpannen hebben een lange weg afgelegd | ZDNet

2021-12-01 07:37:40 By : Ms. Tina Zhou

'ZDNet Recommends' Wat houdt dat precies in?

De aanbevelingen van ZDNet zijn gebaseerd op vele uren testen, onderzoeken en vergelijken. We verzamelen gegevens uit de best beschikbare bronnen, waaronder vermeldingen van leveranciers en detailhandelaren, evenals andere relevante en onafhankelijke recensiesites. En we verdiepen ons in klantrecensies om erachter te komen wat echt belangrijk is voor echte mensen die de producten en diensten die we beoordelen al bezitten en gebruiken.

Wanneer u vanaf onze site doorklikt naar een winkelier en een product of dienst koopt, kunnen we aangesloten commissies verdienen. Dit helpt ons werk te ondersteunen, maar heeft geen invloed op wat we dekken of hoe, en het heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Noch ZDNet, noch de auteur worden gecompenseerd voor deze onafhankelijke beoordelingen. We volgen inderdaad strikte richtlijnen die ervoor zorgen dat onze redactionele inhoud nooit wordt beïnvloed door adverteerders.

De redactie van ZDNet schrijft namens JOU, onze lezer. Ons doel is om de meest nauwkeurige informatie en het best geïnformeerde advies te leveren om u te helpen slimmere aankoopbeslissingen te nemen over technische uitrusting en een breed scala aan producten en diensten. Onze redacteuren beoordelen en controleren elk artikel grondig om ervoor te zorgen dat onze inhoud aan de hoogste normen voldoet. Als we een fout hebben gemaakt of misleidende informatie hebben gepubliceerd, zullen we het artikel corrigeren of verduidelijken. Als u onjuistheden in onze inhoud ziet, meld de fout dan via dit formulier

De beste multicookers die nu verkrijgbaar zijn, kunnen u helpen om snellere en gezondere gerechten te bereiden.

Door Cynthia Bowman | 30 november 2021 | Onderwerp: Keuken & Huishouden

Multicookers, ook wel instant potten genoemd (de meest populaire merknaam in de categorie), zijn het keukenitem dat je op dit moment moet hebben. Ze zijn een veiliger, moderner alternatief voor de ouderwetse snelkookpan, maar doen meer dan in de helft van de tijd een grote pot bonen of malse runderstoofpot maken. De beste multicookers zijn multifunctioneel en bieden andere kookopties, zoals stomen, sauteren en zelfs aan de lucht frituren. 

Het gebruik van een multicooker is eenvoudig - voeg de ingrediënten toe, sluit het deksel en stel het in om de rest van het werk te doen. Multicookers werken stil en laten u weten wanneer uw recept klaar is. Het enige wat je nodig hebt is wat aanrechtruimte en een stopcontact. We hebben tientallen modellen vergeleken om u een shortlist te geven van de beste, meest betaalbare modellen die beschikbaar zijn.

Capaciteit: 6 liter | Vermogen: 1.000W | Afmetingen: 13,4 x 12,2 x 12,5 inch | Kenmerken: Roestvrijstalen (18/8) binnenpan met drielaagse bodem, snelkookpan, slowcooker, sauteerpan, rijstkoker, yoghurtmaker, steamer, voedselverwarmer, sous-vide en sterilisator.

Instant Pot's Duo elektrische snelkookpan is misschien wel het meest populaire en gebruiksvriendelijke model dat beschikbaar is. Het is eenvoudig te bedienen met digitale drukknoppen en een deksel met handvat dat kan worden gedraaid en een klokkend geluid maakt dat u laat weten dat het goed is bevestigd. Hoewel we de grootte van zes kwart hebben gekozen, is deze ook verkrijgbaar in een mini-versie van drie kwart en een grote versie van acht kwart. 

Het doet veel meer dan voedsel stoven - je kunt het gebruiken voor het inblikken, het maken van yoghurt, het stomen van rijst, het bakken van een cake en meer. Het beste van alles is dat het eenvoudig te bedienen is. Naast de negen functies doen 15 aanpasbare slimme programma's al het giswerk voor je: snelkoken, sauteren, graan, pap, havermout, soep, bouillon, slow cook, cake, ei, rijst, bonen, steriliseren, yoghurt en sous vide. Download de instant pot-app voor toegang tot honderden recepten voor ideeën. 

Het bevat geen accessoires

De roestvrijstalen schaal is dun en deukt gemakkelijk

Capaciteit: 6 liter | Vermogen: 1.000W | Afmetingen: 13 x 13 x 13 inch | Kenmerken: Maakt verbinding via Wi-Fi en Bluetooth, meer dan 1000 presets, stoomrek en stoommand inbegrepen.

Voor de multicooker die het meeste denkwerk voor u doet, is CHEF iQ de beste keuze. Dit model is het beste voor thuiskoks die vastbesloten zijn om de kunst van het snelkoken onder de knie te krijgen. De multicooker maakt verbinding met de app op je smartphone, zodat je je kookkunsten kunt volgen, op afstand kunt instellen en advies kunt raadplegen over het gerecht dat je wilt bereiden. Het enige wat je hoeft te doen is het voedsel in te voeren dat je wilt koken, en de app coördineert met de pot om de ideale temperatuur en kooktijd in te stellen.

Hoewel de multicooker zelf sterk wordt aanbevolen, is het meest verkochte kenmerk misschien wel de investering van CHEF iQ in voedsellaboratoria en onderwijs. Er zijn honderden begeleide recepten en video's over het gebruik van deze multicooker, en er worden elke week nieuwe toegevoegd. Na het bekijken van slechts een paar van de goed geproduceerde how-tos, ben je in een mum van tijd een multicooker-kok.

De app bevat meer dan 600 begeleide recepten en instructievideo's met wekelijks meer toegevoegd

De CHEF iQ-app biedt kooktijd- en temperatuurinstellingen op basis van de ingrediënten of het voedsel dat je invoert

Misschien te ingewikkeld voor sommige koks

Vereist een smartphone-app en een wifi-thuisnetwerk om optimaal te functioneren

Capaciteit: 8 liter | Vermogen: 1760W | Afmetingen: 16,1 x 14,57 x 14,2 inch | Kenmerken: Keramische gecoate mand en pot, knapperig deksel, omkeerbaar rek, kookboek met 45 recepten, snelkoken, airfry/air crisp, stoom, slowcook, yoghurt, schroeien/sauteren, bakken, braden, braden, dehydrateren, sous vide , blijf warm.

Ninja's multicooker onderscheidt zich van de concurrentie door zijn vermogen om voedsel ook knapperig te maken. We kozen voor de 8-kwart-versie vanwege zijn capaciteit - hij kan een kip van zeven pond koken. Snelkookpannen doen geweldig werk bij het snel koken van voedsel met behoud van zachtheid en vocht. Toch is soms een lekker krokant korstje de perfecte finishing touch, zeker als je bijvoorbeeld een kip braadt. 

Het enige wat je hoeft te doen is het item in de Ninja te koken en het deksel te verwisselen met het luchtfriteusehulpstuk om het voedsel een gebruinde of knapperige korst te geven. Ninja's airfryer-lid is de beste die we hebben gezien. Andere combinaties van meerdere kookplaten en heteluchtfriteuses zijn niet zo goed ontworpen als die van Ninja en hebben een te groot en onhandig opzetstuk voor het luchtfriteusedeksel dat moeilijk op te bergen is als het niet in gebruik is.

Opzetstuk voor luchtfriteuse kan voedsel braden en krokant maken

Binnenpan en mand zijn anti-aanbak en vaatwasmachinebestendig

Biedt plaats aan een kip van 7 pond

Duurste instant pot in onze gids

Capaciteit: 6 liter | Vermogen: 1.000W | Afmetingen: 13,4 x 11,6 x 12 inch | Kenmerken: Snelkoken, langzaam koken, sauteren, stomen, taarten maken, pasteuriseren, yoghurt maken, rijst koken, warm, gehard glazen deksel, 2 eierrekken/stoomonderzetters, pollepel, rijstpeddel, kookwanten, extra siliconen afdichtring, roestvrij stalen stoommand, roestvrijstalen binnenpan, maatbeker, receptenboek.

Yedi's multi-cooker kost je ongeveer $ 100, maar wordt geleverd met alle accessoires en hulpstukken die je nodig hebt, wat je onderweg wat geld zal besparen. Oprah noemde het een van haar favoriete dingen vanwege het gebruiksgemak en een volledige geld-terug-garantie als je er de eerste twee jaar niet tevreden mee bent. 

De Yedi bevat ook enkele handige spiekbriefjes om je te helpen de juiste tijden en temperaturen in te stellen, evenals een receptenboek om je wat kookinspiratie te geven. Je leert enkele handige trucs om meerdere items tegelijk te bereiden door de stoommanden in de pan te stapelen voor een volledige familiemaaltijd zonder al het gedoe.

Het wordt geleverd met een luxe pakket accessoires

Geld-terug-garantie voor twee jaar

Deksel van gehard glas, ideaal om voedsel te zien koken in de slow-cook-stand

Klanten geven commentaar op trage reactie op garantie

Pot kan gemakkelijk krassen als u niet het juiste keukengerei gebruikt

Capaciteit: 6 liter | Vermogen: 1.000W | Afmetingen: 15,91 x 13,11 x 13,03 inch | Kenmerken: Keramische non-stick 3-laags bodem binnenpan, havermout, bouillon/soep, gevogelte, yoghurt, ei, bonen/chili, rijst, snelkookpan, vlees/stoofpot, cake. slowcook, stomen, bakken, inblikken, meergranen, 2 roestvrijstalen stapelmanden, deksel van gehard glas, maatbeker, lepel, siliconen pakking, receptenboek.

Wanneer je een volledig gangenmenu in één pan wilt koken, maakt de elektrische snelkookpan van Mueller het mogelijk. De stapelbare stoompotten kunnen een aantal verschillende gerechten bevatten om tegelijkertijd te koken om tijd te besparen.

Wat deze multicooker bijzonder maakt, is de kwaliteit van de materialen. De binnenpan is gemaakt van 304 roestvrij staal van voedingskwaliteit met een drielaagse bodem zodat het voedsel gelijkmatig gaart. Een keramische coating zorgt ervoor dat voedsel niet blijft plakken en maakt het schoonmaken sneller om u tijd en moeite te besparen. 

Kook twee of meer gerechten tegelijk

Hoogwaardige materialen zijn onder meer keramisch gecoat roestvrij staal en rubber

Handmatige instellingen voor koken onder hoge druk zijn beschikbaar

Het receptenboek is beperkt tot 30 basisrecepten

Twee gerechten tegelijk bereiden vereist enige oefening om de timing en temperatuur goed te krijgen

Om u een goede selectie van de beste multicookers te bieden, moesten we het veld verfijnen uit tientallen beschikbare modellen. Er waren enkele belangrijke factoren waarmee we rekening hielden, te beginnen met functionaliteit. We kozen voor multicookers met een eenvoudig paneel dat gemakkelijk te begrijpen en te bedienen was. De multicookers die we hebben gekozen hebben duidelijk gemarkeerde knoppen voor de belangrijkste functies zoals snelkoken, warmhouden, timer en meer. We gaven de voorkeur aan platte LED-displaypanelen die gemakkelijker te lezen zijn en kunnen worden schoongemaakt met een vochtige doek om af te vegen.

Naast eenvoudige bediening en weinig onderhoud, worden de beste multicookers geleverd met de accessoires die je nodig hebt, zodat je niet hoeft te investeren in meer gereedschap en gadgets. Dat kan een stoommand of onderzetter zijn om het gebruik van een multi-cooker uit te breiden buiten drukkoken.

Klantrecensies zijn ook meegenomen in onze keuzes. De meeste modellen zien er geweldig uit op foto's, maar je weet pas echt hoe goed een multicooker presteert als je hem uit de doos haalt en begint te koken. We zochten naar de best beoordeelde modellen en namen de tijd om de lovende kritieken en klachten van klanten te lezen om te bepalen welke van de nu beschikbare multi-cookers de beste en meest betrouwbare zijn en leveren wat ze beloven.

Laat je niet meeslepen door een 15-in-een multicooker, tenzij je echt alle functies gebruikt die ermee gepaard gaan. Een eenvoudige multi-cooker die een snelkookpan op een kookplaat kan vervangen, is voor de meeste mensen misschien alles wat u nodig heeft. Alle extra's zijn leuk, maar bedenk waar je de multicooker voor gaat gebruiken en houd het simpel. Anders maak je je keukenkasten vol met extra hulpstukken en gadgets die je nooit zult gebruiken. 

De belangrijkste beslissing die je moet nemen bij het kiezen van een multicooker is de maatvoering. Je zult zien dat de potten verkrijgbaar zijn in verschillende maten, waarbij versies van vier, zes en acht kwart gallon het populairst zijn. Als u van plan bent een borststuk of een hele kip te koken, kan een multikoker van zes liter of groter ideaal zijn. Houd er echter rekening mee dat multi-fornuizen vaak groot en omvangrijk zijn en veel waardevolle aanrechtruimte in beslag nemen.

Een instantpan is in wezen een elektrische snelkookpan of multicooker op het aanrecht. De moderne versie van een snelkookpan is gebruiksvriendelijker en maakt niet hetzelfde geluid als een traditionele kookplaatversie. De meeste multicookers doen meer dan voedsel onder hoge druk koken. Ze hebben ook instellingen voor stomen, rijst koken, bakken, luchtfrituren en meer.

Van multicookers is bekend dat ze veel veiliger zijn dan de traditionele snelkookpan met het luide, draaiende drukmondstuk. Voorzichtigheid is echter altijd geboden bij het werken met een kookpot onder druk. Lees de meegeleverde handleiding aandachtig door voordat je met de instant pot gaat werken, zodat je weet hoe het werkt. Houd uw gezicht niet over het deksel of de drukspuit om het risico te verkleinen dat u zich per ongeluk verbrandt. Als je besluit om je multicooker snel te openen of handmatig te ontluchten om hem te openen, gebruik dan een keukenhandschoen of een houten spatel om dit te doen. En tot slot, wees voorzichtig bij het openen van het deksel - de resterende stoom die erin zit, kan extreem heet zijn. 

Een instant pot is een elektrische versie van een snelkookpan. Het werkt door voedsel in de goed afgesloten pot op te warmen om voldoende druk van de stoom te creëren om te koken. Voedsel dat onder druk is gekookt, is meestal sneller klaar en is meestal zacht en vochtig. Zodra het eten klaar is, laat de pot de stoom onder druk langzaam naar binnen ontsnappen via een overdrukventiel aan de bovenkant van het deksel. De klep kan ook sneller handmatig worden ontlucht door de knop van afdichting naar ontluchting te schakelen. Zodra de druk is opgeheven, kunt u het deksel verwijderen en de inhoud erin serveren.

Het geheim van het onder hoge druk koken van voedsel in een multicooker is vocht. Het voedsel moet wat vloeistof bevatten om de stoom te creëren die de druk in het apparaat opbouwt. Als het voedsel niet op vloeibare basis is, moet je minstens een halve kop water of bouillon toevoegen om de multicooker het beste te laten werken. Sommige voedingsmiddelen die goed koken in een multi-cooker zijn onder andere soepen, stoofschotels, chilis, rundvlees, kip, aardappelen, gestoomde groenten, hardgekookte eieren en meer.

Multicookers gebruiken druk om voedsel sneller te koken. Als u bijvoorbeeld rode kidneybonen kookt om chili te maken, moet u de bonen mogelijk een nacht laten weken en een uur of langer koken. U hoeft de bonen niet te weken om ze onder hoge druk te koken in een multicooker. Kidneybonen kunnen in een multicooker worden gekookt in ongeveer 40 minuten ongeweekt of 20 minuten voorgeweekt. Een brisket koken gaat ook veel sneller. Terwijl een borststuk meestal ongeveer 60 minuten per pond nodig heeft om te koken, kunt u de kooktijden aanpassen tot 20 minuten per pond wanneer u een multicooker gebruikt.

Hoewel het een instantpan wordt genoemd, kookt het keukenapparaat geen voedsel in een flits zoals een magnetron zou doen. Multicookers verkorten de kooktijd aanzienlijk wanneer u de snelkookstand kiest, maar hebben toch vaak een kooktijd van minimaal 20 minuten of langer nodig. 

Als je werkt met een recept waarbij de multicooker bijvoorbeeld iets van 15 minuten moet koken, moet je de pan meer tijd geven om op te warmen en druk op te bouwen. De meeste multicookers hebben vijf tot tien minuten nodig vanaf het moment dat u ze inschakelt om voor te verwarmen en te beginnen met koken. Pas daarom de kooktijd van het recept aan met de tijd die de pan nodig heeft om druk op te bouwen.

Het is moeilijk om een ​​multicooker te verslaan vanwege het gemak en de functionaliteit ervan. Het dichtstbijzijnde alternatief zou een traditionele snelkookpan zijn. 

HAWKINS Classic CL15 1,5 liter snelkookpan

Sitram Speedo SitraSpeedo Snelkookpan

Hoe gebruik je een Instant Pot of moderne snelkookpan?

Beste koffiemolen 2021: Verhoog je ochtendbeker

Black Friday-deals voor keukenapparatuur: Instant Pot, Keurig, Ninja en meer

Luchtfrituren versus bakken in de oven: wat is de beste manier om te koken?

Kerstman in het kwadraat: cadeau-ideeën voor de feestdagen van twee nerds

David's gekke en prachtige kerstcadeaugids 2021

Beste waterfilterkan 2021: we hebben het slechtste eruit gefilterd

Beste Franse pers 2021: Moge je koffie sterk zijn

Beste messenslijper 2021: Veiligheid voorop

Lees onze servicevoorwaarden om uw abonnement op de nieuwsbrief te voltooien.

U gaat ermee akkoord updates, promoties en waarschuwingen van ZDNet.com te ontvangen. U kunt zich op elk moment afmelden. Door lid te worden van ZDNet, gaat u akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid.

U gaat ermee akkoord updates, promoties en waarschuwingen van ZDNet.com te ontvangen. U kunt zich op elk moment afmelden. Door je aan te melden, ga je akkoord met het ontvangen van de geselecteerde nieuwsbrief(s) waarvan je je op elk moment kunt afmelden. U gaat ook akkoord met de gebruiksvoorwaarden en erkent de gegevensverzameling en gebruikspraktijken die worden beschreven in ons privacybeleid.

© 2021 ZDNET, EEN RED VENTURES BEDRIJF. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN. Privacybeleid | Cookie-instellingen | Adverteren | Gebruiksvoorwaarden