Welterusten in Woodstock: welke dromen zijn verzonnen | Chronogram Tijdschrift

2021-12-01 07:55:32 By : Mr. RAMBO TU

01 december 2021 Eten & Drinken » Restaurants

Woodstock komt tevoorschijn uit een jarenlange heruitvinding en hangt langzaam zijn tie-dyed identiteit van weleer op. Het volledige beeld van deze transformatie zal waarschijnlijk pas over een paar jaar in beeld komen, maar ten minste één belangrijk aspect van de nieuwe identiteit van Woodstock is die van een culinaire bestemming. 

Misschien wel de netjesste analogie voor de transformatie van Woodstock is het voormalige Joyous Lake. Sinds eind 2017 opereert de rauwe, iconische nachtclub van de jaren '70, waar live-acts werden gehouden variërend van de Rolling Stones tot Charles Mingus en, natuurlijk, de Band, als Silvia, een verhoogd New American farm-to-table restaurant.

Het duurde niet lang voordat de plaatselijke fijnproevers - en weekendbezoekers - inzagen dat het seizoensgebonden, houtgestookte voedselprogramma bij Silvia's een van de beste restaurants in Upstate was. En het was niet alleen de van het bot gehakte varkenskarbonade of de aangebraden spruitjes, het was de hele ervaring - de elegante wijnkaart, attente kelners, voortreffelijke ambachtelijke cocktails en de sensuele, humeurige ambiance. "Het kwam op het punt dat we op vrijdagen en zaterdagen 200 mensen per nacht wegstuurden - en dat zijn alleen de mensen die de moeite namen om zich op de wachtlijst te zetten", zegt Craig Leonard, een van Silvia's vier mede-eigenaars.

Een echte familieonderneming, het restaurant werd geopend op een vleugel en een gebed door Leonard, zijn vrouw Betty Choi, haar zus Doris Choi en Doris' echtgenoot Niall Grant. "Vroeger hadden we veel familiecookies en Doris maakte gewoon al deze waanzinnige gerechten, gewoon ongelooflijk eten", herinnert Leonard zich de inspiratie voor Silvia.

Vier jaar later hebben ze een bloeiende eetbestemming en elk van de partners heeft een aparte weg voor zichzelf uitgestippeld. Doris stuurt de keuken aan als chef-kok, terwijl Betty de boekhouding en kantoorondersteuning doet. Grant, de enige met enige eerdere ervaring in de branche, runt front-of-house en algemeen management, en Leonard zorgt voor financiën, ontwerp en constructie.

"Voor de pandemie hadden we het al over uitbreiden", zegt Leonard. “Een restaurant runnen is zwaar. Het zijn twee families - we moeten de kost verdienen, dus planden we een tweede. We dachten dat we het konden, gek.” Uiteindelijk was het het consequent afwijzen van gasten bij Silvia die hen ervan overtuigde dat Woodstock een tweede restaurant kon onderhouden. 

Ze vonden hun plekje om de hoek van Silvia in een grote schuur aan Rock City Road 15 (waar overigens een andere iconische nachtclub uit de jaren 70, de Elephant) gevestigd is. "Toen we binnenkwamen, zeiden we allemaal: dit is het", herinnert Leonard zich. Maar de ruimte had veel werk nodig. Renovaties namen meer dan zes maanden in beslag en omvatten het vervangen van de volledige steunstructuur van de paal en de balk, het bouwen van een aanbouw van 600 vierkante meter voor de keuken en het aanleggen van een enorm overdekt buitenterras. Maar het harde werk werd beloond en begin november opende Good Night met de gepolijste verfijning van een al lang bestaand etablissement. 

Een restaurant voor onze tijd

Good Night's menu gaat verder waar Silvia ophoudt en is hyperlokaal en seizoensgebonden. Het gecombineerde culinaire repertoire van Zuidoost-Aziatische landen sluit volgens Choi goed aan bij de producten uit de regio. "Hoezeer ik ook van mijn eigen Koreaanse cultuur hou, het eten is een beetje eentonig. Salades zijn er nauwelijks", zegt Choi. "Hier in de Hudson Valley zijn de producten zo vers en levendig. Je kunt met zoveel verschillende kruiden en specerijen werken: koriander, munt, basilicum. De Zuidoost-Aziatische keuken heeft meer mogelijkheden om die smaken op te nemen.”

In de afgelopen vier jaar dat de keuken van Silvia wordt gerund, is Choi steeds meer in de richting van plantaardig koken gegaan. Deze omarming van groenten met open armen is goed getimed voor het moment waarop we ons bevinden, aangezien diners steeds milieu- en gezondheidsbewuster worden met hun keuzes. Choi's menu houdt rekening met gemeenschappelijke voedingsbehoeften en levensstijlkeuzes zonder de integriteit van de gerechten op te offeren. "Wat ik me realiseerde over koken in Zuidoost-Azië, is dat als dingen steeds meer zuivelvrij worden, dat gewoon het menu is zonder het zelfs maar te proberen", zegt ze. “Onze menukaart bevat geen boter, geen zuivel, geen kaas. Ik gebruik alleen kokosmelk. Het is ook van nature voor 95 procent glutenvrij.” Een lente-uitje-pannenkoek en een eiernoedelschotel zijn de enige uitzonderingen. 

De lijst met voorgerechten is opgedeeld in warm en koud. De grapefruit-, avocado- en daikonsalade ($ 12) is een heerlijk lichte, pittige en uitgebalanceerde opener, geserveerd met een mix van Thaise kruiden en chili, pinda's en Vietnamese nuoc cham-vinaigrette. Kortom een ​​perfecte salade.

Aan de hete kant zal het tofu-gerecht je misschien verrassen. Het komt met vijf kroketten leunend op een saladetoren met groene mango, kumquat, munt, koriander en amandelkruimel ($ 14). Dipsaus ontbreekt met name in het arrangement en zou worden gemist als de tofu zelf niet tot een romige extase zou worden geklopt. De salade, een boeket aromaten perfect gekleed met een ingelegde peer en chili vinaigrette, is de enige begeleiding die je nodig hebt. Je moet echt niet weggaan zonder de knapperige kogelvisstaart en garnaalschotel ($ 18) te proberen. Gepaneerd, gebakken en gecoat in een plakkerige, zoete chilisaus die doet denken aan de klassieke Sichuan-keuken, dit gerecht is het door sterren gekruiste huwelijk van high-brow / low-brow, verwennerij en elegantie. Geserveerd met knapperige Thaise basilicum, blaren shishito's en pinda's, zal je naar de Wet-Naps reiken, dat wil zeggen, als je niet eerst je vingers schoon likt. 

Wat de hoofdgerechten betreft, zal de confit chicken congee zeker al je kwalen genezen ($ 26). Deze hete Aziatische rijstepap, hier gemaakt met bottenbouillon, gekruid met lente-ui en gemberolie, en gegarneerd met dooier en knapperige sjalotten, raakt je niet over het hoofd met smaak, maar levert eerder subtiel een evenwichtig en subtiel profiel dat past bij de malsheid of de sous-vide kip. De Vietnamese gegrilde varkensschotel ($ 28) is een showstopper - verkoold, sappig, weelderig van smaak. De koude rijstnoedels hebben op zichzelf niet veel impact, maar de zelfgemaakte chili-knoflook en nuoc cham lossen dit op - royaal van toepassing. En sla de linten van ingemaakte wortel, komkommer en jalapeño die bovenop het gerecht liggen niet over. Samen met de koriander en munt zorgen deze voor een waardevolle smaakbalans. Hier is de kunst om de perfecte bite te maken. 

Andere items met een groot ticket zijn de gerookte vijfkruiden eendenborst, die wordt geserveerd met ingelegde bleekselderij, groene appel, lente-uitjes, pannenkoek, vijgenhoisinsaus ($ 30); en een met gras gebakken, dry-aged rode miso-biefstuk, geserveerd met gegrilde daikon, een salade van groene appel en perilla, geroosterde sesam en chili ($ 48).

Op het vegetarische front schittert de knapperige eiernoedelschotel ($ 26) met lokale oesterzwammen plus shiitake en beuken, waterkers en mosterdgroen, hoog opgestapeld bovenop een knapperig blok gebakken noedels. Terwijl je je een weg baant door het gerecht, evolueert de ervaring naarmate de hitte van de groenten en de bruine knoflook- en gembersaus de kern van de noedels doordringen en ze zachter maken.

Het is echter het nederige werkpaard van de walnoot larb dat het beste weergeeft wat Choi probeert te doen tijdens Good Night ($ 14). Larb, een klassiek gerecht in Laos en Vietnam, meestal gemaakt met gehakt en geserveerd op slablaadjes, wordt hier gereïncarneerd als een veganistische delicatesse. Choi weekt en pekelt de walnoten voordat ze met de hand worden gesneden om de crunch te verzachten en de textuur van gemalen eiwit te geven. "De walnotenlarb is voor mij speciaal", zegt ze. "Een gerecht nemen dat zo alomtegenwoordig is en het met walnoten doen, zodat iedereen, ongeacht hun voorkeur, ervan kan genieten, is wat ik probeer te doen. Zelfs mensen die vlees eten, zeggen: 'Ik kan niet geloven dat dit veganistisch is.' En het is niet gratis. Het is beter dan een vleesgerecht.” 

Traditie met een twist - dit is Choi's sweet spot, de naadloze combinatie van klassieke smaken met een moderne gevoeligheid die onze beperkte opvatting van wat plantaardig koken kan zijn openbreekt, terwijl het stilletjes zijn steentje bijdraagt ​​om onze impact op de planeet te verminderen. 

Iedereen wil de hoektafel

"Iedereen wil de hoektafel - het is de beste stoel in huis", zegt Leonard, die een vroege les van Silvia deelt. Door gebruik te maken van bankjes om een ​​vierkant in het midden van de kamer te creëren en langs de muren met zitbanken, slaagde Leonard erin om de eetkamer bijna uitsluitend hoektafels te maken. Het pluche fluweel dat bij Silvia te zien is, gaat over naar Good Night en ruilt groen in voor rozere tinten koraal, cognac, koper en goud. 

Indrukwekkende dubbele kroonluchters bungelen subtiel aan het hoogste punt van het plafond, als omgekeerde bruidstaarten gevormd uit bolle tongen van melkwit en lichtroze glas. In feite zijn de verlichtingsarmaturen in de hele ruimte indrukwekkend - vintage uit de jaren '60 en '70, die Leonard online kocht in Rome, Berlijn, Amsterdam, Boedapest, Kopenhagen.

Maar het echte brandpunt van de ruimte is de gebogen balk van 28 voet die de hele rechterkant van de ruimte omlijnt. Net als de tafels overal, is het barblad een weelderig roze marmer met groene nerven, vervaardigd en geïnstalleerd door Barra & Trumbore. Achter de bar verandert een gelaagde plank met achtergrondverlichting de drankdisplay in een ander facet van het decor. 

De ruimte heeft een soort oude Hollywood-glamour. Subtiele geluidsisolatie langs de schuine plafonds, maar een levendig rumoer doordringt nog steeds het restaurant. In een ander tijdperk zouden mensen zich tot in de puntjes hebben gekleed om hier cocktails te drinken terwijl ze sigaretten rookten en zich vermengden aan de lange bar. 

In de jaren '40 was ditzelfde gebouw de legendarische lokale drinkplaats het Zeepaardje. In zijn boek uit 2016, Tales from the Sea Horse, noemde Wallace Siff de plek "een funky, smerige, rokerige, slecht verlichte ontmoetingsplaats, met een sterk karakter en speciale magie." En hoewel niemand Good Night ooit als smerig zou bestempelen, is er zeker een speciale magie aan de plek die het zeker in het volgende hoofdstuk van de geschiedenis van Woodstock zal schrijven.

Good Night 15 Rock City Road, Woodstock (845) 684-7373 www.goodnightwoodstock.com

Tags: Restaurants, welterusten, doris choi, silvia, Zuidoost-Aziatisch eten, Woodstock-restaurants, Zuidoost-Aziatische restaurants

Primo Waterfront biedt uitzicht op de rivier de Hudson en Italiaanse gerechten aan de kust

Great Life Brewing: het best bewaarde geheim van Kingston

Onze favoriete broodjes in de Hudson Valley

45 Pine Grove Ave Suite 303 Kingston, NY

© 2021 Chronogram Media Website mogelijk gemaakt door Foundation