10 voedingsmiddelen die aanstaande moeders hebben gegeten om arbeid op te wekken | Eten en wijn

2021-12-01 07:51:03 By : Ms. Judy Wong

We zijn geïntrigeerd. Maar niet helemaal overtuigd.

Zijn arbeidsinducerende voedingsmiddelen slechts het spul van de verhalen van oude vrouwen? Misschien. Er is immers niet veel (of enige) wetenschappelijke basis om ze te eten.

Maar voor aanstaande moeders die hun uitgerekende datums hebben zien komen en gaan, lijkt alles het proberen waard. We hebben enkele van de meest populaire voedingsmiddelen verzameld waarvan moeders denken dat ze de tijd tussen nu en levering versnellen. Zorg ervoor dat u uw arts of gezondheidsdeskundige raadpleegt voordat u iets eet dat nog geen deel uitmaakt van uw normale dieet.

In het Italiaanse restaurant Scalini's in Cobb County, Georgia, werd elke babyfoto aan de muur - ja, alle 300 - geboren nadat hun respectievelijke moeders een bord aubergine-parmezaan op het menu hadden gezet. Nu, zoals gemeld door ABC News, "garandeert" Scalini officieel dat degenen die de aubergine-parmezaan eten, zullen bevallen. "Twee of drie jaar nadat we begonnen, hadden een paar mensen ons net verteld dat ze binnenkwamen toen ze zwanger waren, deze aubergine aten en korte tijd daarna een baby kregen", John Bogino, een van de managers van het restaurant , vertelde de nieuwszender. "De een vertelde het aan de ander, en het groeide vanzelf met grote sprongen." Het is slechts $ 9,95, dus als je in de buurt bent, waarom niet? Trouwens, als je je "auberginebaby" niet binnen twee dagen hebt, krijg je een cadeaubon. Vrij zoete deal.

In 2013 meldde NBC 29 dat een bepaalde bakkerij in Charlottesville, Virginia beweerde minstens 150 moeders te hebben bevallen door ze simpelweg een bepaalde cupcake met citroendruppels te verkopen. Cappellino's Crazy Cakes is sindsdien gesloten, helaas voor alle aanstaande moeders, maar de legende leeft voort: een Google-zoekopdracht naar "lemon drop cupcake" levert tientallen copy-cat-recepten op en zelfs hele forums gewijd aan de arbeidsinducerende eigenschappen van de cupcake. "Vorige week zag ik misschien iemand een recept [sic] posten voor cupcakes met citroendruppels waarvan je zogenaamd gaat bevallen", schreef een commentator. "...Zondagavond hebben we de cupcakes gemaakt en baby Tylan is maandag om 18:05 geboren! Ik denk dat ze echt werken! Succes dames!"

Het heet gewoon "The Salad", het staat al bijna 30 jaar op het menu van Caioti Pizza Cafe, en eerlijk gezegd is het geen grap. Eigenaar Carrie LaDou vertelde TODAY.com dat "zwangere vrouwen elke dag binnenkomen - we hebben er tussen de vijf en twintig per dag - ze zijn overtijd en ze willen de baby eruit halen." Toen LaDou zwanger was, vertelde zelfs haar eigen dokter haar om de beroemde salade te eten (hij wist niet dat ze eigenaar was van het restaurant dat het beroemd maakte). "Hij vertelde me: 'Kijk, er is een plek in Studio City en ze hebben deze salade."

Zoals gemeld door The Gainesville Sun, zweren sommige moeders uit Florida bij, van alle dingen, een garnalenquesadilla. Toen Melissa Hoh, inwoner van Gainesville, Florida, op 14 juli 2012 kwam en ging, vertelden de vrienden van haar man hem over een nieuwsbericht dat ze in 2006 hadden gelezen over drie vrouwen die een dag bevallen nadat ze de beruchte quesadilla hadden gegeten in een lokaal restaurant Las Margaritas. Hoh en haar man lachten het eerst weg, maar besloten die avond de quesadilla voor het avondeten te pakken... en, zoals het lot wilde, brak Hoh's water zodra ze die avond thuiskwamen. In 2012 zei Elizabeth Pacheco, een serveerster in het restaurant, tegen The Sun: "Het is een beetje gek, maar we hebben erover gehoord. We weten niet waarom, maar het gebeurt. Ik heb een van de vrouwen een paar keer gezien met haar baby, een klein meisje.”

Als je de hitte aankan, ga je gang en vul je bord met hete saus. Je zou er zomaar een pasgeboren baby uit kunnen halen. waarom? Nou, er zijn een paar theorieën. Sommigen speculeren dat pittig eten (en, velen voegen eraan toe, Chinees eten) weeën zou kunnen veroorzaken omdat het het spijsverteringsstelsel grondig stimuleert. Maar anderen wijzen erop dat er echt geen verband is tussen het maagdarmkanaal van een aanstaande moeder en haar baarmoeder (naast de nabijheid natuurlijk). Velen theoretiseren dat het eigenlijk het hormoon is dat wordt geproduceerd wanneer men gekruid voedsel consumeert, prostaglandine, dat de zaken op gang brengt. Maar sommige onderzoeken tonen aan dat je eigenlijk rustig aan moet doen met pittig eten, waardoor capsaïcine vrijkomt dat het natuurlijke vermogen van je lichaam om overmatige pijn tijdens de bevalling te voorkomen, kan verstoren. Dus... maak je maar niet druk om de hete saus.

Nee, geen pakje Twizzlers - echte zwarte drop, die een actief ingrediënt bevat dat glycyrrhizine wordt genoemd. In een rapport dat in 2002 in het American Journal of Epidemiology werd gepubliceerd, ondervroeg de Finse onderzoeker Timo E. Strandberg, PhD, ongeveer 1.000 Finse vrouwen die net waren bevallen en ontdekte hoeveel glycyrrhizine ze normaal aten. (Blijkbaar houden Finnen echt van hun drop.) Uit zijn onderzoek bleek dat baby's van moeders die tonnen drop aten gemiddeld twee en een halve dag eerder werden geboren dan baby's van moeders die niet zoveel drop aten, en hij definitief concludeerde dat "zware zoethoutconsumptie (glycyrrhizine) in verband is gebracht met een kortere zwangerschap." Strandberg theoretiseerde dat dit kan zijn omdat glycyrrhizine interageert met cortisolspiegels, die een belangrijke factor zijn als het gaat om wanneer een aanstaande vrouw gaat bevallen. Of misschien versnelt het de bevalling door het hormoon prostaglandine te verhogen. (Dus eigenlijk, zelfs als er wetenschap bij betrokken is, heeft niemand een idee.)

Volgens sommigen is ananas de juiste keuze, maar ook dit is nooit bewezen. Het proteolytische enzym dat wordt aangetroffen in verse ananas, bromelaïne, kan het weefsel rond de baarmoederhals verzachten, maar of dat daadwerkelijk tot bevalling kan leiden, valt nog te bezien.

Het operatieve woord voor het verhaal van deze oude vrouw is 'oud'. Het gebruik van een frambozenblad voor therapeutische en medicinale doeleinden werd voor het eerst beschreven in 1597 in een boek genaamd 'The Herbal'. Tegenwoordig zijn het niet alleen zwangere vrouwen die nog steeds in theevorm naar de plant komen; rode frambozenbladthee wordt ook gebruikt voor de behandeling van aandoeningen van het maagdarmkanaal, pijnlijke of zware menstruatie en ochtendmisselijkheid. En wat betreft het bespoedigen van de bevalling? In een studie uit 2001, gepubliceerd in het "Journal of Midwifery and Women's Health", schreven M. Simpson en collega's dat "frambozenblad, geconsumeerd in tabletvorm, geen nadelige effecten bleek te hebben voor moeder of baby, maar in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, De enige klinisch significante bevindingen waren een verkorting van de tweede fase van de bevalling (gemiddeld verschil = 9,59 minuten) en een lager aantal tangverlossingen tussen de behandelingsgroep en de controlegroep (19,3% vs. 30,4%)."

Een pizzarestaurant in Charlotte, North Carolina, Hawthorne's New York Pizza and Bar, is een favoriete plek geworden voor zwangere vrouwen die dat broodje (calzone?) Hawthorne's New York Pizza and Bar noemt de pizza nu "The Inducer". De toppings? Alleen buffelsaus, mozzarella en wat gegrilde kip. Een vrouw at slechts een stukje van de pizza voordat haar water brak, terwijl een ander de pizza at als avondeten en de volgende ochtend beviel. Zoals eigenaar Michael Adams tegen Charlotte Five zei: "Ik vind het geweldig. Toen de eerste persoon postte dat onze buffelvleugelpizza hun bevalling veroorzaakte, volgden verschillende nieuwe moeders om hetzelfde te zeggen."

Als al het andere faalt, is er altijd... een Chalupa Supreme? JEP. Volgens een gepassioneerde discussie op een zwangerschapsforum over Wat te verwachten, geloven veel zwangere vrouwen dat Taco Bell weeën kan veroorzaken. "Dus mijn man kwam gisteren thuis van zijn werk en zijn collega zei hem dat hij me moest vertellen dat Taco Bell blijkbaar de bevalling zou moeten induceren. Hoe???" een gebruiker schreef, en een andere antwoordde dat ze 'hetzelfde had gehoord'. Nog een ander stemde in en voegde eraan toe dat ze "gisteren Taco Bell had, zonder het te weten, en vanmorgen mijn dochtertje kreeg!" Er is zelfs een uit de hand gelopen conversatie over de vraag of het verlangen naar Taco Bell betekende dat je een jongen zou krijgen. Maar helaas, de jury is het hier niet mee eens, net als alle anderen.