16 Koolhydraatarme alternatieven voor pasta en noedels

2022-07-23 12:23:54 By : Ms. Blanche Zheng

Veel mensen die op zoek zijn naar manieren om gezonder te eten en af ​​te vallen, hebben zich aangesloten bij de low-carb-club.Volgens ScienceDaily zijn koolhydraatarme diëten een effectieve manier om ongewenste kilo's kwijt te raken.Naast het helpen bij het afvallen, zijn er nog andere goede redenen om een ​​koolhydraatarm dieet te volgen.Volgens Healthline vermindert het eten van een koolhydraatarm dieet het visceraal vet (buikvet), dat verband houdt met verschillende ernstige gezondheidsproblemen.Bovendien kunnen koolhydraatarme diëten helpen het slechte cholesterol te verlagen en het goede cholesterol te verhogen.Met zoveel geweldige gezondheidsvoordelen is het volgen van een koolhydraatarm dieet een uitstekende manier om een ​​gezonde levensstijl te behouden.Als je je normale dieet wilt veranderen in een koolhydraatarm dieet, moet je natuurlijk een aantal wijzigingen aanbrengen in je wekelijkse menu.U zult op zoek moeten gaan naar koolhydraatarme maaltijdopties en -vervangers.U kunt bijvoorbeeld hamburgerbroodjes en tacoschelpen ruilen voor slawraps en bloemkool gebruiken voor zowat alles, van aardappelen tot rijst tot pizzabodem.Maar de echte uitdaging is het vervangen van koolhydraatrijke voedingsmiddelen zoals pasta en noedels.Gelukkig voor koolhydraatarme lijners, kunnen andere groenten pasta en noedels vervangen zonder dat belangrijke onderdeel - de smaak - te verliezen.Courgette-noedels, of zoodles, zijn een geweldig alternatief voor pasta.Met slechts 33 calorieën en 6,9 gram koolhydraten per middelgrote courgette, kun je genieten van extra borden zoodles (via Calorie King).Zoodles zijn stevig genoeg om je favoriete pastasaus te bewaren en zacht genoeg om je trek in pasta te stillen.Als je ze eenmaal hebt geprobeerd, kun je zien waarom ze een populair alternatief zijn voor pasta zoals spaghetti, linguini en engelenhaar.De sleutel tot het maken van geweldige courgettenoedels is om het overtollige water te verwijderen.Courgettes bevatten zo weinig calorieën omdat ze meestal uit water bestaan, dus dat extra vocht eruit halen is essentieel voor het maken van stevige noedels die op traditionele noedels lijken.Je kunt overtollig vocht gemakkelijk verwijderen door ze met zout te bestrooien en een paar minuten te laten staan.Knijp ze vervolgens in een papieren handdoek voordat u ze kookt.Als je geen spiralizer hebt, kun je er een kopen waar je keukengadgets koopt.En als uw keukenlades te vol zijn voor nieuw gereedschap, zult u blij zijn te weten dat u nu verpakte zoodles kunt vinden in het vriesvak van de meeste supermarkten.Als je nog nooit spaghettipompoen hebt geprobeerd, wacht je een traktatie.Deze ovaalvormige, saai ogende groente heeft een geheim van binnen.Maar voordat je bij de binnenkant kunt komen, moet je hem in de lengte doorsnijden en roosteren om de verrassing zachter te maken.Eenmaal geroosterd, neem een ​​vork en schraap de binnenkant naar buiten, en je zult zien waar deze gele groente zijn naam aan dankt.De binnenkant is lang, vezelig en spaghetti-achtig, waardoor het de perfecte koolhydraatarme vervanger is voor het echte werk.Spaghettipompoennoedels zijn zacht, maar als je je noedels liever al dente hebt, rooster je ze een paar minuten minder.Je kunt het simpel houden met je favoriete pastasaus uit een potje of creatiever worden en het proberen met salie en walnoten.Je zult versteld staan ​​hoe deze mild smakende groente bij zoveel verschillende smaken past.En met 42 calorieën per kopje en 10 gram koolhydraten is het de perfecte manier om van spaghetti te genieten en trouw te blijven aan de koolhydraatarme levensstijl (via Healthline).Deze caloriearme, koolhydraatarme noedels zijn het antwoord op je pastabehoeften.Ze zijn verkrijgbaar in fettuccini, engelenhaar en spaghetti, waardoor ze ongelooflijk divers zijn om te koken.Hoewel oorspronkelijk populair in de Japanse keuken, kun je deze lange witte noedels in je eigen supermarkt vinden.Ze hebben slechts 10 calorieën per kopje en 3 gram koolhydraten, waardoor ze ideaal zijn voor een koolhydraatarm dieet (via Medical News Today).Bovendien bevatten ze veel oplosbare vezels, wat betekent dat ze je langer een vol gevoel geven, wat goed nieuws is als je een hekel hebt aan het eten van dieetvoeding omdat je je nooit verzadigd voelt.Het geheim van shirataki-noedels is dat ze gewoon zetmeel en water zijn.Het zetmeel in shirataki, glucomannan genaamd, is ook prebiotisch, wat de dikke darm helpt door gezonde bacteriën te bevorderen (via WebMD).De beste manier om van deze noedels te genieten is in roerbakgerechten en soepen, omdat ze zacht zijn en geen zware saus bevatten.Aubergine is een nachtschadegroente die veel thuiskoks te weinig gebruiken.Afgezien van de klassieke aubergine-parmezaanse kaas, weten velen niet hoe ze het beste uit deze glanzende, paarse groente kunnen halen.Er zijn veel geweldige manieren om meer aubergine in je dieet te krijgen, en als je deel uitmaakt van de low-carb-club, is de beste manier om auberginepizza's te maken.Veel koolhydraatarme lijners gingen ervan uit dat pizza, met zijn deegachtige korst, van tafel was, maar dat is niet zo, dankzij deze paarse producten.Hoewel er veel verschillende soorten aubergines zijn, zijn de twee meest voorkomende aubergines in de supermarkt globe-aubergine en Japanse aubergine.U wilt de grotere aubergine-aubergine om auberginepizza's te maken, u hoeft ze alleen maar te snijden en te roosteren en uw favoriete pizza-toppings toe te voegen.Natuurlijk, overal waar met aubergine wordt gekookt, is er altijd de vraag: zout of niet?Het is bekend dat het zouten van aubergines of zweten het vocht en de bitterheid verwijdert die de paarse groente teisteren.Sommigen zijn het er echter niet over eens of zouten noodzakelijk is.Volgens de LA Times is het zouten van aubergine alleen nodig als je een zachtere textuur wilt of als je de aubergine frituurt, maar voor grillen en braden is dat niet nodig.Voor auberginepizza's is zouten een gemakkelijke manier om een ​​meer taaie textuur toe te voegen en wat vocht te verwijderen dat zou kunnen resulteren in een doorweekte pizza.Vergeet niet om het zout af te vegen voordat u uw pizza-toppings toevoegt om een ​​zoute, papperige pizza te voorkomen.Kelpnoedels zijn dunne noedels gemaakt van zeewier of kelp.Volgens Healthline zijn ze een superfood gevuld met voedingsstoffen die helpen bij het bestrijden van bepaalde soorten kanker, diabetes en auto-immuunziekten.Hoewel deze noedels lijken op koolhydraatrijke glasnoedels, passen ze beter bij een koolhydraatarm dieet met slechts 6 calorieën en 1 gram koolhydraten per half kopje (via Carb Manager).Omdat ze relatief nieuw op de markt zijn, kun je ze misschien niet vinden in de supermarkt in de buurt;ga in plaats daarvan naar uw plaatselijke natuurvoedingswinkel of internationale markt.En als je ze thuis krijgt, spoel ze dan af om de zoute, visgeur te verwijderen voordat je ze in je favoriete salade, soep of noedelschotel gebruikt.Hoewel kelp een superfood is en een geweldige aanvulling op een gezond dieet, bevat het veel jodium.Jodium ondersteunt een gezonde schildklier, maar te veel kan de gezondheid nadelig beïnvloeden.Volgens de British Dietetic Association is het het beste om zeewier te beperken tot eenmaal per week.Er zijn veel redenen om kool toe te voegen aan je avondeten;het is gezond, goedkoop en kan tot drie weken in de koelkast worden bewaard.Natuurlijk, als je aan kool denkt, denk je waarschijnlijk aan koolsalade, maar deze kruisbloemige groente is een uitstekende vervanger voor noedels.Kool heeft slechts 70 calorieën per gekookte kop en 7 gram koolhydraten, waardoor het een uitstekende noedelvervanger is (volgens My Fitness Pal).Als je van kool houdt, zul je ook blij zijn te weten dat kool volgens WebMD vol zit met antioxidanten en vitamine C om je lichaam in topvorm te houden.Als je het echter van plan bent te gebruiken, moet je deze knapperige groente zachter maken om het meer noedelachtig te maken.Eerst kun je de gesneden kool afdekken met warm water, een scheutje witte azijn en een scheutje limoen.Laat het een kwartiertje trekken, verwijder het vocht en je hebt een zachtere koolnoedel die perfect is voor een koude pastasalade.Als je je koolnoedels wilt gebruiken voor een warme pastaschotel, kun je dikke koolplakken roosteren of grillen en ze vervolgens uit elkaar trekken om lange noedels te maken.Kool koken brengt de suikers naar boven en zorgt voor een heerlijke gekarameliseerde traktatie.Als je een koolhydraatarm dieet volgt, weet je waarschijnlijk hoe je van bloemkool een koolhydraatarme versie van je favoriete eten kunt maken.Van bloemkoolrijst tot pizzabodems, bloemkool is met zijn milde smaak een kameleon in de keuken.Het gebruik van bloemkool als pasta werkt bijvoorbeeld het beste met recepten die kleinere pastavormen gebruiken, zoals schelpen, ellebogen of rotini.Pasta maken met bloemkool is hetzelfde als bloemkool rijgen, maar dan in grotere stukken.Tegenwoordig hebben de meeste supermarkten bevroren bloemkoolrijst beschikbaar, wat handig is, maar niet de beste keuze voor pastarecepten.Maak in plaats daarvan je bloemkoolpasta door hem in kleine stukjes te hakken, zodat ze meer op pasta lijken en niet op rijst.Bloemkool is perfect om koolhydraatrijke pasta te vermijden, omdat het slechts 25 calorieën per kopje en slechts 5 gram koolhydraten bevat (via Web MD).Als bonus zit het boordevol vezels om hongergevoelens weg te houden, zodat u uw doelstellingen voor gewichtsverlies kunt bereiken.De laatste tijd hebben supermarkten een enorme groei gezien in nieuwe pastasoorten, waaronder kikkererwten, linzen en zwarte bonenpasta.Hoewel dit goede, gezonde alternatieven voor gewone pasta lijken, zijn ze niet geweldig voor een koolhydraatarm dieet.Pasta gemaakt van peulvruchten bereikt bijvoorbeeld dubbele cijfers in koolhydraten, zoals kikkererwtenpasta met 32 ​​gram koolhydraten per portie en linzenpasta met 42 gram koolhydraten per portie.De enige pasta op basis van bonen die werkt op een koolhydraatarm dieet is zwarte bonenspaghetti met 17 gram koolhydraten per portie (via My Fitness Pal).Afhankelijk van hoeveel bewegingsruimte je hebt in je dagelijkse koolhydraatinname, is zwarte bonenspaghetti een koolhydraatarme pasta die zou passen in sommige koolhydraatarme diëten.Als u echter een koolhydraatarm dieet volgt met een beperkt budget, wilt u misschien bonenpasta vermijden, omdat deze meestal duurder zijn dan andere koolhydraatarme pasta-opties.Je bent waarschijnlijk bekend met mungbonen in je favoriete roerbakgerechten of Vietnamese zomerbroodjes, maar je weet misschien niet dat ze ook als pasta kunnen worden gegeten.Je vindt ze in de productensectie naast de andere spruiten.Raak niet in de war wanneer je mungbonen wilt vervangen door pasta, want hoewel mungbonen een uitstekende optie zijn voor een koolhydraatarm pasta-alternatief, zijn mungbonenvermicelli of glasnoedels maar liefst 43 gram koolhydraten per portie (via My Fitness Pal ).Zoek in plaats daarvan naar verse mungbonen voor je noedelbehoeften, aangezien ze slechts 32 calorieën per kopje en 6 gram koolhydraten bevatten (via Calorie King).Mungbonen zijn een soort spruiten, en hoewel je technisch gezien spruiten rauw kunt eten, raadt de CDC aan dat je spruiten kookt, inclusief mungbonen, om door voedsel overgedragen ziekten te voorkomen.Spruitjes houden er niet van om te veel tijd in de koelkast door te brengen, dus als je van plan bent mungbonen te gebruiken om een ​​pastagerecht te maken, moet je ze kopen op dezelfde dag dat je ze gaat koken.Heb je trek in een bord kaasachtige, vlezige lasagne, maar weet je dat het niet bij je koolhydraatarme levensstijl past?Cue portobello-paddenstoelen om binnen te komen en de dag te redden.Vegetariërs en veganisten gebruiken al geruime tijd portobello-paddenstoelen als een uitstekend vleesalternatief voor hamburgers en steaks.Hun umami-smaak en taaie textuur maken ze perfect voor vleesloze maandagen.En nu komt de low-carb-club aan boord met portobello-paddenstoelen als alternatief voor koolhydraten.Veel populaire low-carb-recepten bevatten portobello-paddenstoelen als brood voor low-carb hamburgers en sandwiches, maar ze zijn ook een uitstekende keuze voor pastavervangers zoals lasagne.Eén portobello-champignondop bevat slechts 15 calorieën en 2 gram koolhydraten (via Nutritionix).Zo kun je de dop vullen met lasagne ingrediënten en mini portobello champignon lasagne boten maken.Leg tomatensaus, ricotta en rundergehakt erop en bestrooi met mozzarella om een ​​lekkere koolhydraatarme lasagne zonder noedels te maken.Pastaloze gerechten hoeven niet saai te zijn.Harten van palm zijn relatief nieuw in de foodscene in de VS. Je hebt misschien versies in blik gezien in de supermarkt of als ingrediënt op een menu.Deze cilindrische witte stengels komen uit de binnenkern van palmbomen en lijken op asperges met een mildere smaak en een crunch zoals waterkastanjes.Probeer ze met een eenvoudige pasta van tomaten en basilicum, of geniet ervan in een romige Alfredo-saus zonder schuldgevoel.Hoewel het lastig is om deze voedingsrijke groenten te spiraliseren of te linten, kun je verpakte palmharten vinden in de schappen van je supermarkt of natuurvoedingswinkel.Deze unieke witte groente is de perfecte kandidaat voor het maken van een noedelvervanger, omdat ze weinig calorieën bevatten, slechts 20 calorieën per kopje en slechts 4 gram koolhydraten (per Carb Manager).Verschillende merken maken echter harten van palmpasta, die rond de $ 7 komen voor een pakket van 12 ounce.Dus hoewel ze geweldig zijn voor een koolhydraatarm dieet, zijn ze niet de meest betaalbare pastavervanger.Komkommers zijn uw favoriete supermarktkeuze als u op uw taille wilt letten.Ze zijn meestal water, maar hebben nog steeds een bevredigende crunch.Velen met een koolhydraatarm dieet gebruiken plakjes komkommer als crackers of chips, maar je kunt ze ook als noedels gebruiken.De beste manier om dit te doen, is door je vertrouwde dunschiller uit te graven, de spiralizer te bewaren voor stevigere groenten en linten te schillen.Aangezien de groene schil een beetje bitter kan zijn en ongewenste koolhydraten toevoegt, is het het beste om de groene schil te schillen en aan de composthoop te geven om het aantal koolhydraten op 2,6 gram koolhydraten per kopje te houden (via Carb Manager).Je zult ook de komkommerzaden willen verwijderen omdat ze te waterig zijn.Komkommerlinten werken het beste in koude noedelsalades, waar hun knapperige bite bijdraagt ​​aan de algehele frisheid van het gerecht.Als u moeite heeft om dagelijks voldoende water te drinken, moet u meer komkommer aan uw dieet toevoegen.Volgens Healthline zijn komkommers maar liefst 95% water, waardoor ze een uitstekende keuze zijn om gehydrateerd te blijven op een warme dag.Als je van je groenten houdt met een schandalig achtergrondverhaal, dan zul je dol zijn op bieten.In het oude Rome werd de geliefde biet geassocieerd met liefde en lust, beschouwd als een afrodisiacum en afgebeeld op de muren van bordelen in Pompeii.Romeinse vrouwen gebruikten de rode wortel zelfs als make-up om hun wangen en lippen op te fleuren (via PBS).Tegenwoordig wordt deze dieprode knolgewas alleen geassocieerd met een gezonde voeding en niet met een gezond libido.Hoewel bieten een voedzame stoot hebben en een lange lijst met gezondheidsvoordelen hebben, krijgen ze niet zoveel lof als ze verdienen in de culinaire wereld.De hele bietenplant is eetbaar, van het bladgroen tot de bolvormige wortel.Deze veelzijdige plant kan worden geroosterd, gestoomd, in plakjes gesneden, gegrild, gekookt en tot noedels spiraalsgewijs verwerkt.Spiraalvormige bietennoedels zijn een uitstekende manier om elke saaie salade op te fleuren zonder al te veel calorieën en koolhydraten toe te voegen.Bieten zijn geweldig voor gewichtsbeheersing omdat ze vullend zijn en slechts 43 calorieën per halve kop en 9 gram koolhydraten (per Calorie King) bevatten.Bietennoedels zijn steviger dan andere spiraalvormige noedels en geven een gerecht een andere textuur.Een bietensalade of soep is de beste manier om meer bieten in je leven te krijgen.Als je je afvraagt ​​wat knolselderij is, ben je niet de enige.Het is niet zo gebruikelijk en je ziet het misschien alleen in bepaalde tijden van het jaar in de supermarkt.Knolselderij is de wortel van de selderijplant en heeft een milde smaak.Knolselderij wordt voornamelijk gebruikt om zetmeelrijke aardappelen te vervangen, omdat het, wanneer het wordt gekookt, vergelijkbaar is met de aardappelpuree en kan worden gepureerd, gegrild, gebakken of gekookt.In tegenstelling tot aardappelen kan knolselderij echter ook rauw worden gebruikt.Hoewel het relatief nieuw is voor het Amerikaanse dieet, wordt het al enige tijd in heel Europa gebruikt.Omdat het een koolhydraatarme groente is, is het de perfecte groente om koolhydraatarme noedels van te maken.Volgens Healthline bevat één kopje gekookte knolselderij slechts 5,9 gram koolhydraten en bevat het essentiële vitamines, mineralen en antioxidanten.Als je voor het eerst knolselderij koopt, kies er dan een die niet hol is in het midden, wat een teken is dat hij over zijn hoogtepunt heen is.Zoek in plaats daarvan naar een met een stevig midden zonder scheuren of krassen.Deze silhouetvormige groente dankt zijn naam aan zijn boter-nootachtige smaak.Het is een van die zeldzame groenten die in zoete of hartige recepten kunnen worden gebruikt.Omdat het een herfstgroente is, wordt het veel gebruikt in het opwarmen van soepen en stoofschotels.Bovendien maakt het hoge vitamine C-gehalte het een uitstekende manier om het immuunsysteem te stimuleren en je voor te bereiden op het verkoudheids- en griepseizoen (via Medical News Today).Hoewel het over het algemeen wordt geassocieerd met koudere dagen, kun je het het hele jaar door in de meeste supermarkten vinden.Onlangs wint het aan populariteit als een andere voedzame groente om in noedels en linten te spiraliseren.Je kunt het rauw toevoegen aan salades voor wat crunch of het koken als traditionele pasta en serveren met je favoriete pastasaus.Laat je niet intimideren door zijn stoere buitenkant;snijd het eenvoudig met een scherp mes in de lengte door, schep de zaden eruit, verwijder de buitenste schil en schil het in linten.Houd er rekening mee dat butternut squash de huid kan irriteren, dus als je last hebt van een gevoelige huid, draag dan handschoenen bij het werken met butternut squash of bekijk de verpakte butternut squash opties in het vriesvak.Terwijl courgette alle lof krijgt omdat het een koolhydraatarme noedel is, is de zomerpompoen ook een geweldig alternatief voor noedels.Veel mensen denken dat zomerpompoen en courgette hetzelfde zijn, en hoewel ze op elkaar lijken en in veel recepten door elkaar kunnen worden gebruikt, hebben ze een paar verschillen.Zomerpompoen is geel in plaats van groen omdat ze worden geoogst voordat ze volwassen zijn, waardoor ze een zachte, zachte huid krijgen en ze een geweldige vervanging voor noedels zijn.Natuurlijk kun je zomerpompoen op dezelfde manier scheren als courgette en zomerpompoenlinten maken voor salades.Maar een andere manier om deze malse groenten te gebruiken is om gevulde pasta te maken.Of, om specifieker te zijn, ravioli.De low-carb-club weet dat ravioli van de tafel is vanwege het hoge aantal koolhydraten, maar als je het met zomerpompoen maakt, verlaagt het de koolhydraten en zet het terug op de eettafel.Het is gemakkelijk te maken.Neem gewoon twee zomerpompoenlinten en leg ze over elkaar, zodat er een plusteken ontstaat.Voeg vervolgens je favoriete raviolivullingen zoals spinazie en ricotta toe en vouw de zijkanten van de pompoen om een ​​perfect klein zakje te maken.Je kunt ze in een ovenschaal leggen en bedekken met marinarasaus.Of kook ze in de koekenpan of grill en serveer met een dipsaus.